(2) 

şöyle bir e-fatura geçerli mi?

ikilem #1581430 
Yeğenim veteriner. Sanıyorum işletmesi şahıs firması olarak geçiyor ve e-fatura abonesi. Hepsiburada'da Bireysel ve Kurumsal Fatura olmak üzere iki seçenek var. Bireysel seçildiğinde TC kimlik numarası yazılamıyor. Kurumsal Fatura seçildiğinde de girilmesi istenen kısımda "Firma Adı" yazan yere işletmenin ismi olan "XYZ Veteriner Kliniği" yazmış, kendi ismini yazmamış.

Fatura

SAYIN XYZ VETERİNER KLİNİĞİ
ADRES
TCKN: KENDI TC'Sİ

şeklinde oluşurulmuş. Bu geçerli mi yoksa fatura aşağıdaki gibi olduğunda mı geçerli?

SAYIN AD SOYAD
ADRES
TCKN: KENDI TC'Sİ
(3) 

instagram hesabı açamamak (teknik konulardan anlayanlar)

ikilem #1535795 
yazlıktaki evde instagram hesabı açmaya çalıştığımda hep engelle karşılaşıyorum. engel dediğim de hesap oluşturulurken bir sorun oluştu gibi bir mesaj. modemi resetlesem (farklı ip almak için) veya farklı bilgisayar, cihaz kullansam da bir türlü izin vermiyor ama normal evimizde böyle bir problem olmuyor. bunun sebebi ne olabilir? işin garibi yazlıktaki evde vpn plugin de denedim. onda da sorun çıkartıyor. bunun sebebi nedir, nasıl aşılır?
bu arada tarayıcıları da incognito modda kullanıyorum hani çerezler bir sorun oluşturabilir derseniz...
(3) 

dava açılan kişinin ikameti farklı ildeyse

ikilem #1534976 
dava sürecinde duruşmalar için davanın açıldığı mahkemenin bulunduğu şehre gelmek zorunda mıdır?

e-devletten adresin kesin olarak değişip değişmediği (yazılımcılar)

ikilem #1534783 
Kardeşim bundan bir yıl önce adresini e-devletten değiştirmeye çalışmıştı. Yapacağı değişiklik de farklı iller arasındaydı. İlk önce sistemin farklı iller arasındaki ikametgah değişikliğine izin vermediği uyarısını almış. Fakat bu uyarıya rağmen adres de güncellenmiş. E-devlete baktığında adresi güncellediği adresi gözüküyor. Şimdi tebligat vs. gelme durumları var. O da resmi adrese geliyormuş. Bu tarz şeylerin önceki adresine kesinlikle gelmesini istemiyor.

Kısacası o uyarıdan dolayı adresinin resmiyette de kesin olarak değişip değişmediğinden bir türlü emin olamıyor.
1. Bu uyarıyı vermesine rağmen ikametgah değişikliği nasıl gerçekleşti?
2. Adresinin güncelip güncellenmediğini başka ne şekilde sorgulayabilir?
(4) 

yaşlıların şifre tercihi

ikilem #1532880 
komşumuz ölen kocasının facebook hesabını kapatmak istiyor. adam öldüğü için telefon numarası da kullanımda değil. e-mailini biliyor ama şifresini bilmiyor. yaşlılar daha çok nasıl şifre kombinasyonu tercih ederler?
(2) 

fiber internet için evdeki iç tesisatta ne değişiklik yapılması lazım?

ikilem #1491171 
vdsl'de telefon hattı kablosu modeme takılıyordu. fiberde telefon hattı kablosu kullanılmıyor diye biliyorum. o zaman ev içindeki tesisatta ne gibi bir değişiklik yapmak lazım?
(1) 

internet için tesisat kurulumu

ikilem #1490959 
çatıdan daireye dönüştürülmüş bir ev var. daha önce internet, telefon hizmeti alınmadı. telefon kablosu uyumlu bir giriş var ama arkasında hat var mı yok mu hiç emin değilim. internet bağlatacağız. randevu için aradıklarında kuruluma gelecek kişilere bu durumdan bahsetmek hiç aklıma gelmedi. muhtemelen burayı normal bir daire gibi düşünmüşlerdir.

