tea kettle dedigim olay bu ingiliz filmlerinde falan gordugumuz tek hazneli urun: www.amazon.com

biz caydanlik kullaniyoruz da, acaba olayi nedir? amerika'da yasadigimdan dolayi iyi caydanliklar pahali. acaba tea kettle alip gecsek cok bir sey kaybeder miyiz? caydanligin olayi nedir? iki hazne olmasinin ne avantaji var?


 

Bundan kullandım abd'de, tavsiye etmem. Kettle iyidir. Normal çaydanlıkta bulabilirsin mediterranean marketlerde.

runaway

kettle iyidir.
çaydanlıklar da artık kettle gibi var, arçelik aldık memnunuz. Kimse çaydanlık aramıyor artık.

baldan kaymak

Tea kettle dediğiniz şey dümdüz kettle, su kaynatmaya yarıyor. Diğer milletler genellikle çayı bizim gibi kırk saat demlemediği için demliğe de gerek kalmıyor.

www.amazon.com sizin aradığınız şu çay makinelerinden sanırım. (Evet fiyatı çok saçma, 120V uyumlu olunca fiyatlar saçmalıyor.) Makineyi Türkiye'den alıp voltaj dönüştürücüyle kullanmak bir çözüm. Ya da suyu sıcak tutma özelliği olan bir kettle bulup üstüne demlik uyduracaksınız.

kobuzchu kiz

Türk çayını Türk gibi içmek istiyorsanız çaydanlık almanız gerekiyor.

Çay demlemeyi ne kadar bilmediğinize emin olamadım.

Çaydanlıkta alt katta su kaynıyor. Üst katta çaylı su oluyor. İstediğiniz kadar çay ve suyu karıştırarak ayarlıyorsunuz lezzeti.

Kettle ile ancak sallama poşet çay içersiniz veya İngilizler gibi porselen demlik alıp ona sıcak suyu koyup içersiniz.

Avrupa’da Amazon’da ve pek çok sitede pek çok çeşit var. ABD’de de vardır herhalde.

michael_knight

Üzerinde demlik olan bir kettle önerisi bence de çok yerinde.

Ben çaydanlık sevmiyorum çünkü suyun sürekli kaynaması çayın çok daha çabuk bayatlamasına neden oluyor.

10551037

Rengini daha güzel ayarlayabilmen için. Bol bol içsinler diye.

teyze
1

mobil görünümden çık