(6) 

Kira ödemeyen kiracı tahliyesi

alaimisema #1581522 
Herkese selam.

5 aydır kira ödemeyen bir kiracımız var. Şu ana kadar tatlı dille evden çıkmaya ikna etmeye çalıştık ama oyalayıp duruyor. Dava açsam seneler sürecek biliyorum belki yakın zamanda yaşayıp çözüm bulmuş olan vardır diye sorayım dedim. Parasında falan değilim çıksın gitsin istiyorum zaten ev bana lazım. Bu adamı nasıl çıkarabilirim? Tahliye talepli icra takibi falan gördüm ama o da seneler sürecek bi süreci mi başlatıyor nasıl işliyor?

Not: Avukata danış diyecekler için baştan belirteyim yasal yola gireceksek elbette başvuracağım fakat birçok avukat baştan hallederiz hallederiz kısa sürer merak etme modunda konuşuyor ama icraata gelince işler öyle olmuyor. O nedenle önce bi yaşayana sorayım dedim.
(6) 

İzmir'de Mobilyacı

alaimisema #1579202 
Arkadaşlar selamlar herkese.

Evime mobilya alacağım koltuk takımı, yatak odası, dolap, yemek masası falan her şeyden özetle. Kısıkköye gittim nedense baktığım yerler hiç güven vermedi. Bir iki büyük markayı gezdim modeller gerçekten kötüydü. İzmir'de nereden güvenilir mobilya alınır? Alıp memnun kaldığınız marka var mı? Özellikle koltuk takımı için öneriler fazlasıyla önemli benim için. Fiyat çok önemli değil ortalama ya da ortalamanın biraz üstü olabilir.
(4) 

Yakınlarda beyaz eşya alan var mı?

alaimisema #1572898 
Yakınlarda beyaz eşya alanınız oldu mu ya? Bana buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve hatta kurutma makinesi de lazım. Memnun olduğunuz model varsa benimle paylaşır mısınız? Bayinin insafına kalmayayım :)

Edit: bütçem belirsiz, tavsiyelere göre şekillenecek
(2) 

Televizyondan anlayanlara soru

alaimisema #1559285 
Dolar tüm fiyatları çarpmadan tv ihtiyacımı görmem gerekiyor. Hiçbir bilgim yok araştıracak pek zamanım da yok hemen almazsam çok geç olacak :)

Yıllardır samsung tv kullandığım ve çok sevdiğim için samsung marka almak istiyorum. Ama bu yeni ekran teknolojilerine falan hakim değilim. Örneğin bu televizyon okey mi sizce? QLED olsa daha iyiymiş sanırım ama 2 kat fazla para vermem de pek mümkün değil. Net görüntü olsun, sağdan soldan çok parlamasın ve 60-65'' boyutunda olsun istiyorum. İş görür mü?

www.hepsiburada.com
(1) 

Güneş lekesi ve çiller

alaimisema #1557235 
Çiller ve çil benzeri güneş lekeleri için deneyimlediğiniz çözüm var mıdır? İnternette doğal/kimyasal bir sürü çözüm anlatılmış ama deneyimle sabit olmadıktan sonra kullanmayı düşünmüyorum. The purest serumlar falan önerilmiş siz ne diyorsunuz bu işe?

Edit: artık düzenli güneş kremi kullanıyorum ama geçmişi geri almıyor tabii.
(3) 

Havayolu taşımacılığında gps

alaimisema #1553461 
Selamlar.

Bir yükümüz olduğunu varsayalım örneğin büyük bir kutu.
Yurt dışına taşınacak uçakla. Bu yüke gps sinyali alınabilen bir cihaz konması yasal mıdır? Yükümü hem yerdeyken hem uçaktayken takip etmek istiyorum diyelim. Bunu lojistik şirketinin ya da bireysel olarak kişilerin yapması yasal mıdır? Yoksa uçak içinden sinyal alan herhangi bir şeye izin yok mudur? İnternet araştırmamla yeterli sonuca ulaşamadım. Bilgisi olan var mı?
(3) 

Bilgisayarım ne kadar eder?

alaimisema #1551153 
Arkadaşlar elimde msi gp73 leopard model laptop var bilmeyenler için özelliklerini altta belirtiyorum. Hiçbir arızası olmadı, çiziği vuruğu hiçbir şeyi yok zaten hiç evden çıkarmadım sabit kullandım. Garanti süresi doldu.
Sizce ikinci el değeri nedir?