iki sorum var.
1. hiç hat yoksa onu tesis etmesi falan bir günden fazla sürer mi?
2. ileride fiber gelmesi durumunda sistemi fiber uyumlu da yaptırmak için ekstra ne gerekiyor? sanırım fiberin girişi normal telefon kablosu girişinden farklı. onu da yaparlar mı?
(1) 

zincir marketlerdeki kamera görüntü saklama süresi

ikilem #1488817 
belli bir süre sonra siliniyor mu? a101, migros gibi marketleri soruyorum. siliniyorsa en geri hangi tarihe gidilebilir?
(3) 

turk.net kurulum gerekliliği

ikilem #1487546 
Sanıyorum başvuru yaparken kurulum isteyip istemediğimizi söylememiz gerekiyormuş. Evde normal telefon jakı var, yıllar önce adsl kullanmıştık, sanıyorum şimdi vdsl olacak. Bu yüzden kurulum gerekir mi? Yoksa modemi bağlayıp, ayarları yapsak her şey tamam olur mu?
(4) 

modem tavsiyesi

ikilem #1485286 
asus ac-750 454 tl
keenetic extra 559 tl
zyxel vmg3625 479 tl

bu modemlerle ilgili olumlu yorumlar da var olumsuz da. kararsız kaldım açıkçası.

bu modemlerden hangisini tavsiye edersiniz? sizin de memnun kaldığınız modemler varsa önerirseniz sevinirim.

bir de acaba daha ucuz bir modem + iyi bir router kombinasyonu daha iyi bir sonuç verir mi?
(1) 

bilgisayar şarj cihazı sorunu

ikilem #1480175 
yeni bir şarj cihazı aldım, şarj cihazının kablousunun üzerinde iki üç yerde sanki tırnakla bastırılmış gibi iz şeklinde deformasyonlar var. bu kısımlar zamanla aşınıp kablonun içindeki tel açığa çıkar mı, cihazı değiştireyim mi? açıkçası yenisi de öyle olabilir diye tereddütte kaldım.
(1) 

android tablet kapalıyken şarj yüzdesini göstermiyor

ikilem #1478048 
yeni aldığım tablet kapalıyken şarj edilirken batarya yüzdesini göstermiyor. ancak fişten çektiğimde yarım dakika falan görebiliyorum. bu durum normal mi? ekran simsiyah şarj durumunda.
(11) 

Duygusal İlişkilerde Sessizlik

ikilem #1477632 
Erkek arkadaşımla ne zaman bir anlaşmazlık yaşasak bu durumu konuşmak yerine hemen bir suskunluğa giriyor. Ben onu aramadan veya ona mesaj atmadan hiçbir şekilde iletişime geçmiyor. İletişime geçmediği gibi de belli bir süre mesajlarımı görmezden geliyor. Bu davranışı beni öyle yaralıyor ki anlatamam. Mantıklı olan ayrılmak ama bir yandan da onu çok seviyorum. Nasıl davranmam gerek?
(1) 

samsung tablet için kılıf klavye

ikilem #1464947 
bu klavyeler epey pahalı oluyor. indirimli hali bile bin küsür lira. taşıma kolaylığı dışında bu fiyat farkını hak ediyor mu? onun yerine küçük bluetooth klavyelerden mi alınmalı?
(1) 

internet aboneliği

ikilem #1460882 
hat dondurma sürem bitti. bildiğim kadarıyla tekrar dondurmuyorlar. eve de ne zaman döneceğim belli değil. ödediğim fatura da yüksekti. kapatma dışında ne yapılabilir?
(1) 

akustik gitar tavsiyesi

ikilem #1455250 
yamaha f310
cort ad810
fender fa-125
ibanez pf15-Nt

Bunlar arasında hangisini tavsiye edersiniz?
(1) 

millenicomda referansla üyelik

ikilem #1449816 
birinin kodunu kullansak o kişi kodu kullanan kişinin bilgilerini öğreniyor mu?
(3) 

