(3) 

yalaka olmak

iplikci #483499 
bu ulkede yalaka olmak kazandiriyor galiba illa canta tasiyan kopek gibi yavsayan tiplerden olmadan biryere gelmek mumkun mu acaba bu ulkede ? ciddi anlamda formal bir sistem icinde calisip yasamak mumkun degiulmi bu aq diyarinda
(5) 

cevremdeki insanlar

iplikci #476507 
ya arkadaslarim veya tanistigim insanlar hep salak geliyor bana icimden agizlarina iki tane vurmak istiyorum ne yapmaliyim.
(4) 

TSK ve zorunlu askerlik

iplikci #473447 
Gercekten anlamiyorum erler bomba sayiyor terorle mucadelede kullaniliyor olmadi askeri arac devriliyor oluyorlar kaza kursunlari ayri mesele. Neredeyse ordunun tek calisani erler bu subyalar neden var neden 500 general var.

Bizse durmadan vatan sagolun deyip duruyoruz, buna karsi cikanlarsa vatan haini olmakla damgalaniyor. ama krem tabakanin cocuklari bal kaymak yasiyor en ii yabanci okullarda okuyor, en saglam karilara atliyor falan. bizse tutturmusuz vatan millet sakarya. tabii krem tabakaya suc bulmuyorum bu propagandayi anlamaktan aciz diger tabakalarda buluyorum sucu neden bu kafadayiz


Gercekten artik kaldiramiyorum millet mi iyice beyinsizlesti artik herkes olmeyi kabulleniyor galiba eskiden afrikadakileri gorurdum neden bu haldeler acaba degistirmeyi dusunmuyorlar derdim ama halimiz giderek onlara benzmeye basladi.

Biz millet olarak artik tabulari yikamayacakmiyiz hala din ve milliyetcilik mi bizim beynimizi yonetecek yoksa akil mi
(5) 

Yurt disinda okuyan ustduzey insanlarin cocuklari

iplikci #470607 
Gecenlerde akpli vekil boganin imamhatip cikisiyla ilgili haberde torununu fransiz lisesine vermesiyle dikkatimi cekti. Daha sonra ust duzey asker, burokrat, siyasetci, isadami kim olursa olsun kemalist, muhafazakar, milliyetci laik, antilaik hangi ideolijiden olursa olsun dikkat ettinizmi neredeyse hepsinin cocugu liseyi bile fransiz alman amerikan lisesinde okuyup universiteyi yurtdisinda bitirmisler.

Peki bu insanlar cocuklarini bile turkiyede okutmuyorlarsa neden biz bunlardan medet umuyoruz veya bunlari basa getiriyoruz. Ornegin kemalistlikden odun vermeyen ataturk diyen zatlarin bile cocuklari abd de okuyor. ergenekon sanigi tuncay ozkanin kizi avusturya lisesindeymis en basiti. e hani ergenekon tsk ya karsi batinin bir oyunuydu kardes. Kendi cocugu 100 kisilik devlet okulunda okurken insanlar bunu goremeyecek kadar kor ve aptal mi ?

Ya da temel soru aslinda herseyin yalan tek gercegin materyalist dunya ve para oldugunu ne zaman anlayip pragmatist bir toplum olacagiz, zaaflarimizdan arinacagiz ?

Bu arada hadi master icin normal diyelim turkiyede adam gibi universite de yok diyelim. peki neden fransiz alman amerikan lisesinde okutma ihtiyaci duyuyorlar.
(2) 

kuranda deizm kapisi acilmistir - yasar nuri ozturk

iplikci #469904 
evet yasar nuri ozturk kuranda deist olmanin kapisi acildigini ve bunun insanligin kurtulusu olacagini soyluyor.

www.youtube.com

mantikli buldum ne diyorsunuz
(3) 

sokak kedisi irkini degistirmek

iplikci #463309 
simdi dusunuyorum degisik cinsteki kedilerden alsak sokaga salsak bunlar ciftlesse melezlikten sonra yeni ve ilginc irk olusmazmi.
(9) 

edip şişman

iplikci #462965 
MF3 Türkiye 652'incisi olduğunu iddia eden öğrenci 4 tıp fakültesi tercihine yerleştirilmemesini skandal olarak değerlendirdi, ÖSYM yaptığı incelemede öğrencinin LYS sonuçlarının sahte olduğunu açıkladı...




