Arkadaşlar merhaba,

Kanal tedavisine başlanmış bir dişim var ve 3 kanaldanda sinirler temizlendi. İçine bişeyler yerleştirildi ve üzeri geçici dolgu ile kapatıldı. Bu işlem pazartesi günü saat 19:00-20:30 arasında gerçekleşti. Doktor anestezinin etkisi geçtiğinde ve sonraki günde ağrı kesici içmeni gerektirecek kadar ağrı olması normal dedi. Nitekim ağrı kesici içtikten sonra o abartı sızı yok oldu. O günden bu yana sadece bir agrıkesici içtim çok anormal bir ağrı yok yani. Yalnız doktorun soyle dediğini hatırlıyorum. Çarşamba gününden sonra da ağrı olursa problem var demektir. Gibi bir şeyler dedi.

Şimdi durduk yerde bir ağrı yok. dişlerimi sıkıyorum o zamanda bir ağrı yok. ekmek, patates vs. şeyleri o dişle çiğneyebiliyorum ama dişleri birbirine vurdurduğum zaman (şak şak diye sert biçimde) bir sızlama oluyor. Üzerine tırnagımla hafif hafif vurduğum zaman sızı hissediyorum. Bir sonraki randevu için 9 yada 10 temmuz gibi konustuk. Ozamana kadar bu geçici dogu ile devam etmem gerekiyor sanırım.

Durumun özeti bu ve sorumda şu; Bu sızı şu an için normal midir? Yoksa hiç his olmaması mı gerekiyor. Başından boyle bir işlem geçmiş arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim. Kalıcı dolgu aşamasına gelindiğinde o diş hiçbir şey hissetmemeli mi? Yoksa dolgu olana kadar o sızı oluyor mu?

Teşekkür ederim.

 

diş hekimi değilim ama:

ağrı değil de hassasiyet bu. bir yerinize anestezik verilse de ağrı YOK OLUR ama dokununca yine hissedersiniz.

adamın kast ettiği gece ağrısı şeklinde, DOKUNMAKSIZIN OLAN ağrı olmalı.

uyuyanadam

normalde benim hekimim 3 seferde yapıyor kanal tedavisini. belki bu da öyledir. daha sinirlerin temizleme işlemi bitmemiştir.
ama tecrübelerime göre kalıcı dolgu aşamasında o dişin bir şey hissetmemesi gerekiyor.

enkolaykullaniciadi

oradan dişin damar sinir paketi koparılıyor, tabii ki üzerine bastırınca bir süre hafif bir ağrı hissetmen doğal.

dyna
1

mobil görünümden çık