Merhaba. Özelde çalışan arkadaşlar bir gün memur olmayı düşünüyor musunuz? İş garantisi için memur isteğiniz var mı? Devlet bilgisayar mühendisi çok alıyor. Bu fırsatı değerlendiriyor musunuz?




 

Ben düşünmüyorum ama ailem benim için çok düşünüp söyleniyor.

Amaranta ursula

Düşünmüyorum işinde yetkinsen özelde işsiz kalmazsın, en azından teknik işler için

mirty

su ana kadar aklimin ucundan gecmedi hic. devlette bilgisayar muhendisi maasi 50bin liraymis. ozel sektorde birkac yilda bu maasin cok daha ustune cikilabiliyor.

fakyoras

hayır asla düşünmüyorum. aldığım maaşın 2 katı verirlerse olur.

jelly bear

Kamuda çalışanların özelde de is yaptıkları düşünüldüğünde son derece mantıklı. Ama zaman aldığı için istenmiyor bence. Oturacak sınav çalışacak falan gibi dertleri var.

Özelde çalışmak için kamudaki maaşın 3 katını almak lazım en az. Sağlık bozuldugunda, yaşlanıp tempoyu kaldıramadığında direkt işsizsin. Kamunun 3-4 katı maaş alıp sağlam yatırım yapman gerekir.

ferenc

Hem kamu hem özel tecrübesi olan bilgisayar mühendisiyim.
Kamuda 5 ay anca dayanabildim özele geri döndüm. Hem huzurum yerine hem maaşım ziyadesiyle iyi.

cilekli pasta

Esim kamuda ben ozelde calisiyoruz. Ben (TRde iken) esimin en az iki katini alirim hep. Ama daha da onemlisi esim bir gun olmazsa digerinde yakinarak gelir eve, ya da ayni seyleri yapmaktan bunalarak gelir ancak benim is degistirmek gibi seceneklerim vardir.

Ilk mezuniyet zamanlarinda tabiki zor oluyor, cok zor basliyorsunuz ve memuriyet agir basiyor ancak sonra sonra anliyorum ki ozel daha iyi, en azindan benim icin.

va

Bilgisayar mühendisiyim, devlet remote çalışma imkanı verse KPSS’ye girerim. Ama şu an için öyle her gün işe git gel ömrünü aynı masada çürüt filan geçen yüzyılın olayı gibi geliyor.

Gradient_tabanlı_mor

kamuda benim yapabileceğim hiç bir iş yok. düşünemiyorum bile.

co2s2

mesleğe bağlı. mühendis olsaydım devleti asla ama asla düşünmezdim.

candide
1

mobil görünümden çık