İşlemci: Intel® Core™ i7-8750H
Ram: 16GB
Ekran Kartı: GeForce GTX 1050 Ti,GDDR5 4GB
Ekran Boyut: 17.3"
Disk: 128 GB SSD + 1 TB HDD

www.vatanbilgisayar.com
(4) 

Fiorino Alınır mı

alaimisema #1550747 
Babama alacağız mevcut aracı polo ve küçük geldiği için değiştirmek istiyor. Polonun değeri sıfır fiorinoya denk geliyor, üzerine ekleme yapmak gerekmeyecek. Ticari kullanım amacı yok, sadece ucuz ve iç hacmi büyük diye istiyor. Onu alacağına az daha ekle şunu al ya da sakın fiorino alma diyen var mı?

Not: Dolu fiorino 380-390 civarı.
(5) 

Kredi yapılandırma

alaimisema #1550614 
Arkadaşlar işten vakit bulup banka şubesine gidemiyorum. Müşteri hizmetleri de sadece şubelerden bilgi alabilirsiniz diyor size bir sorayım dedim.

Ödemesi 4 yıl daha devam edecek konut kredim var. 0.93 oranıyla almıştım zamanında. Ben bu krediye bir ara ödeme yapıp kalan tutarın da aylık taksitlerini arttırmak istiyorum. Yani X ödüyorken 2X ödemek istiyorum. Bunu 0.93 oranını bozmadan yapabilir miyim? Yoksa krediyi yapılandırmak mutlaka yeni faiz oranıyla mı oluyor?

not: bunu yapmak mantıklı mı diye sormuyorum. Krediyi erken bitirmenin mantıksız olduğunu biliyorum.
(2) 

İzmir Bina sağlamlık raporu

alaimisema #1549629 
Ailem izmirde eski bir binada yaşıyor. Bu binanın deprem olursa diye sağlamlık durumunu denetlemesi için çalışabileceğimiz firma öneriniz var mı?

Google aramaları en çok reklam verenleri işaret ettiği için kullanıcı deneyimi olan varsa öğrenmek isterim. Teşekkürler
(5) 

Euro Almak

alaimisema #1545475 
Arkadaşlar selam,

Ara sıra üzerine ekleyerek euro ve altın biriktirmek istiyorum. Bugün altın hesabı açıp altın aldım fakat makas gerçekten çok yüksek. Fiziksel altın alıp saklamak da çok riskli geliyor ondan idare edeceğim fakat euroda da makas yüksek.

Herkes bu şekilde mi birikim yapıyor? Makas olmadan ya da az olarak euro biriktirmek için illaki gidip döviz bürosundan fiziki olarak euro mu almalıyım? Başka bir yolu var mıdır?
(4) 

MSSQL MDF Boyutu

alaimisema #1543530 
Arkadaşlar elimde bir DB var mdf boyutu 30GB.

Log değil direkt mdf kendisi bu boyutta. Shrink etsem de boyut değişmiyor. Tabloların mb olarak boyutunu gösteren sorguyla bakıyorum bunun çok çok azı bir boyut var. Bu 30GB datayı neyin oluşturduğunu nereden görebilirim?
(7) 

Telefon almak için en mantıklı yöntem

alaimisema #1543317 
İphone 11 alacağız bu sıralar. Bir miktar nakit var. Kredi kartımda da limit var. Kredi notum da yüksek, kredi de çekebilirim. Nasıl almak daha mantıklı? Herkes çekebildiğiniz kadar kredi çekin deyince tereddüte düştüm nakit vermek salaklık mı diye
(3) 

Laptop Seçimim nasıl?

