Ridvanin deyimiyle bir NSF değil orası belli ama ben bugun bu konuda ciddi kuşkuya düştüm adamların yüksek lisans burs kriterine bakarmısınız
• Lisans mezuniyet belgesinde yazılı mezuniyet tarihinden itibaren 6 ay içinde ve hiç başvuru dönemi atlamadan lisans öğrenimi gördüğü bölümde-bilim dalında yüksek lisans öğrenimine başlamış olmak,
• Yüksek lisansa kayıt yaptırdığı dönemde bursiyerlik başvurusu yapmış olmak.
Yani bunu yapan otomatik olarak başarısız ilan ediliyor diğer şartlara değinmiyorum bile bu nedir ya nekadar önyagı arkadaş
Birinci madde hem ara vermeyi yasaklıyor hem aynı alanda yapmanı istiyor pes yani

pardus projesini durduklarında bittiler zaten benim gözümde ... ayrıca son dönemde bilimsel projelere verilen destekleri de ciddi bir şekilde düştü hatta çok nadir projeleri kabul eder oldular ... eskiden bir makale yazdığında kitap kataloglarını gönderirlerdi istediğiniz bir tanesini seçin evinize gönderelim derlerdi şimdi artık onu da yapmıyorlar.
anlayacağın yazdıklarına çok da şaşırmadım.


devlet eliyle bilim olmaz su devirde.bürokrasisi inovasyonla ayni hizda ilerlemez ve asilmasi gereken cok sürecler dogurup sekteye ugratir sürecleri.
ayrica soruyu sen(aka iplikci) sordugun icin cevaplamayacaktim fakat ciddi bicimd elestirilmesi gereken bir kurum oldugu icin cevaplamayi tercih ettim.


benim kurumla ilgili şahsi fikrim ilgili başlık altında yer almakta zaten.
(bkz: tübitak/@demcan)
yalnız sizin serzenişinizde ufak bir hata var sanırım. bahsettiğiniz kıstaslar lisans öğrenimi sırasında tübitak bursundan yararlanan adaylar için. eğer siz lisans öğreniminizde bu burstan yararlanmadıysanız ya da başka bir bölümün lisansüstü eğitimine devam etmek istiyorsanız, bu şartları taşımak zorunda değilsiniz.
tübitak'ın sayfasında bu ayrım şöyle yapılıyor;
eski bursiyerler için -> doğrudan bursiyerlik
yeni bursiyerler için -> normal bursiyerlik
www.tubitak.gov.tr
aradıkları kriterleri ben de eleştiriyorum ama bu nüansı da atlamamak gerek.


Yine de bu kurumda da bir seyler yapmak icin cabalayan bir suru insan var, deformasyon olsa da onlarin hatrina bir sey diyemiyorum...


serabetan bazı alanlarda devlet desteği şart bütün araştırmalara özel sektör eliyle yapılmıyor özelsektör işine yaramayan şeye para yatırmaz sadece tüketir.
eski sovyetlerde benim en sevdiğim şey matematik fizik gibi alanlara yaptıkları teorik katkılardır özelsektör bilimi öldürüyor.
şuan kullandığımız bütün teknoloji aslında cepten yemekten ibaret eski ustaların geliştirdiklerini ürün olarak üretiyoruz.
ticari kaygı olmadan bilim teşvik edilmeli


devlet eliyle,ben bilim yapicam diye bilim yapilamaz,bunu devlet destegiyle ya üniversiteler ya da askeri kurumlar gibi kendi acisindan bagimsiz kurumlar yapabilir,ya da cok cok az dünyada örnekleri olan bagimsiz devlet kurumlari yapabilir.
özel sektörü delicesine elestirmemek lazim,her arastirma sirasinda bambaska bir sey cikar,bunu devlet rahatca saglayamaz.bu sürecleri atalatamaz.
özel sektör bilimi öldürmüyor tam tersi parasal kaynaklarla kamciliyor.evet o isten para kazaniyor ama devlet tarafindan hic yapilmayan bilimden kat kat iyidir bu.
sizin bahsettiginiz olaylar 80 li yillara kadar basarili olan ve olabilecek seyler,mesela ben adini vermemnin yasak oldugu bir amerikan devlet kurumunun projesi ile ilgilenme firsati bulmustum,orada kurumun tekrar yapilasmasini saglayacak bir öneri ariyorlardi cünkü icerdeki tüm basasrili insanlar kaciyo,knowledge management olayi cöküyor ve siz yatirimi kaybediyorsunuz.
devlet bilimi parasal olarak da destekleyemiyor anlayacaginiz ,bilim insani neden durcakki orda o zaman?
kisaca bürokrasi ve hukuksal yaptirimlar bu kadar yavas ilerledigi sürece teknolojiye nazaran özel sektörün önemi artacaktir.
eski ideolojilere göre düsünmek yersiz ve yanlis su anda.
sanirim bu arada teknoloji ve innovasyon kelimelerinin anlamindan cok haberdar degilsiniz,illa yepyeni bir icat olacak degil,innovasyon herhangi bir bulusun,ya da uygulmanin markete uygulanacak sekilde sürülmesidir(türkce cok iyi anlatamamis olabilirim kusura bakmasin kimse.).
yepyeni bir icat cok nadirdir dünyada.
