bugün gördüm arkadaş hatay deniz kuvvetlerinde kısa dönem yapacakmış. rahat geçer mi orada askerliği. denizci olmak nispeten daha mı rahattır? birde il bazında değerlendirirseniz...hatay askeriyesi yani




 

acemiliğini orada yapacak. usta birliği yüzde 90 ihtimalle başka bir şehire çıkacak (izmir, çanakkale, kocaeli, aydın, istanbul vs.)

edit: soruya gelecek olursak. iskenderun rahattır ancak diğer şehirlerdeki birlikler nasıldır orası usta birliği belli olduğu zaman anlaşılır.

mr.goodcat

yok öyle bir şey. sadece ayakkabı postal yerine normal kundura giyiliyor. o da soğuk havada karda öldürüyor adamı. bir de kıyafet rahat, pantolon gömlek giyecek.

çapraz nöbet 4 saat.

geldiler

bi keresinde askeri gemiye binmiştim en düsük rütbeli oğlanlar bile eli şüzü düzgün ve temizlerdi. iyi şartlarda çalışıyorsun sonuçta daha saygın bi iş.

neira

Askerliğimi hucumbotta yaptım.8 asker ve 20 astsubay 5 uzman 7 subaydık.Ve rütbeli personelle aramız çok iyiydi. Aşırı derece salak değilsen -ki öylesini pek göndermezler- ve saygıyı korursan rütbelilerden yana sıkıntı yaşamazsın tabi bu dediğim hucumbot için.Daha büyük fırkateyn ve çıkartma tarzı gemilerde asker çok daha fazla ama genede rütbeli ortamı rahat ama orda da sıracılık var.
Acemibirliği %90 İskenderun olur ki sıcağı dışında fazla sıkıntı çekmezsin ama genede acemi birliğidir çokta rahatlık beklemesin.
Hatay dediğin İskenderun değilde Hatay merkez ise orda sadece ufak bir Sahil Güvenlik birliği var.Yatış yeridir.
Diğer yandan kara birliklerindeki bahriyeliler iş güç ve boş vakit yönünden daha rahatlar.

denizcimavisi
1

mobil görünümden çık