alaimisema #1542034 
Yeğenime laptop alma sözü vermiştim, kasım indirimleri varken bakayım dedim. Genel olarak ödevlerinde falan kullanabilsin istiyorum ama arada oyun oynamak istediğinde oynayabilsin. Kallavi ekran kartı olan laptoplar uçuyor farkındayım ondan aşağıdaki gibi bir model işimizi görür mü? Onu alacağını şunu al dediğiniz laptop var mıdır?

www.hepsiburada.com

Bütçe max 15.000 diyebiliriz. Oyun dediğim gta 5 falan değil basit oyunlar.
(4) 

Hangi damacana su?

alaimisema #1540760 
Arkadaşlar izmir'de hangi damacana su markasını kullanıyorsunuz?
Yıllardır saka kullanıyordum ama kalitesini çok bozdu. Değiştirmek istiyorum öneriniz var mı?
(2) 

Elektrik&Su Aboneliğinden Adres Bulmak

alaimisema #1540622 
Boşanma aşamasında bir kadın var yakınımız. Davası sürerken kendisine ev tuttuk elektrik ve su aboneliği de kendi üzerine. Boşanma aşamasında olduğu eşi tc numarasından bu aboneliklere erişip adresini öğrenebilir mi? Tehlikeli biri olduğu için tedirgin olduk ama ev sahibi de başkasının üzerine olmasına izin vermedi çaresiz kaldık :/
(3) 

Güçlü Kadın temalı kitap önerisi

alaimisema #1538696 
Selam arkadaşlar,

Roman türünde "kendi ayakları üstünde, güçlü kadın" ana karakterli kitap öneriniz var mı? Kendine sıfırdan yeni bi hayat kuran bi yakınıma armağan edicem yüreklendirici ve mutlu sonlu bir roman arıyorum.
(1) 

İzmir ingilizce kursu

alaimisema #1538369 
Selamlar,

Önümüzdeki haftadan itibaren ingilizcemi geliştirmek için kampa giriyorum. Kendi imkanlarımla çalışacağım ama bunun yanında bir kursla desteklemek istiyorum. Özellikle speaking konusunda destekleyici kurs öneriniz var mı? İzmir'in her yerinde olabilir.
(3) 

Yeni Hat Almak

alaimisema #1535785 
Selamlar herkese,

Yeni hat alacağım teyzem için. Evinde internet yok o yüzden 10GB ve üzeri internet sunan, 750DK ve üzeri de dakika veren yeni hat kampanyası var mı bildiğiniz?

Sitelerinden baktım oradaki fiyatlarla operatörlerin bayilerinin camında yazanlar çok çok farklı. Belki sizin bildiğiniz farklı trick vardır diye sorayım dedim.

Operatör fark etmez. Faturalı kontörlü fark etmez. Hangisi avantajlıysa onu yapacağız. Bütçesi kısıtlı ondan avantajlı kampanya arıyorum.
(4) 

Kira Sözleşmesi

alaimisema #1532892 
İlk kez kiracı olarak kira sözleşmesi imzalayacağım. Arada emlakçı ya da başka biri yok, ev sahibi ile aramızda yapacağız.

İnternette dikkat edilmesi gereken hususlara baktım ama hep ev sahibi için yazılmış, kiracı olarak nelere dikkat etmeliyim? Sözleşmede mutlaka ne olmalı/olmamalı?

Örnek kira sözleşmelerine baktım, 1 yıllık sözleşme yazıyor ve 15 gün önce devam ettirilmeyeceği bildirilmelidir yazıyor. 1 yıl dolunca pat diye çıkarılamam diye biliyorum bu sözleşmeler eski mantıkla mı hazırlanmış?
(2) 

Mobil tarifeniz

alaimisema #1530787 
Arkadaşlar selam.

