[q]
(11) 

cam cezve tamiri

ikilem #1582431
Öncelikle ürün şu:
cdn.dsmcdn.com


Cam cezvenin ağız kısmı kırıldı. Bu haliyle de yıkamak, kullanmak mümkün değil. Bu camı tamir edebilecek, keskin yerlerini kesmeyecek hale getirecek bir tamir yeri var mıdır?

 

cam atölyelerinde kırık kısmını eritip körleştirebilirler bence ama ne kadar para isterler, dayanıklılığı etkilenir mi bilemedim.

ürünün kendisi zaten 319 lira. ben olsam yenisini alırdım ama siz bilirsiniz.

Edit: zımpara da olabilir ama çok ince çatlaklar varsa ısınınca ilerleyip tamamen cezvenin kırılmasına da sebep olabilir diye ısıtma metodunu tavsiye ettim.

orient blue

bildiğimiz camsa zımpara yapılabilir.
cam zımparası diye özel bir zımpara var ama çok da gerek olduğunu sanmıyorum. her hangi bir nalburdan zımpara alıp bir kaç sürtmeyle keskinliği gideriliz

kisa

Zımpara +1

Mehmettheslim

sacma bi tavsiye olacak ama rossman'da 350 tlye torpu makinesi var. demirli(2 yada 6 nolu uc)ucuyla torpulersin sanki. diger uclariyla da tirnagini, topugunu vs.. torpulersin. 1 tasla 2 kus:)
www.rossmann.com.tr

buenosdias

@buenosdias hiç de saçma değil, güzel bir öneri ama camı köreltir mi emin olamadım.

ikilem

camı köreltmekten kastınız nedir?

kisa

ince zimpara alip zimparalayin. topru makinesi gibi seyleri yaklastirmayin, o cami paramparca yapip patlatir ve o dagilan cam yuzunuze gozunuze girebilir.

summerof69

torpu makinasi cami patlatir iddiasi epey abarti olmus. tunel acma makinesi degil bu yahu narince calisan bir tirnak torpu cihazi. ha koreltir mi konusuna emin degilim.

buenosdias

@kisa camın kesme özelliğini yitirmesi anlamında kullandım.

ikilem

@buonesdias, aile meslegi cam sektoru. oyle titresimli aletler camin kenarina temas ettiginde, cami yuksek frekansta sallayacagi icin parcalar. iskembeden uydurmuyorum.

"A common cause of breakage is damage to the edge of the glass. Edge damage can significantly reduce the strength of the glass by more than 50% and therefore its ability to resist both thermal and mechanical loads. "

www.vitroglazings.com

summerof69

zımpara işe yarayacaktır, zaten kullanılan bir yöntem.

kisa
1

mobil görünümden çık