mobil tarife data paketi tüketiminde ilginçlik

ikilem #1447010 
test etmek için mobil veriyi açtım uygulamaların otomatik güncelleştirilmeleri kapalı, telefonda sadece whatsapp var, eski bir telefon. başka veri alışverişi yapacak bir uygulama yok. bir saat boyunca telefonu hiç kullanmadım ama data kullanım hareketerine baktığımda 20 mb gibi bir veri kullanılmış. whatsappta da o süre içerisinde hiçbir mesaj gelmemiş ben de hiç kullanmadım zaten ama internet.04 diye 20 mblık kullanım var.
bu durum niye olmuştur bilen var mı?
(5) 

iş bankası eft

ikilem #1446549 
kardeşim iş bankasından internetten eft yapmış, işleminiz tamamlandı tarzında eft işlemini gösteren bilgiler çıktıktan sonra geri tuşu varmış ekranda. ona basmış bulunmuş. bu eft işlemini geri alır mı, eft yapılmamış gibi olur mu diye endişeleniyor. öyle bir şey olabilir mi?
(1) 

pubg mobile oyunun kameraya erişimi var mı?

ikilem #1444693 
yanımızda biri vardı, kulaklıkla telefondan pubg oynuyordu. ara ara da oyundakilerle konuşuyordu.

1. pubg oynayanlar takım arkadaşlarını da görebiliyorlar mı, yani oynayan kişinin sesi iletildiği gibi görüntüsü de mi karşı tarafa iletiliyor?
2. pubg oynandığı müddetçe tüm konuşulanlar karşı tarafa mı gidiyor, bizim de oyunla hiç alakamız olmadığı için dikkat etmedik konuştuklarımıza, o konuşunca aydık.
(2) 

offline whatsapp mesajını silme süresi

ikilem #1442420 
deneme şansım olmadığı için soruyorum.
android whatsapp'ta diyelim ki internet bağlantısı yokken mesaj gönderdik
birine yani whatsapp'ın serverına ulaşmadı.

1. internete bağlanılmadığı sürece mesajı istediğimiz zaman silebiliyor muyuz yoksa internet bağlıykenki gibi süre kısıtlaması var mı?
2. bu durumda mesajı silerken herkesten sil mi çıkıyor yoksa tek bir sil mi?
(6) 

kilit göbeği tavsiye

ikilem #1428272 
www.trendyol.com

www.gozdehirdavat.net

bu ikisi arasındaki fiyat farkına değer mi?
(2) 

dahi anlamındaki de okurken sertleştirilir mi?

ikilem #1426995 
eğer sert sessizle biten bir kelimeden sonra bağlaç olan de geliyorsa bunu te/ta şeklinde okumak diksiyon açısından yanlış mı?
(5) 

istanbul'da kargoların durumu

ikilem #1423111 
ekşide vs. kargolarda yığılma olduğundan bahsediliyor? bayramda muhtemelen kargolar da çalışmaz. hangi kargolardan sipariş verildiğinde 3 güne kadar gelir?
(3) 

internet olmadan görüntülü görüşmek mümkün mü?

ikilem #1421657 
illa mobil veri vaya wifi olması lazım değil mi?
(9) 

kolonyanın zararı

ikilem #1419183 
kardeşim elini kolonyalamış, kolonya elinde çok da kurumadan tezgahtan ekmeği almış ve yemiş. bunun bir zararı olur mu, doktora götürmemiz veya kusturmamız gerekir mi?
(3) 

yale kilit kale kilit ile uyumlu mu?

ikilem #1413356 
kilit değilştirmeyi düşünüyorum. bazı kilitler 68 mm, bazıları 69 mm. bir yerde bazı kilitlerin uymadığı eğe gerektirdiğini duymuştum. bu 69 mmler mi eğe gerektiriyor? direkt tornavidayla kolayca değiştirebileceğim bir kilit var mı?
(5) 

kuru öksürük vs korona

ikilem #1413326 
şimdi bende çok hafif belli belirsiz bir öksürme isteği var. hani tutsam tutabiliyorum, ama öksürsem rahatlayacağım gibi. öksürüyorum ama aynı istek devam ediyor. en son bir hafta önce dışarı çıkmıştım. onun öncesinde bu öksürük var mıydı tam hatırlayamıyorum. hastaneye de gidesim yok, sanki hasta değilsem de hastalık kapacakmışım gibi geliyor orada. ne yapayım? bu öksürük dışında başka belirti yok. hiç gitmesem de bu sefer gitmemekle ciğerlerime hasar mı veriyorum diye korkuyorum.
(7) 

virüs varken yürüyüş yapmak zararlı mı?