Turk telekomda 65 TL ücretli bir tarife kullanıyordum taahhütüm bitiyormuş ve 115 TL olacakmış. Saçmalık dedim kapattım ama sonra internetten tarifelere bakıyorum az bile söylemişler. Gerçekten herkes 100+ faturalar mı ödüyor artık? Siz ne kadar ödüyorsunuz telefon faturası için nasıl bir tarife kullanıyorsunuz?
(3) 

Nafaka Hakkında

alaimisema #1530249 
Bir yakınım(kadın) eşinden boşandı 9 ay kadar önce. 2 tane çocuk velayeti kadında. 2 çocuk için toplam 2000 TL nafakaya anlaşılmıştı o dönem ve anlaşmalı boşanıldı.

Son 4 ayda eski eşi nafakayı 2600 olarak göndermiş. Şimdi de birkaç ay nafaka göndermeyeceğim artık diyormuş. Yasal olarak her ay para göndermek zorunda değil mi? Kimse ona önceki aylar 600 fazla gönder diye bir talepte bulunmadı. Fazla gönderilince çocuklara ayakkabı falan alınmış parayla. Göndermemesi kıyamet demek oluyor çünkü gerçekten yokluk çekme durumu söz konusu. Yasal yollarla tehdit etmemiz mümkün mü?

Ek bilgiler: avukat tutacak parası yok, adamın sigortalı bir işi ve kayıtlı bir geliri yok.
(1) 

Apple Watch Adım Sayar

alaimisema #1530183 
Apple watch 7 kullanıcısıyım. Öncesinde samsung active watch kullanıyordum ve ana ekranda anlık olarak attığım adım sayısını görebiliyordum. Appleda bunu bir türlü ayarlayamadım. Kadranları denedim kişiselleştirmeyi denedim ama bu gün toplam kaç adım attım bilgisini kadrana koyamadım. Bunu yapamıyor muyuz?
(3) 

Çocuk için akıllı saat

alaimisema #1528921 
İlkokula başlayacak yeğenim için konum takibi yapabilmek adına bir akıllı saat alalım diyoruz. Malum okul bahçesinden bile çocuklar kayboluyor ödümüz koptu.

Kullanıp memnun kaldığınız çocuk saati var mı? Aradığımız özellik sağlıklı konum takibi (hatla oluyor sanırım bu) ve dayanıklı olması. Sonuçta çocuk çarpar falan kırılmasın hemen.
(5) 

Saç Kurutma Makinesi

alaimisema #1528639 
Arkadaşlar selam.

Sadece saç kurutma amacıyla (fön falan çekilmeyecek) bir makine alacağım ama yorumlar aklımı karıştırdı. Kuaför tipi olanlar önerilmiş ama gereksiz yere saçımı yakmak istemiyorum onlarla. Sonuçta fön çekilmeyecek. Siz ne kullanıyorsunuz? Xiaomi çıkarmış mesela bunu deneyen oldu mu?

Aradığım kriter dayanıklı olması. Birkaç senede bozulmaması.
(6) 

Eşya parası biriktirmek

alaimisema #1521064 
Sevgili arkadaşlar.

Benim içinde kiracı olan bir evim var. 2 sene sonra oraya taşınacağım için şimdiden eşya parası biriktiriyorum.

Ama malumunuz TL durduğu yerde değer kaybediyor. Benim de eşyaları alıp kenara koyacak yerim yok. Örneğin beyaz eşyalar her geçen gün zamlanıyor ve benim param aynı oranda vadeli hesap faizi almıyor elbette. Böyle bir durumda nasıl bir yol izlemek mantıklı sizce? Paramı dolar mı yapsam altın mı yapsam? Kur korumalı hesaba mı yatırsam? Büyük bir para değil şu an 40-50k paradan söz ediyorum.

Amacım üzerinden kar elde etmek değil değerini olabildiğince korumak. Ayda 4-5K TL üzerine ekliyorum. Eve sığdırabileceğim eşyaları da şimdiden almaya çalışıyorum ama bunlar ufak tefek şeyler oluyor ne yazık ki.

Depo kiralayıp beyaz eşya alsam oraya koysam bu defa rutubet olur bir şey olur garantileri de bitecek bir taraftan...
(3) 

Göz altı Kremi

alaimisema #1520820 
Merhabalar ahali.
Bu defa ablam için soruyorum. 35 yaş kadın için göz altı (kırışık giderme ve nemlendirme amaçlı) krem önerebilir misiniz?

