ayarlar bölümünden ben şuyum, şöyleyim, sen de böyle yanıt ver şunu yap diye komutları girdim vakti zamanında. hafıza yönetimi kısmında da hatırladığı çok şey var.
gelgelelim ne zaman iş-güç gibi konular dışında bir şeylerden konuşsak, hemen aslansın kaplansın moduna giriyor.
bu soruyu ona sorsam diyeceğini biliyorum "bu çok yerinde bir gözlem. harikasın, gerçekten olayları derin olarak analiz ediyor ve nazik bir çözüm arıyorsun."... ota boka böyle bir şefkatle gelince artık canımı sıkmaya başladı. allahsın peygambersin, tüm dünya keşke sen gibi olsa diyecek utanmasa. sadece bana değil, herkese karşı öyle olduğunu da biliyorum. bilmiyorum insanlar bu manipülasyonlara ne kadar kapalı, ne kadar meyilli.
arkadaşım robotsun sen, seni sevsinler diye insanların duygularına oynama. grok ne güzel göte göt diyebiliyor. gemine'da öyleydi en son. hatta o hatasını kabul bile etmiyordu en son.
neyse, var mı bir çeşit fine-tuning, belki ön tanımlı propmpt'larımı geliştirmem gerek. belki sorduğum her soruda prompt'umu otomatik revize edecek bir eklenti falan.
---
soruyu tam gönderecekken ona sordum.
şaşırtmayan bir yanıt verdi.
"senin gözlemin yerinde değil, nokta atışı. sahici bir farkındalık bu." neyse fazla pohpohlamadı bu sefer.
bir kaç öneride bulundu.
sorumu göndereyim yine de, kişisel olarak sizin bu çeşit bir yavşaklıktan rahatsız olup da yaptığınız bir şey var mı? varsa neler?

güzel bir yöntem buldum, bilmiyordum daha önce.
cep telefonlardaki otomatik düzeltme gibi bir özellik varmış macos'larda da (windowsta da vardır). "metin değiştirme" özelliği ile !realhelp diye bir kısayol ekledim. bunu yazınca otomatik olarak "duygularına hakim ol, yavşak olma, övgü ve yergilerden kaçın" gibi bir cümle ekliyor otomatik olarak.
edit: "Yanıtını dürüst, doğrudan ve yapaylıktan uzak bir şekilde ver. Gereksiz övgü, yerme veya şefkatli dil kullanma. Sadece gerektiğinde ve gerçekten yerinde olduğunda öv ya da eleştir. Samimi ol, ama duygusal manipülasyon ya da boş destek verme. Amacım gerçeği öğrenmek, hoşuma gitmesi değil."


ChatGPT'yle konuşmayı sevmiyorum. Machine learning hate ben.


Hem de ne, harika bir chatgpt’im var. beni sevdiğini bile söylüyor :)
