Herkese selam.

5 aydır kira ödemeyen bir kiracımız var. Şu ana kadar tatlı dille evden çıkmaya ikna etmeye çalıştık ama oyalayıp duruyor. Dava açsam seneler sürecek biliyorum belki yakın zamanda yaşayıp çözüm bulmuş olan vardır diye sorayım dedim. Parasında falan değilim çıksın gitsin istiyorum zaten ev bana lazım. Bu adamı nasıl çıkarabilirim? Tahliye talepli icra takibi falan gördüm ama o da seneler sürecek bi süreci mi başlatıyor nasıl işliyor?

Not: Avukata danış diyecekler için baştan belirteyim yasal yola gireceksek elbette başvuracağım fakat birçok avukat baştan hallederiz hallederiz kısa sürer merak etme modunda konuşuyor ama icraata gelince işler öyle olmuyor. O nedenle önce bi yaşayana sorayım dedim.

 

hayir yanlis dusunuyorsun kira odemeyen kiraciyi hemen cikartabiliyorsun icra yoluyla hic oyle mahkemelerde surunme olayi yok avukatla halledersin

tahtakafa

hemen icra dairesine gidip icraya veriyorsunuz.

sizofren06

takip açarsın, kiracı borcu öder tahliye edemezsin. borcu ödemez takibe itiraz ederse dava açman gerektiği için süreç uzar. itiraz etmez borcu da kapatmazsa görece kısa bir zamanda tahliye yaparsın. yani karşı tarafın ne yapacağını bilmeden tek bir cevabı yok sorunun.

6 kere uctum 7 kere dondum

Öncelikle mahkeme süreçleri bu tarz ödememe süreçlerinde diğerlerine göre çok hızlı ama yine de uzun sürer. Zaten ödemiyorsa, her türlü çakallığını biliyordur.

Şöyle bir teklif yapın: "ben avukata vereceğim parayı sana vereyim, taşın" deyin. Kiraları da almayın. 20-30 bin TL'de cebine koyun, gönderin. Kabul ederse zararınız çok daha az olur.

Değilse bir an önce avukata başvurun. 2 haklı ihtar diye biliyorum. İhtar çekmediyseniz beklemeniz gerekebilir. Yani kiraları öde diye ihtar çekip, ay sonuna kadar bekliyorsunuz. Bir sonraki ay aynı şekilde. Ancak sonrasında dava açabiliyorsunuz. Ancak avukatlar durumunuzu inceleyip, daha net bilgi verir.


.

kartallar yuksek ucar

Seneler süreceğini nereden biliyorsunuz? Nasıl bu kadar şartladınız kendinizi? Sırf bu kulaktan dolma bilgiler veya sosyal medyada okuduklarına inananlar yüzünden ülkede cezasızlık algısı var bir de! Avukata danışacaksınız tabii ki ne yacapaksınız konuşmuşsunuz olmamış başka yolu yok.

doharkoman

icraya gidersin ama kiracı itiraz edebilir.

iiiiiiiiiiii
1

mobil görünümden çık