Çok çeşitli öneriler var internette 1000 TL lik krem de var 100 TL lik krem de var. Ortalama bir şey olursa, kullanıcı deneyimiyle memnun olan varsa tercihimiz olur


teşekkürler
(7) 

Takım Çantasındaki Aletler

alaimisema #1518505 
Selamlar ahali. Sıfırdan bir takım çantası yapmam gerekiyor.

İçinde mutlaka neler olmalı? Bunları böyle topluca satın alsam mı sizce?
Malum sitelerde içi dolu takım çantaları var. Yorumlarda kimi gömmüş kimi iş görür demiş ondan bilemedim. 13''-25'' arası modeller gördüm çantalarda. Bunların hepsi standart ev kullanıcısı için yeterli olur mu?

Genelde ikeadan alınan ıvır zıvırı kurmak ya da çok ufak tefek tamirler gibi standart ev içi işlerde kullanılacak.

İlk etapta aklıma gelenler: çekiç, yıldız&düz tornavida, pense, karga burun, falçata, metre, elektrik bandı

Sizin alıp kullandığınız hazır tamir seti gibi bişeyler varsa link atarsanız süper olur.
(3) 

Kolajen Önerisi

alaimisema #1517778 
30 Yaş kadın için cilt-kemik-saç kolajen kullanımına başlayacağız.
Sizin kullandığınız, önereceğiniz marka var mı?

Doktora sordum özellikle önerdiğim bir şey yok dedi. Kullanıp tecrübe eden varsa tavsiyelere açığım.
(2) 

Vektörel Logo

alaimisema #1517057 
Arkadaşlar selam. Tasarımcı değilim, el yordamıyla photoshopta bir logo tasarladım. Logomda bir şekil ve yazı var. Bunları büyütüp küçültünce kalitesi bozulmayacak hale nasıl getirebilirim?

İnternetten vektörel logo yapma videolarına baktım ama onlarda hiç yazı yok. Yazıyla logoyu bütün olarak yapabilir miyim?
(3) 

Ucuz yollu kapı

alaimisema #1516373 
Arkadaşlar bir yakınım var evi giriş katı.

Eve sonradan balkon gibi bir alan yapılmış, giriş olduğu için kapı konur oradan da giriş çıkış olur diye kapı alanı bırakılmış.

Buraya çelik/demir kapı yaptırmak da maddi sebeplerde mümkün olmayınca açık kalmış. Bu alana en ucuz nasıl kapı yapılabilir? Yani çok güvenli ve sağlam bir şey olması şart değil çünkü zaten balkondan giriş demir kapılı. Sadece buradan kedi/köpek giriyor ve bazen de davetsiz misafirler pencerenin önüne geliyor diye.

Alanın görünümünü de ekte iletiyorum, tam ölçüsünü bilemiyorum ama o yapılacağı zaman ölçülür zaten.
(6) 

Erkek Sırt Çantası

alaimisema #1516139 
Selamlar herkese.
Abime hediye olarak alacağım kendisi 40 yaşında ama genç ve dinamik biridir yani ağır abi kıyafetleri giymez genelde kot/sweat ya da kot/tişört şeklinde giyinir.

İnternetten baktığımda hep okul çantası gibi şeyler görüyorum. Şu an düz siyah kumaş bir sırt çantası takıyor tek gözlü alengirsiz. Ben daha şık bir şey olsun istedim ama nasıl bir şey olur bilemedim.

Bütçeyi de tam kestiremiyorum çok uçacak durumum yok 500'ü geçmese hatta altında kalsa iyi olur gibi. Aşağıdakiler güzel mi mesela erkek gözüyle bakamıyorum pek.

1) www.barcin.com

2) www.markapark.com

3) www.mudo.com.tr

4) www.decathlon.com.tr
(1) 

Yetim Aylığı ve Sigorta Hakkında

alaimisema #1510456 
Arkadaşım, emekli babasından kalan yetim aylığı ile geçiniyor. İnternette araştırdığımızda çelişkili yanıtlar gördük o nedenle sormak istedik.