osym sonuç belgesii sahte demiş ama mantıksız adam neden boyle bır ıse kalkıssın, hemen sahtekar demısler kaldı kı netlerıyle arada daglar var adam kac net cektıgını bılır ve kampa alınmıs bır ogrencıymıs bır pıslık var bence


www.haberturk.com
(2) 

avustralya vatandaşlık

iplikci #462178 
avustralya vatandaşlık veriyormuş diyorlar bilen var mı çine bile gidesimvar sırf şu ülkedenkurtulmak ve dönmemek için
(5) 

Bazi kizlarin konusma stili beni irite ediyor

iplikci #458654 
Ozellikle nette bazi kizlar cumleye ayy, sekerim, tatlim gibi sacma salak kelimele basliyorlar neden bu salak seyleri cumle basina koyuyor ozellikle kadinlarkulubunde bu tarz hitaplar cok fazla.

bir oynaklik disilik gostermek icin mi ay diye lafa basliyorlar anlamiyorum nedersiniz
(1) 

LYS bogazici kac netle girilir

iplikci #456589 
ben bu sene LYS ye yeniden girip part time olarak bogazici matematik veya fizik okumayi dusunuyorum fakat sistem degismis kac net yapmam gerek yeni sistemde 500 puan civari almak icin matematigi hatirliyorum fizikten 20 netim cikti bu seneki lys sorularinda
(3) 

Testere filmi sacma mi yoksa olabilir mi ?

iplikci #454128 
Bu testere filmi bana sacma geliyor okadar adami kaciriyor ama adamlari bulamiyorlar mobesseden bile turkiyede herkesi buluyorlar heryer kamera dolu ben artik bu yuksek teknoloji toplumda bunlarin olailecegine pek inanmiyorum.

Yoksa her bolumde mobeseyi kullanan polat alemdarin etkisindemi kaliyorum gunumuzde sizce artik sucluyu en azindan tespit etmek cok basit degilmi gelismis kriminal inceleme metodlariyla ?
(5) 

Cin büyü işinden iyi anlayan hoca veya medyum

iplikci #450416 
Daha önce tecrübe ettğiniz cin büyü işinden iyi anlayan sahtekar olmayan gerçekten güvendiğiniz hoca veya medyum varsa tavsiye edin il önemli değil üzerimde cin musallatı var mı baktırmam gerek acil ve çok önemlidir

not şu tvlerde çıkan 1000 tl at bakalım diyen tipleri yazmayın lütfen bu işi gerçekten hayır için yapan bildiğiniz varsa yazın
(6) 

mason var mi

iplikci #450019 
mason var midir bu 33. derece masonluk ve masonluk sirlari varmis seytana tapiyorlarmis ve transa geciyorlarmis diyorlar keci kani iciyorlarmis fln gercekmidir bu
(4) 

Yabancı Üniversiteler ve bizimkilerin feyz alması

iplikci #448791 
Bazen bu okulların derslerini izliyorum yada ders sayfalarına bakıyorum ne biliim ben bunlara bakıyorsam okuyorsam benim okulumdaki bana bu dersi veren herifler bunları hiç mi görmüyor merak edip bir bakmıyor adam ne anlatıyor diye kendini geliştirmiyor ne biliim bi yerde hoca olsam ya da des verecek olsam herhalde utanırdım mal gibi girip çıkmaya yüzüm kızarırdı en azından biraz bakar izlerdim.

Bunu söyleyince akademisyenler çok rahatsız oluyorlar yok öğrenci tembelmiş yapacak adam zaten yaparmış onlar araçmış beynimize sokamazmış iyi de kardeşim bunları bir google yazıp bakmak çok mu zor yahu.

Ne diyorsunuz bunun nedeni tembellikmidir çoğu okul hala yüzyıl öncesinden kalma şeyleri ezberletiyor hadi ingilizcresi yoktur kabul bakamaz anlayamaz peki ya olup da yapana ne demeli ayrıca ingce yoksa bu adam nasıl prof olup ingce makale yazıyor.

En azından anlatamıyorsam derim gidin şurdaki adamı dinleyin diye ki çoğu yabancı okul hocası ders sayfasında bu tur videolara link bile verior.

