Sb. Giydiğim her ayakkabının topuk kısmı parçalanıyor. Büyük ihtimal ayağımı yere basmamda problem var. Skechers un normalde hep spor archfit modellerinden birisini alıyorum yine topuk parçalanıyor. Yaptırıyorum yine giyiyorum. Geçen gün mağazada koşu ayakkabısı gördüm ayakkabının önü kalkık topuk kısmı yerden kalkık gemi gibi. Topuk kısmı havada durduğu için ayakkabımın topuğu parçalanmaz diye düşündüm. Kısacası benim düşünceme göre bu ayakkabıyı alsam işe yarar mı? Günlük, koşu, spor ayakkabı ayrımı gerçekten önemli mi?




 

sorun markada. skechers amerika'da en ucuz spor ayakkabı markası. bence birkaç defa alıp yırtacağınıza iyi bir marka alın uzun seneler kullanın. uzun sürede parasını çıkarıyor

kurbanlik koyun

Topuk derken ayakkabı tabanından bahsediyorsan, parcalamanin neredeyse imkansız olduğu vibram tabanlı modellere bakabilirsin. Pahalıdır ama konforda da pişman etmez o seviyede alacağın bir ayakkabı. Koşu ayakkabılarında topuk daha yüksek oluyor bilek mobilitesini artırmak için. Bu da yokuş çıkıp inerken rahatlık ve stabilize sağlıyor. Bildiğim fark bu

hasmetizm 2046

Pr çalışması.bir ürüne .özellik kazandırıyorlar işte adı koşu ayakkabısı oluyor yürüyüş ayakkabısı oluyor. Casual ayakkabı oluyor veya kadın ayakkabısı, erkek ayakkabısı oluyor. Aslında mesele pazarlamadan ibaret Türkiye gibi bilinçsiz toplumlarda da kitleyi yönlendirip bir ürünü popülize etmek çok kolay dandik plastik pabuç makyajlanıp gençler arasinda popülize edilebiliyor veya dandik kahve zinciri keza aynı şekilde... Aslında yürüyüş ayakkabısı, koşu ayakkabasi diye bir şey yok nasıl rahat ediyorsanız ortopeidk olarak hangisi uygunsa onu tercih edin markadan bağımsız.

doharkoman

Soruyu, hem trail hem de yol düzenli koşan biri olarak cevaplayayım. Performans koşu ayakkabıları, günlük ayakkabılardan oldukça farklıdır. Önemli olan performans olduğu için tüm önceliği buna verilerek dizayn edilir. Topuk kısımlarının günlük ayakkabılardan bariz şekilde kalın olmasının sebebi, koşarken sizi öne doğru ivmelendirmesi içindir. Ancak bu ayakkabıları sadece yürüyüş için kullanırsanız bu ekstra ivme bir yerden sonra yorucu olabilir.

Ayrıca performans koşu ayakkabılarında hafiflik, dayanıklılıktan daha önemlidir. O yüzden kullanılan malzemeler ultra hafif olur ancak günlük ayakkabılar kadar uzun ömürlü olmazlar. Her performans koşu ayakkabısının tıpkı araba lastikleri gibi belli bir kilometre ömrü vardır.

Koşu ayakkabısı, günlük ayakkabı, trail vs gibi ayrımlar pazarlama için falan değil, kullanım amacınızı belirlemeniz içindir. Örneğin yol koşusu için üretilmiş bir ayakkabı ile ormanda koşmaya kalkarsanız ilk kilometrede bir tarafınızı kırarsınız. Bunun için trail ayakkabı kullanmanız gerekir. Bu ayrımların pazarlama için olduğunu düşünenler, trail olmayan bir ayakkabıyla ormanda koşmayı deneyerek cevabı kendileri de bulabilir.

Özetle, topuğu kalın diye koşu ayakkabısı almayın. o kalınlık dayanıklı olsun diye değil. Siz vibram tabanlı bir ayakkabı bakın.

thracia

Arkadaşlar benim problemim taban ile değil yanlış anlaşılmış. Taban hiçbir zaman yıpranmıyor diyebilirim. Topuk derken bildiğimiz örneğin ayakkabı çekeceği ile ayakkabıyı giyerken yardım aldığımız ayakkabının geri tarafından bahsediyorum. O bölge hangi ayakkabıyı alırsam alayım yanlış basış yanlış yürüdüğümden dolayı muhtemeldir ki parçalanıyor. Koşu ayakkabısının topuk bölgesi havaya kalkık olduğundan belki yanlış yürüyüşümü böyle düzeltebilirim diye düşündüm.

Speed writer

Topuk kisminda basis hatasi olan biri olarak Nike Pegasus serisini ve Adidas Ultraboost serisini kullandigimdan spor ayakkabilariyla ilgili tum sorunlarim/arayislarim bitti.Ozellikle Nike Pegasus giydikce bu ayakkabinin tabanini tasarlayanlara sukurlerimi sunuyorum.Bunlari denediniz mi?

turkuaz

skechers'ı hiç kullanmadım ama decathlon'un spor ayakkabılarına bakmanızı tavsiye ederim. adidas duramo ile aynı zamanda aldım hemen hemen. 3 yıl olmasına rağmen adidas'tan sağlam çıktı. adidas ayakkabı yırtıldı falan decathlon'dan aldığımda ne yırtık var ne çizik. çok rahat olması da cabası. öyle çok para bayılmaya gerek yok bence.

nothing in my way
1

mobil görünümden çık