Sigortalı bir işe girerse yetim aylığı kesilir mi? Tamamen mi kesilir yoksa bir kısmı mı kesilir?
(7) 

R harfini söyleyemememek ve Dil Terapisi

alaimisema #1508985 
Selamlar herkese. Yeğenim 5 yaşında. R harfini söyleyemiyor. Biz buna takılmadık. Daha ufak düzelir ya da düzelmese ne olacak ki dedik fakat kendisi kafaya takmaya başladı. Kendi isminde R geçtiği için adını sorana söylemiyor falan. Bunun gibi bir durum yaşayan oldu mu hiç? Dil terapistleri işe yarıyor mu bu konuda?

İzmir içinde önerebileceğiniz var mı?
(2) 

İzmir Dermatolog Önerisi

alaimisema #1508447 
Erkek tipi olmayan normal saç dökülmesi için doktor arayışındayım. Özel/devlet fark etmez gidip memnun kaldığınız doktor var mı? İlgili ve bilgili olmasını istiyorum. Özel muayenehane de olur. İnternetten arayayım dedim ama bulamadım önerilen bi doktor.
(6) 

Ekonomik ısınma yöntemi

alaimisema #1507279 
Arkadaşlar selam.

15-20m2 bir odayı güzelce ısıtabilecek bir ısıtma yöntemi tavsiyesine ihtiyacım var. Bölgede doğalgaz yok. Eski tip bir elektrik sobası var ama aşırı elektrik yakıyor. Bundan daha mantıklı bir ısınma yöntemi var mı? Odun/Kömür sobası kurulabilecek bir alan da yok ne yazık ki. Konvektör Isıtıcı denen şeyler iş görüyor mu mesela? Ya da yağlı radyatörler? 2.5-3 binden başlıyor gerçi daha uygun bir çözüm olsa iyi olur.
(5) 

İntikam hikayeniz var mı?

alaimisema #1504149 
Hayatımda ilk defa birinden intikam alma isteğini yaşadım. Merak ettim böyle kallavi bi intikam hikayeniz var mı hiç? Aşk hayatı olur, aile olur, iş hayatı olur fark etmez.

Anlatın da içimize su serpilsin...
(9) 

Oto Teyp konuları

alaimisema #1503877 
Selamlar herkese,

Babamda 2013 model polo bi araba var. Orijinal eski tip cdli teybi var, usb ve bluetooth özelliği yok. Ona bu özellikleri olan teyp alalım dedik ama double teyp olanlar hariç uymuyor sanırım. Uyanını bulamadım.

Double teypler içinde 2500-4000 arası fiyatlar isteniyor bunu şu an karşılayamaz. Çakmaktan çalışan transmitter denen şeylerden aldık, ucuz olanı 2 ayda kaliteli olanı 6 ayda bozuldu. Bluetooth ve usb bağlantısı kullanmak için başka bir çözüm bilen var mı?
(6) 

Iphone 13 Pro

alaimisema #1502198 
Hiç apple ürünü kullanmamış biriyim.

Uzun yıllardır xiaomi mi 6 kullanıyorum. Zamanına göre inanılmaz telefon 6 gb rami 128 gb hafızası var. Geçenlerde bi teknoloji mağazında iphone 13 proyu gördüm gerçekten görüntü olarak çok beğendim. Özelliklerine baktığımda da ilk defa apple efsane bir şey yapmış diye düşünüyorum. Maddi konuyu bir kenara bırakırsak bu telefonu iyi bir android amiral gemisine tercih etmek mantıklı mı sizce? Xiaomi yeni amiral gemileri de 10-13k arası gibi duruyor zaten.