ikilem #1412395 
abim ben hiçbir şeye dokunmuyorum, sadece yürüyüp geliyorum diyor. bu durumun hiç riski yok mu? laftan anlamıyor.
(1) 

iş bankası dekont

ikilem #1411804 
biri diyelim iş bankasında hesabınızın oludğu şubeye gidip para yatıracak (siz hesap numaranızı verdiniz), aldığı dekontta tcniz gözüküyor mu?
(2) 

italyanca bilen?

ikilem #1407076 
www.youtube.com

sono l'italiano mu sono un italiano mu diyor?
internette şarkı sözleri iki şekilde de verilmiş. dinleyince ikisi de çıkıyor gibi tam ayırt edilmiyor.
(4) 

internetten gitar alınır mı?

ikilem #1392390 
ilk önce şunu sorayım: normal mağazada bir sürü gitar oluyor. üzerlerinde de fiyat etiketi var vs. bunları satıyorlar anlaşılan. mesela mağazada bir modeli beğendik. oradaki gitar teşhir kategorisinde midir yoksa hiç açılmamış kutuda olan mı istenmelidir?

peki internetten aldığımızda bizim için sakıncası olan durumlar var mı (internetten alınınca teşhir göndermeleri daha olası gerçi)?
(1) 

faturanın fotoğraf çekilmiş versiyonu da geçerli midir?

ikilem #1390960 
Geçende alışveriş yaptığım mağaza fatura yollamadı. İsteyince de fotoğrafını çekip mail adresime atmış. Bir arıza durumunda bu mailin çıktısı da fatura yerien geçer mi yoksa illa fiziki versiyonu mu olmalı? Bahsettiğim fatura e-fatura falan değil bu arada, normal faturanın fotoğrafını çekip atmış.
(5) 

androidde gmail şifresi öğrenme

ikilem #1386276 
telefonda oturum açık ama gmailin şifresi bilinmiyor, nasıl öğrenilebilir? ne şifre hatırlanıyor ne de güvenlik soruları.
(4) 

mekanların insanlar üzerinde etkisi?

ikilem #1350306 
sizce "bu ev bana yaramadı" gibi söylemler doğru mu? yoksa aynı iç sıkıntısı başka yerde de aynı şekilde yaşanacak mı? yaşadığınız yerin psikolojinize etkisinin olduğunu düşünüyor musunuz?
(1) 

az pişmiş pastane poğaçası

ikilem #1350261 
evde tekrar fırına sokulsa ya da tavada ısıtılsa kötü olur mu? içi biraz hamursu gibi. başka ne yapılabilir?
(1) 

usb ile çıktı almak

ikilem #1305057 
usb üzerinden bilgisayara kaydetmeden çıktı aldığımızda çıktı alınan öğe bilgisayarda cache gibi bir yerde yine de saklanıyor mu?
(5) 

yenikapı mitingine giderken kimliğin yanımızda olması şart mı?

ikilem #1289689 
kimliğimi bulamıyorum, miting alanına girerken üst araması, kimlik kontrolü oluyor mu?
(1) 

ana caddedeki ev fiyatı vs bir sokak gerisindeki ev fiyatı

ikilem #1269083 
mesela bir ev ana caddede. diğer ev de ana caddede değil ama onun bir sokak gerisinde. bu evlerin satış fiyatları arasında yüz bin lira fark olması (konum dışında şartları aynı diyelim) doğal mıdır? arkadaşım evlere bakıyordu kadıköy'de. şemsettin günaltay caddesi veya fahrettin kerim gökay caddesi (minibüs caddesi) üzerindeki evler bir sokak gerisindekilere göre 100-150 bin değişiyordu. bu normal midir?
(4) 

Tetanoz olur muyum?

