Merhaba

1 yaşına girecek bebeğe hediye alacağım ama çok zorlanıyorum. Daha önce sormuştum bu soruyu fakat yemin ediyorum işkence. Çok zormuş bu iş.

Oyuncağın kutusuna bakıyorum, ne olduğu anlaşılmıyor. İki tane blok üst üste koyuyorsun oyun bitiyor. Zaten öyle olur o yaştaki bebek için ama bazıları gerçekten çok anlamsız. Biraz daha alınabilir olanların fiyatı çok yüksek. 6 bin liraya bebek gördüm mesela. Bir de bütün oyuncakların arkasında yutma tehlikesi uyarısı var, 3 yaş üzeri çocuklar için yazıyor.

Satiş danışmanları canından bezmiş ve onlar da bilmiyor aslında. Soruyorum sadece o yaş grubunun olduğu reyona götürüyor.

Daha küçük oyuncakçı dükkanlarında seçenek daha mı çoktur acaba? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Ağlamadan bugünü bitirmemi sağlayın lütfen.

 

Bebeğin ailesinin kültürel yapısı da önemli. Kimi mesela doğal yapıdaki oyuncakları kullansın ister, kimi için oyuncağın pahalılığı önemli olur, kimi çocuğunun her istediğini itirazsız almaya odaklı olur onun için 1 yaşındaki için hiçbir şey fark etmeyebilir... belki bu sana bir fikir verebilir.

Babam bana 4 yaşımdayken peluş bir ayıcık mı köpek mi ne almış (hâlâ ayırt edemiyorum, çok kısacık kuyruklu ama köpek gibiydi) yıllarca ona sarılmışım, bir gün annem atmış onu. Çok üzülmüştüm, o benim tarihim diye çok ağlamıştım. İnsan bazen böyle şeylere çok değer verebiliyor, çok fazla inceleme derim.

Belki elinde bir bebek yapıp götürmek bile olur, amigurumi filan...

muhayyer divan

o yaştaki bebeğe bez alabilirsin. sonuçta babasının cebine destek olmuş olursun.

teyze

İnan her ne alırsan al o bebek 1 2 ayda sıkılacak ve televizyon kumandası kemirecek, mutfak dolaplarını karıştırıp, hepsini indirip tencerelere tahta kaşıkla vuracak. Belki daha önce de yazmışımdır bilmiyorum, büyük küçük her çocuk doğum gününe giderken pijama takımı + katia daki cicili bicili kutulu çoraplardan alıyorum. Her çocuğun yeterince oyuncağı var günümüzde, en azından işe yarasın. İlla ki uyuyor, evde vakit geçiriyordur giyer yani pijamayı. Biraz da büyük alıyorum. Mis. Ayrıca pijama da iyi seçersen gayet cicili fanfirikli bir hediye. 3 4 yaş bir melek kanatlı pijama almıştım birkaç sene önce arkadaşın kızına, büyüğü olsa da ben de giysem demiştim. Halloween zamanı da kollarının altından yarasa kanadı çıkan pijama almıştım kendi oğluma.

Yine de illa oyuncak diyorsan şununla erkek kız deliler gibi oynuyorlar. Cinsiyeti yok bence ben oğluma da yıkatırım bulaşık

ty.gl

kullanicadi

hocam 1 yaş konuşmaya başlama, sesleri öğrenme yaşları. ben aşağıdaki üründen almıştım. 1-2 sene kadar kullandı da.

www.amazon.com.tr

shadowfollower

Amazon veya trendyol’a “montessori oyuncak” yazarak arama yap.
Beğendiğini al.
Valla.

michael_knight

İnstagramda bir hesap var güzel oyuncaklar paylaşıyo.

www.instagram.com

Mesela şu oyuncak;

ty.gl

Onunndışında eğitici kitaplar alabilirsin, konuşmayı hızlandırıcı vs.

Dahiyizbiz.com
ty.gl
www.hepsiburada.com

turuncu tonlarda

oyuncak alma, oyun battaniyesi al.
yere serilip çocukların üzerinde oynadığı renkli oyun battaniyeleri oluyor. çok güzel renkli desenli şeyler var. ondan alabilirsiniz.

erty_ksk

Hepinize çok teşekkür ederim. Lego aldım.

rock n roll

www.e-bebek.com

Nokta atışı. Çok tercih edilen bir oyuncak, belkide vardır o yüzden sorman iyi olur. Eğer yoksa süper hediye olur. Sesli, dokununca konuşuyor, şarkı söylüyor falan.

el conquerador
1

mobil görünümden çık