[q]
(4) 

KPSS soruları

dissendium #1576906
Merhaba. KPSS'den 85 üstü puan almış arkadaşlara sorularım var.

1. Sınavda çözdüğünüz derslerin sırası nasıldı?

2. Türkçe ve matematik için kaç dakika ayırdınız?

90 üstü hedefleyen birine neler önerirsiniz?

Bir de soru bankasıyla uğraşmadan sadece deneme çözsem olur mu? Sağ olun.

 

İlk girişimde 89 almıştım.

Denemedeki sıralama neyse o şekilde çözmüştüm.

Türkçe’ye maksimum 30 dakika veriyordum.
Matematikte anlamadığım ya da cevabını bulamadığım soruyu ikinci kez okumadan bir sonraki soruya geçiyordum, onda da 30 dakika harcıyordum.
Son kısmı da 30-40 dakikada çözmeye çalışıp artırdığım dakikaları matematikte kullanıyordum.

Zayıf olduğun ders hangisiyse ona çalış, ben sıfırdan tarih öğrenmiştim. Yine en çok yanlışım tarihten çıkmıştı. Türkçe 2 yanlış, mat 1 yanlış 1 boştu.

Soru bankası, deneme ne bulursan çöz. Ama en etkilisi süre tutarak deneme çözmek olur.

ruhen hastayim ben

2020 kpss 91 point önerileri geliyor. Ben sınavda Türkçe matematik başlayıp süre yetişmeyince diğer kısmı bitirip matematiğe dönmüştüm yine de yetişmemişti. 90 üstü hedefliyorsanız Süreli çözme konusunda deneyimli olmalısınız bunun tek yolu da hunharca deneme çözmek. Soru bankası çözmek kötü değil pratik kazandırıyor ancak iyi yayınlardan şaşmamak lazım Soru yazacağım diye a**** a**** şeyler öğrendim nitelikli Yayınları birkaç test çözmek dandik şeylere yönelmekten iyidir.Ben sanıyorum 200'e yakın deneme çözmüştüm onlarca soru bankası da çabası. Benim konu bilgim sıfır olduğundan ve pandemi nedeniyle sınav ertelendiğinden kitaplar ve denemeler fazla olmus olabilir, dogru teknikle bu kadar abartmaya gerek yoktur diye düşünüyorum. Nasıl bir düzeniniz var bilmiyorum ama en iyi nasıl öğrendiğinizi tespit etmeniz ve belli programlar yapıp uymaya çalışmanız sizi süreçte tutar. her gün az da olsa çalışmayı alışkanlık haline getirip bu süreci hayatınızın tam ortasına koyup rutinler belirlerseniz planlı oldugunuz icin diğer yasantılardan da geri kalmazsınız. Planlı olunca yarım kalmıslık hissi olmuyor nerede ne yapacağınızı biliyorsunuz. Kendi eksikleriniz üzerine çalışmanın yanı sıra rakiplerinizin eksiklerini bilmeniz iyi olacaktır sonucta sıralama sınavı. Yorucu bir süreç bence en zor kısmı da psikolojik olarak kendini motive ve sağlam tutabilmek. Hızlı baslayıp sonlara doğru elenenler böyle gidiyor bence umutsuzluğa anlamsızlığa kapılıp. Napıyorum ben hissi üzerinde epey calısmam gerekmişti, motivasyonu iyi bir zemine oturtmak gerekiyor yoksa 25 30 yasında ve sonrasında kpss falan yıpratıcı seyler gercekten. Ama kendinizi bu süreci stratejik çözümleyen herkesin ben Max 6 ayda bile 90 üstüne çıkabileceğini düşünüyorum, çünkü yeni soru tipleri gelmiyor Konular aynı mantığı anlamak ve süreçte kalmak pratik etmek gerekiyor. Ösym diğer sınavları cok daha acımasız ordan biliyorum

rebecca

96 aldım ilk 50deydim. Mat-türkçe-genel kültür olarak çözdüm. Sınavın yarısından fazlasını genel yeteneğe ayırdım. Matematikte bazı basit sorulara çok vakit harcamıştım kendime kızdım baya sınavda. Genel kültür 20 30dkda bitti ama :D

Matematik Türkçen çok iyi değilse şimdiden onlara çalış. 1 2yanlış yapacak seviyeye gelmeye çalış olabildiğince. Yazarak çalışmak, çok çok kısa hatırlatıcı kelimeler, cümleler bende işe yarıyordu sende de yarayabilir. Birden fazla kaynağın olsun. Tek yayından çalışma, her yayında hatalar oluykr. Bol soru çöz. Bi soru tipi gördüğünde hemen kafanda bir şeyler belirecek seviyeye gel. Tarihte falan zaten habire aynı şeyler. Ezberliyorsun bi yerden sonra. Soru bankası olsun. Olabildiğince farklı soru tipi görmeye çalış. Son 1 2 ay deneme tipinde gidip hız kazanmaya çalış bence.

glamdr1ng

Türkiye birincisi olarak sana defalarca taktik yöntem verdim panpa hiçbirini umursamadın.

bol soru çöz deneme çöz başka da bir şey yok

Hallegadola
1

mobil görünümden çık