ikilem #1250340 
Yatağın altının tozunu alırken metal bir şey elimi çizdi, paslı olup olmadığını da göremiyorum. Üç sene önce de tek doz tetanoz aşısı vurulmuştum. Endişe etmeli miyim?
(8) 

gönüllü yapılan işin masrafları

ikilem #1248722 
Diyelim ki 70 tl masraf, 500 tl emeklik bir iş yapacaksınız orta samimiyette olduğunuz bir kişiye hatır gönül kapsamında.
1. Masrafları alır mısınız (emeğinizin ücretini almayacaksınız)?
2. Masrafı alacağınız minimum tutar nedir?
(1) 

gider pusulasının aslı mı, sureti mi müşteriye verilir?

ikilem #1182953 
Markette kasiyer, gider pusulasının tükenmez kalemle doldurduğumuz asıl olan kısmı degil de 1. suret yazılı nushayı verdi? Müşteriye aslini vermesi gerekmez miydi? Bu müşteri icin sorun olur mu?
(3) 

yakın zamanda hepsiburadaya ürün iade eden var mı?

ikilem #1145150 
1. Ürün iade ederken faturanın iade kısmının imzalanmasına gerek var mı, internetten sadece "KOLAY IADE" islemini başlatmak yeterli mi?
2. Eskiden fatura ve suret gelirdi ama kutudan sadece fatura çıktı. İlle suret isteriz diye tuttururlar mı, yakın zamanda alışveriş yapanlar size suret gönderdiler mi?
(2) 

matrahtan düşülen ürünün iadesi

ikilem #1143331 
Işyerine alacağım monitörü matrahtan düşersem iade edebiliyor muyum?
(2) 

mahkeme zamanaşımı

ikilem #1140824 
2015 mayısta sonuçlanan tüketici mahkemesi davasi, eylül 2015'ten beri yargıtayda. Davanın zamanaşımına uğraması için kaç sene geçmesi gerekiyor? Zamanaşımı davanın açıldığından mı yoksa sonuçlandığından itibaren mi başlıyor?
Bir de yargıtayda dosyalar esas numarasına göre niye gitmiyor? Altı ay sonra gelenler gelen dosyalar çözümlenmiş, haksızlık değil mi?
(2) 

tramvay transfer ücreti

ikilem #1126978 
iett'nin sitesinde tramvaya transferlerde ücret için kesin bir bilgi verilmemiş, otobüs aktarmasıyla aynı mıdır acep?
(3) 

banka hesap durumu öğrenme

ikilem #1053234 
Garanti'de hesabım vardı, onu kapatmıştım (3-4 yıl oldu), ne kartım var, ne hesabım ama bunlardan bana hala müşteriymişim gibi mesajlar geliyor.

1. Kapattık deyip kapatmamış olabilirler mi?
2. Herhangi bir şubeye gidip öğrenebilir miyim hesabı gerçekten kapatıp kapatmadıklarını, yoksa illa ki hesabın açılmış olduğu şubeye mi gitmem gerekir?
(4) 

spotifyda iş bankası ile ödeme

ikilem #1035130 
Yapan var mı? Bu son kampanya içın soruyorum. Karttan 0.99 yerine 1.01 gibi bir miktar çekilmiş. Sorumun nedeni 2 kuruş değil, tutarsızlık. Aradaki farkı banka mı alıyor? Kampanyada ne söyleniyorsa aynen o kadar miktarın çekilmesi gerekmez mi? İş bankası ile işlem yapanlar varsa deneyimlerini paylaşabilir mi (aynı miktar mı farklı miktar mı çekildi)?
(2) 

kod ile kargo iadesi

ikilem #1029832 
hepsiburada, markafoni vs kodla yapilan iadelerde kargocuda kimlik (yenisini daha çıkartamadım) göstermek gerekli mi?
(1) 

yargilama gideri

ikilem #950820 
mahkemede kalan bakiye = gider avansi (mahkemeye basvururken verdigim miktar) - gerekceli karardaki yargilama gideri

olmasi gerekmiyor mu? mahkemedeki kalan bakiye bu denklemden yaklasik 40 tl eksik.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık