Motorumun selesi bazen tık deyip havaya atmıyor. yılı biraz var haliyle yıpranmış olabilir normal. servise sordum meşakketli iş abi pahalıya patlar şimdi oranın kilit mekanizması, sen idare et dediler.

fakat iki elim doluyken parmağımla tuşa basılı tutup, diğer elimle de seleyi kaldırmam gerektiği için elimdekileri bir yere bırakamıyorum ve kaldıramıyorum.

öndeki düğmeye basınca selenin yukarı atması lazım. böylelikle sadece işaret parmağımla sırayla önce düğmeye basıp sonra hafif hava duran seleyi kaldırabilirim.

kilit çalışıyor aslında ama bir miktar yukarı fırlatmıyor işte.

bunun için aklıma basit bir çözüm geldi. resimde gördüğünüz alana 5-6 cm lik bir yay koyarsam, kitlenince gerilir, kilit serbest kalınca da seleyi bir miktar yukarı atar.

ibb.co

bunun için şimdi inovasyon işin şakası tabi böyle bir yay vardır da, sağı solu çizmemesi de lazım. estetik de dursun istiyorum.

oraya şu oyuncağı kullan, şu aleti kullan, normal bir yay al ama altına üstüne şundan tak vs. gibi pratik fikirlere ihtiyacım var benim aklıma bişey gelmedi henüz.

 

hocam yay yerine silikon kapı stoperi gibi bir şey de düşünebilirsiniz. çift taraflı bantla yapıştırırsınız, sonra gerektiğinde sökersiniz de. bunların siyah renk olanları falan da var, görselliği bozmaz. şu aşağıdaki gibi bir şey işte.

www.trendyol.com

shadowfollower

mekanizmaya wd40 sık. zamanla yağlara yapışan tozlardan dolayı sıkışmıştır.

orpheus

@ shadowfollower, teşekkürler o da mantıklıymış. Kapanınca ne kadar yükseklik kalıyor onu bir tespit edeyim de ona göre alabilirim.

@ orpheus, onu bakımları yapılırken serviste denediler de yemedi ya. biri kilit değişmeli diyor diğeri bunun bisikletlerdeki fren yayı gibi bir yayı var o eskimiştir diyor yay değişmeli diyor. yay da yok piyasada bulamadım. kaldı ki ondan mı emin değiliz bazen tık diye atıyor ama çoğu zaman atmıyor.

ananiyimioguz
1

mobil görünümden çık