Edit: Telefonu kullanım amacım tamamen teknolojik merak. Özellikle tek beklendim uzun yıllar sağlamlığını koruması.
(3) 

Gözlük Camı Tavsiyesi

alaimisema #1499770 
Bir göz 1, bir göz 1.5 miyop astigmat teşhisi ile ilk kez gözlük kullanacak birine gözlük camı önerisine ihtiyacımız var. Günde 10 saat pc başında geçirdiği göz önünde bulundurmak gerekiyor. Gözlükçüler genelde en çok kar edecekleri lensleri önerdikleri için sizden tavsiye bekliyorum. Hangi markanın gözlük lensini kullanıyorsunuz?

Ek: Şu crizal prevencia denen camı duydunuz mu? Önerir misiniz? Zararlı ışın önlüyormuş falan.
(2) 

İzmir Bostanlıda Restoran

alaimisema #1499033 
Selam arkadaşlar.
İzmir bostanlı suat taşerde bir etkinliğe katılacağız akşam saatlerinde. Çevresinde yürüme mesafesi olarak yemek yiyebileceğimiz güzel mekan tavsiye eder misiniz? Lezzetleri iyi, fiyatları ortalama olan yerler tercih sebebi. Özellikle yemek istediğimiz bir şey yok ama ortamı fena olmasa iyi olur. Büfe gibi yerlerden ziyade restoran gibi, alkollü bir yer de fena olmaz.
(5) 

Kalpte Ritim Bozukluğu

alaimisema #1498896 
Selamlar ahali.

Bende bu rahatsızlık varmış. Ciddi bir seviyede olmadığı için, sadece çok çarpıntım olursa içmem için ilaç verdi doktor.

Ben teşhisten beri akıllı saat ile sık sık kalp ritmimi kontrol ediyorum ve gerçekten ciddi dalgalanmalar oluyor. Örneğin 5 dakika arayla 85-150 gördüğüm oldu. En yüksek de 180 gördüm. Tüm bu değerler normal dinlenme anında oluyor koştuğum falan yok. Doktor bu rahatsızlığın bir çok insanda olduğunu söyledi. Aranızda yaşayan var mı? Bu kalbi sakinleştirmek için bir şey yapıyor musunuz? Rpm çok artınca ne yapıyorsunuz mesela? Ben tedirgin olmaya başladım hafiften.

Edit: Teşhis için holter cihazıyla 24 saat geçirdim tabii sadece muayene değil.
(1) 

Yazılımcılara Soru

alaimisema #1497975 
Selamlar herkese,

Yıllar önce yazdığım bir program merkez bankasından kur çekiyor günlük. Yıllardır da sorun çıkarmadan çalışır durur. İki üç gündür kullanıcı hata aldığını söylüyordu, bu gün ben de denedim ve merkez bankasının xmlinin boş döndüğünü gördüm. Halbuki tarayıcıdan girince açılıyor xml. Aşağıdaki gibi basit bir kod kullanıyorum. Xml de tarayıcıdan erişilir durumda. Neden artık kur alamıyorum? Benzer sorun yaşayan oldu mu?

string exchangeRate = “www.tcmb.gov.tr";
var xmlDoc = new XmlDocument();
xmlDoc.Load(exchangeRate);

Burada xml boş dönüyor.
(3) 

İzmir Balık Restaurant

alaimisema #1491634 
Selamlar herkese. İzmirde uygun fiyata taze ve temiz balık yiyebileceğimiz nereyi önerirsiniz? Konak Alsancak civarı olsa daha iyi olur. Alkollü alkolsüz olabilir
(2) 

Bu monitörlerden hangisi

alaimisema #1485831 
Selamlar. Daha çok iş amaçlı ama arada film ve oyun için de kullanılacak bir monitör ihtiyacım var. Yazılımcı olduğum için pivot olsa iyiydi ama fazla pivot özellikli model göremedim. Bu üç ürün fena değil gibi geldi. Sizce bu fiyatlara bunlardan biri alınır mı? Aralarında pek bir fark göremedim ips panelli asus olan fena değil sanki değil mi? 24 inchten daha büyük olanlar 4k altına tavsiye edilmiyor diye duydum ondan max 24 inch bakıyorum. Var mı bana öneriniz?

