Merhabalar duyurunun yardımsever yazarları.

Babam 74 yaşında, genel olarak sağlık durumu çok iyi, fit. Lakin geçen yaz gözünden şikayetleri olunca Milas'ta özel izan hastanesine götürdük. Doktor sarı nokta başlangıcı olabilir diye 3 4 kutu damla verdi. Hepsini kullandıktan sonra tekrar kontrole gittik ve gayet iyi dedi, Kasım gibi zaten istanbul a döndüler.

Yakın zamanda tekrar şikayetleri olunca Beyoğlu göz den randevu aldık, orada da doktor sarı nokta olabilir iğne vurulma ihtimali diyerek "makula retina" bölümünden 7 Mayıs a randevu verdi.

İşin komik yani geçen yaz bodrum a gitmeden hemen önce Memorial da göz muayenesi oldu ve gayet iyi deyip postaladilar, cok kısa bir süre sonra yazın bu olay oldu.

Yine Beyoğlu gözden önce istanbul'da özel intermed kliniginde muayene oldu orada da bir şey yok dediler.

Araştırdıgim kadariyla hassas bir mevzu ve çoğu hastane bu konuda yetersiz kalıyor. Şimdi 7 Mayıs i bekliyoruz ama acaba istanbul içinde onerebileceginiz daha iyi daha yetkin bir yer var mıdır?

İğne durumu olursa da iğnesi de anladigim kadariyla pahalı imis özelde olursa sgk karşılamama riski de mevcutmus.

Şimdiden okuyan yanıtlayan herkese çok teşekkür ederim.

 

Beyoğlu göz bu konuda son derece yetkin bir hastane. Ailemde ciddi göz rahatsızlıkları var ve herkes burada takipli. Bence güvenebilirsiniz

housedaki topal doktor

benim pederde 10 senedir var bu, o da 70i gecti.
hapi var, onu alinca buyumesi onleniyor. cok pahali falan oldugunu zannetmiyorum.
ignesi oldugunu duymamistim.
mevzu korkutucu tabii, sonu korluk. ama caresiz degil bildigim kadariyla.

cooperr

Normalde tedavisi yok.Takviye (vitamin) kullanmayı tavsiye ediyorlar.
Doktorlara çok kez giderseniz boş çevirmezler. Gerekli gereksiz ilaç verebilirler.

hebanon

benim peder 58 yaşında son 3 4 senedir bu rahatsızlığa sahip. iğne tedavisi görüyor. sgknın karşıladığı iğnelerde var ama onlar bazı riskler barındırıyor. bir de özel olarak alabileceğiniz iğneler var onlar daha kesin sonuç veriyor. ama bu hastalık gözde ödeme bağlı bir hastalık olduğundan yine ödem oluşup yine iğne vurulması gerekiyor.
yani bir kere vuruldum geçti bitti diye bir şey yok ortalama 6-8 ayda bir iğne vuruluyor.

sizin babanızda da bir iyi bir kötü çıkmasının sebebi ödemin ara ara azalıp artmasına bağlı olabilir diye düşünüyorum.

bigcaptain

annemin amcasinin kizinda vardi bu. irsi imis, ona da annesinden gecmis. 3-4 ay önce retina nakli oldu. simdi diger gözü icin nakil olmayi bekliyor. memnundu sürecten. 74 yasa yaparlar mi bilmiyorum tabii. nakil olsun demiyorum, sadece caresiz bir hastalik degil demek istiyorum.

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim

selamlar, korkmayın maalesef cok yaygınlastı bu hastalık zaten. bence mayısı beklemenize gerek yok. cerrahpaşa ya da çapa'dan hoca randevusu alın, cerrahpaşa'da mustafa hepokur retina üstüne çalışan cok iyi bir hocaydı mesela. Randevular da 1200 civarı bişey olmalı ve bir hafta içinde bulabilirsiniz. gerekli her şeyi yaparlar.

art vandaley
1

mobil görünümden çık