Bizim akademisyenlerin durumunu ben anlamıyorum gerçekten her türlü var bir arıza ama nedense herşeyi görmezden gelmeyi ve not vermem yollu hizaya getirip sindirmeyi daha uygun görüyorlar zaten eleştiri kabul etmiyorlar eleştirince düşman oluyorlar

zorla ders veriyor diyeceğim bu adam en az 7 yıl bu işle uğraşıyor mecbur mu yani gidip bir iş busun
(9) 

amerika master kabulu ms cs

iplikci #444063 
beyler bölüm bilgisayar mühendisliği ben YLSY bursuna basvuracam ve buyuk ihtimal kazanacam ama okulu 2.8 ortalamayla bitirdim bilseydim bitirmezdim ama kazara bitmiş oldu ve face de fln eski burslular 3 olmazsa kabul alamzsın diyorlar sizce kabul alabilirmiyim ? Okul gazi deu ayarında bir okul abd de tanınmışlığı varmı emin değilim.

greden matematiği full çekerim diyorum 100 Toefl var ne dersiniz nerelerden kabul gelir ivy okullardan varmıdır para basıp girilecek colombia upenn falan gelirmi

lütfen bu işlerde tecrubesi olmayanlar cevap yazmasın
(5) 

bilgisayar muhendisligi is imkanlari ?

iplikci #442105 
kariyer.net vb. siteleri inceledim genelde java net database web agirlikli bir sektor ve cesitli frameworkler java icin iste j2ee icinde spring hibernate vs. gibi seyleri ariyorlar. is zekkasi ise yine oracle spss zart zurt deneyim falan gibi seylerle dolu.

kesinlikle full time yazilim yapmak istemiyorum iyi duzeyde temel programlama bilgisine sahibim fakat j2ee tarzi seyleri ogrenmek istemiyorum db oracle ogrenmek istemiyorum (temel anlamda biliyorum o ayri ama piyasada pismek emek vermek istemiyorum) sistemler alaninda calismak istemiyorum kisacasi daha ilginc seyler yapmak istiyorum goruntu tanima olabilir veya robotic ama asil istedigim algortimic trading veya buna benzer alanlardaki degisik makaleleri okuyup mesela onlari anlayip kodlamak icabinda gelistirmek elimdeki verilere uygulamak para kazanmak falan gibi isler yapmak tabi bu durumda gereken yazilimi yapmaya usenmiyorum ornegin su an R dilini ogreniyorum ve bu bana sikinti vermiyor fakat enterprise uygulama dedikleri aptal bir bankanin web sitesi sigorta sirketinin sistemi gibi seyleri yapmak istemiyorum.


Turkiyede boyle isler mevcutmudur, yurt disina gitmeye ugrasiyorum ve bir master ayarlamaya ama orada da bu tarz isler pek bol degil gibi ne yapmali cinden ithalat falan mi yapmaya baslayayim ufaktan beence o daha eglenceli ve kazancli
(9) 

disci olan var mi

iplikci #441634 
disciye gitmekten korkuyorum ve gidemiyorum sebebiyse internette okudum pis aletlerden hepatit kapanlar falan olmus bu durumda hiv kapma riski bile var cunku ulkemizde hivli sayisi hizla artiyor ve isini duzgun yapan bir millet degiliz kizilayin verdigi enfekte kanlar gibi bildikleri halde 3 kisiye daha ayni kani vermisler.

disciler gelenlere test yapamaycagina yada adam pencere doneminde olabilecegine gore sterilizasyona guvenmek ne derece dogrudur ozel kliniklere mi yoksa devlet hastanesine mi guvenmeli.

dis cekiminden hastalik gecermi yoksa kanal tedavisi fln olursa mi sakincalidir temiz bir disci nasil bulurum sterilizasyona nekadar guvenebilirim
(6) 

sayısal loto tahmini

iplikci #437050 
daha önce bu ile uğraşan oldumu kastettiğim veri madenciliği istatistik metodlar ve diğer bilimum bilimsel yollar. tavsiye verebilecek yolan varmı ya da bu loto makinelerinden anlayan varmı bilgisayar mı çekiyor yoksa elle mi çekiliyor
(4) 

alamanya vizesi ogrenci mulakati

iplikci #425608 
alamanyaya yuksek lisans egitim ogretimi icin basvurdum ama okul beni yeterince begenmedigi icin interview e cagirdi simdi ben buna gitmek icin hangi vizeye basvurmaliyim turist var bir de ogrenci kulturel etkinlik falan var kafam karisti basvursam vize hemen cikarmi
(1) 

Ingilizce matematik Bolumunde okuyan var mi

iplikci #400465 
Reel analiz ogrenmeye karar verdim bilgim calculustan ote degil ama iyi duzeyde calculus biliyorum prooflardan falan cok anlamiyorum sizden kitap tavsiyesi bekliyorum

rudin
courant
pugh
abbot
kaplan
hoffman
spivak
apostol

hangisiyle baslayayim yabanci forumlarda baktim abbot veya kaplan hoffman tarzi onermisler bizim turk egitimi icin hangisi iidir rudinle baslayayim diyorum biraz baktim anlamakta sorunum yok ama ya bosa okuyup gecersem diye korkuyorum basimda hoca yok ne dersiniz napayim

ha bir de yapamazsin edemezsin bosver zor vs diyenler yazmasin zorsa yolunu gosterin
(6) 

tubitak ın bu ülkeye faydalı olduğuna inanıyor musunuz

iplikci #363837 
Soru açık bu kurumun gerçekten bilimin ilerlemesine katkı sağladığına inanıyormusunuz.
Ridvanin deyimiyle bir NSF değil orası belli ama ben bugun bu konuda ciddi kuşkuya düştüm adamların yüksek lisans burs kriterine bakarmısınız


• Lisans mezuniyet belgesinde yazılı mezuniyet tarihinden itibaren 6 ay içinde ve hiç başvuru dönemi atlamadan lisans öğrenimi gördüğü bölümde-bilim dalında yüksek lisans öğrenimine başlamış olmak,
• Yüksek lisansa kayıt yaptırdığı dönemde bursiyerlik başvurusu yapmış olmak.

Yani bunu yapan otomatik olarak başarısız ilan ediliyor diğer şartlara değinmiyorum bile bu nedir ya nekadar önyagı arkadaş

Birinci madde hem ara vermeyi yasaklıyor hem aynı alanda yapmanı istiyor pes yani
(7) 

Özel sektörde çalışan mühendisler bir bakın

iplikci #363531 
Özellikle sorum kaliteli kurumsal firmalarda çalışanlar için,

Şimdi malumunuz emeklilik 65 te oluyor ve genç nufus sürekli artıyor okullar zibil gibi mezun veriyor eğitim seviyesi çoşuyor internet özellikle bunu detsekliyor.
İnsanlar arası farklar giderek azalıyor bir 10 yıl öncesi gibi değil durum muhtemelen 10 yıl sonra bambaşka olacak.
Bir de ülke esksi gibi değil artık üretim giderek azalıyor bu cari açıktan da çok belli dünyada ise bir pazar tıkanması söz konusu.

Maximum 35 olduğunuzu varsayarsam işinizi gelecekte koruyabileceğinizi düşünüyormusunuz özellikle teknik alanlarda teknolojinin coştuğu alanlarda çalışanlar bunu kendinize soruyormusunuz ?
Sizden daha ucuza çalışan ve yaptığınız işi yapacak kapsitede genç birine işinizi kaptırmaktan korkmuyormusunuz ?
Bir uzak tanıdığım 45+ yaşında iyi bir okul mezunu olmasına rağmen kurumsal bir firmadan çıkış aldı ve hala işsiz işini ise yanında birkaç yıl çalışan yeni muhendis yapmaya devam ediyormuş.
Bazılarınız müdür oldu veya şirketini kurdu diyelim diğerleri ne yapacak ?
Bugun 45 yaşında birini firması çıkarsa sizce bu insan iş bulabilirmi ben hiç sanmıyorum ?
Gittiği yere kadar gitsin mi diyorsunuz yoksa bir acil durum planınız mevcutmu çoğunuz sanırım aile kurmuş ve çoluk çocuğa karışmış haldesiniz bunu hiç düşündüğünüz olmuyor mu?

Konformist geldim giderim ya nasib mi diyorsunuz
1

mobil görünümden çık