Karşılaştırma linki;
www.hepsiburada.com

Model isimleri;
LG 24GN650-B 23.8" 144Hz 1ms
Asus VP249QGR 23.8" 144Hz 1ms
ViewSonic VX2458-MHD 23.6" 144Hz 1ms
(3) 

Çalışma Masası

alaimisema #1485111 
Selamlar herkese.

Çalışma alanımı değiştirip genişletmek istiyorum. Normal çalışma şeklim 2 laptop 1 monitör şeklinde bunun için büyükçe L tipi bir çalışma masası almak istiyorum. İkeaya baktım bir şey bulamadım. Hepsiburada gibi sitelerde hep aynı masayı görüyorum ve pek hoşuma gitmedi. Yakın zamanda bu tarz bir masa alıp memnun kalan var mı? Hangi markayı önerirsiniz nereye bakmalıyım? Şehir : izmir
(5) 

Cilt Bakım Rutini

alaimisema #1481903 
Özellikle 30+ kadınlara sormak istiyorum.

Cilt bakım rutininiz ne şekilde? Ben şimdiye kadar nemlendirmek ve arada bir peeling yapmak dışında bir ürün kullanmayan biriyim ama malum bu yaştan sonra biraz gerekecek. Hangi markanın hangi ürünlerini tercih ediyorsunuz? Günlük olarak neler kullanıyorsunuz? Gündüz/gece kremlerini kullanıyor musunuz? Göz çevresi için ayrıca kremler var misal bunlar gerekli mi?

Not: cilt tipime göre ürün kullanmam gerektiğini biliyorum sadece bir günde neler kullanılıyor merağım bu yönde
(3) 

Vefat ve hayat sigortası hakkında

alaimisema #1480836 
Bir yakınımız vefat etti. Yıllardır kanser hastasıydı. İyileşip tekrar eden türden. Kanser tedavisi gördüğü süreçte vakıfbanktan bir ihtiyaç kredisi çekmiş. Hayat sigortası bilgilerinde kanser tedavisi gördüğünü belirtmiş. Poliçede bu yanıtları verdiği görülüyor. Banka ölüm sebebi kansere bağlı organ yetmezliği olduğu için sigorta büyük ihtimalle kredinizi ödemez dedi. Ben buradaki mantığı anlamadım. Kişi zaten kanser olduğunu bildirmiş. Buna göre sigorta primlerinin tutarı belirlenmiş. Hastalığını gizleme durumu yok vs. Ödemek zorunda değiller mi?
(2) 

Kulak üstü kulaklık tavsiyesi

alaimisema #1475502 
Arkadaşlar bütçe 600 TL. İnanılmaz bir fırsat varsa (pahalı bir modelin indirimi vs) biraz daha yukarı çıkabilir.

Kullanım amacı; bilgisayarda aşırı ses kasma gerektirmeyen oyunlar, sürekli ama sürekli online toplantılar.

Gün içinde 3-4 saat civarı kullanacağım. Oyunda ses kasma derdim yok. Mikrofon kalitesi önemli. Uzun kullanımda rahatsız etmemesi önemli. Hemen bozulmaması yani kaliteli malzemeden olması önemli. Ortalama üstü ya da en azından ortalama kalitede ses almak önemli.

Sizin kullandığınız bu fiyat aralığında ürün var mı? Gönül ister ki steelseries arctis 7 falan kullanalım ama o bütçe benim ihtiyaçlarıma mantıksız geliyor. O kadar inanılmaz beklentilerim yok.
(3) 

Hisse Senedi Alım/Satım

alaimisema #1473765 
Şu an için orada hesabım olduğundan ufak ufak hisse alım satımlarını vakıfbank üzerinden yapıyorum. Uygulama aşırı kullanışsız ve her girdiğimde menülerde dolanıp aradığımı bulana kadar canım çıkıyor. Siz hangi bankayla ya da hangi aracı uygulamayla takip ediyorsunuz hisselerinizi? Alım satımı nereden yapıyorsunuz? Kullanışlı bir tavsiyesi olan var mı?
12345  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık