ben pek anlamıyorum bu işlerden.
hesapta para olmasa bile banka kartını kullanabiliyor muyuz? banka kartına taksit yapılıyor mu? banka kartı mı almalı yoksa kredi kartı mı almalı, öğrenciyim, hangisi daha makbul?

banka kartlarinda taksit ve avans hesap bankadan bankaya gore degismekte. bildigim kadariyla garantide elma fon var, avans hesap misali. finansin banka kartinda taksit imkani var. bunlari dogrudan banka kampanyalarini arastirarak ogrenebilirsin.
en makulu yalnizca hesabindaki kadar harcayabilecegin banka kartina sahip olman. yaninda bir de nakit sikintisi cektigin durumlar icin az limitli bir kredi akrti edinebilirsin. kart ucreti olmayan kredi kartlarindan secmeni tavsiye ederim.


hesabında para yoksa banka kartını kullanamazsın, banka kartıyla taksit yapılmıyor.
tavsiyem elektronik eşya falan almayacaksan kredi kartı almaman. limiti hor kullanıp ödeyebileceğinden fazla harcarsan hoş olmuyor zira.


banka kartıyla (debit card bunun orijinal adı) her yerden alışveriş yapamazsın. kredi kartı kullanman için de banka hesabın olması gerekiyor zaten. iş bankası öğrenciye komisyonsuz kredi kartı veriyor. hiçbir kullanım ücret kesmiyorlar öğrenci olduğun dönem boyunca senden. alışveriş yaparım, taksit isterim diyorsan: kredi kartı.


şöyle bir şey düşünmüştüm ben. mesela aylık 50 lira ödeyebilirim karta. bir bluz beğendim 50 lira, nakit harcasam o para bitecek tek bir bluzde, ama kartla taksitli alsam 10 lira ona versem aylık borç daha karlı olmaz mı?


kredi karti, odeme gucun dogrultusunda planli bir sekilde kullanildiginda gercekten cok ise yariyor.
ama unutmamakta fayda var, bankalara yukarida yazdigim gibi kullanmayanlar daha cok para kazandiriyor. ve cogunluk bu sekilde.
bu yuzden ayagini yorganina gore uzattigin surece problem yok, kredi karti guzel bir sey.


kredi kartını boş geç. öğrencisin madem şimdiden kendini alıştır, cebinde tamamını karşılayabileceğin kadar paran yoksa o pahada birşeyi almanın gereksiz olduğu ve aslında ona ihtiyacın olmadığı GERÇEĞİNE.
banka kartı kullanım açısından daha kolay nakit taşımaya göre. garanti paracardım var yıllardır kulllanıyorum daha geçmeyen bir yeri görmedim. eskiden (çok eskiden) öyle bir ayak vardı tek tük ama şimdi yok. banka kartı kullanımı BKM tarafından da teşvik ediliyor çünkü.
garanti bankası da öğrenciysen hesap ücreti almıyor.


yıllardır, (4-5 sene oldu) kredi kartı kullanırım. aylık gelirimin belki yarısına kadar bile harcama yaptığım oldu. ancak şu güne kadar bir kere bile faiz ödemedim. çünkü hiç bir zaman asgariyi ödemedim; hep dönem borcum neyse (o ayki borç) onu temizledim.
bu şekilde kullancaksan, her ay sadecepara ödemek yerine, gelicek ayki taksitleri de hesaplayıp, harcamalarını ona göre yapacaksan, inanılmaz yararlı bu KK. ammavelakin ipin ucunu kaçırırsan çok fena bi pozisyonda bulursun kendini.
