Arkadaşım ev satacak, bir kısmını da benim hesabımda tutmak istiyor. 1-2 hafta içinde peyderpey geri göndermemi istiyor.

Ticaretle uğraşan biri değilim, maaş hesabım da değil, başka bir bankadaki kullanmadığım hesabım. Bu herhangi birimize sıkıntı çıkarır mı ya?


 

> Arkadaşım ev satacak, bir kısmını da benim hesabımda tutmak istiyor.
Sebep?

Ben olsam karışmam, maliye "bu para nereden geldi" diye sorsa "arkadaş emanet bıraktı" mı diyeceksiniz?

kobuzchu kiz

Sebebi sonradan vergisi çıkmasın mantığı. Parayı elden almak da riskli, kendince çözümü bu olmuş.

Piukh

size gelene kadar kuzeni vs yok mu? ben olsam kabul etmem. yani muhtemelen sorun olmaz ama kafama takacağıma reddederdim.

elorelia

Asiri yakin arkadasim degilse, bir sorun ciksa olusacak zarari dusunmeden karsilayacak biri degilse boyle birsey yapmazdim.

mbond

Ha yani vergi kaçırmak için sizi alet ediyor?

kobuzchu kiz

Borç verdi, peyder pey geri yolladım, bitti.

Kara para olmadığından emin olun yoksa işin rengi değişir.

kimlanbu

Artık bu tarz şeyleri takip ediyorlar. Geçen gün haberi de çıktı.

5 yıl zaman aşımı var. Tespit ederlerse, farkı alırlar + size de ceza keserler.


.

kartallar yuksek ucar

Müşterilerin ekonomik durumu yani mali profili ile gerçekleştirmek istediği veya gerçekleştirdiği işlemler arasında önemli düzeyde orantısızlık bulunan yüksek miktarlardaki işlemler, özellikle şüphelenilmesi gereken işlemlerdir.

Bankacıların şüpheli işlem bildirme yükümlülüğü var, eğer denk gelirseniz vergi dairesi bunun açıklamasını sorabilir. gereksiz yere stres olursun, bence bu riske girme.

turuncu tonlarda
1

mobil görünümden çık