Bu, bir fikir alma sorusudur.

Çok yakın bir arkadaşımın ailesinin yoğun ısrarıyla başını kapattığı 6-7 ay oldu. Bu kısımla ilgili fazla ayrıntı veremiyorum kendisinin isteği üzerine, aslında onun için oldukça sıkıntılı bir dönemdi. Bu süreçte bir doktora programına başvurdu, daha doğrusu sadece bu dönemde açılan bir program olduğu için başvurmak zorunda kaldı. Mülakata ve yazılı sınava o şekilde girdi ailesinin yüzünden ve kazandı, kayıt işlemlerini de o şekilde yaptı. Hocalar onu çok beğendiği için daha yakından tanımak istediler dönem başlamadan, ayrıca gidip hocalarla uzun uzun sohbet edip kendisini de tanıttı yine o halde. Bu sırada başvuran ve kazanan diğer arkadaşlarla da görüştü birkaç kere.

Program bu hafta başlıyor ve kendisi de yine başını açacak ama hocaların ve diğer öğrencilerin garip bakacağından endişe ediyor. Ben ve diğer arkadaşlarımız sorun olmayacağını söylüyoruz fakat kendisi endişeli, sırf bu sebepten doktorayı böyle mi tamamlasam diye düşünüyor.

Sizin yorumlarınızı almak için soruyorum bu soruyu aslında. Belki onun içini bir nebze rahatlatabilirsiniz veya endişelerinde haklı olduğunu tasdiklersiniz. Sizce sorun çıkarır mı veya ona karşı kötü bir düşünce gelişmesine sebep olur mu başını açması? Başı kapalı mı devam etmeli bu dönemde?

Ayrıca önemli mi bilmiyorum ama birkaç aydır çalışmıyor, tekrar iş başvurularında bulunacak ama sırf bu yüzden onu da erteleme düşüncesinde çünkü böyleyken dahil olmak istemiyor herhangi bir kuruma.

 

Tebrikler öncelikle doktora kabulu icin.

Hocam kimseyi ilgilendirmez bikere bu mesele. Hiç bir şeyi kafaya takmadan iradesi neyse öyle devam bence.

Bunun gibi konularla onu yargılayacak insanlardan da uzak dursun. Akli başında kimse arkadasinizla ilgili garip dusunceler gelistirmez bu yuzden. Tuhaf davrananları da en baştan elemis, vakit kaybetmemis olur. Dumduz devam.

jnlbnnn

İnsanlar sadece o gün aaa bu kız kapalı değil miydi diye düşünür sonra akşam ne yesem diye düşünmeye devam eder. Kimsenin 10 saniyelik düşüncesi için hayatını etkileyen kararları değiştirmesin arkadaşınız.

kaptan maydanoz

Tebrikler başvuru kabulu için.

Hayat çok kıymetli. Kimse başkaları için ertelememeli. Soru sorma hadsizliğinde bulunanlara, saçma sapan bakanlara karşı net, kararlı ve özgüvenli durursa birkaç gün içinde herkes için gündem değişir.

Phoebe

başkasının ne düşündüğünün ne önemi var ya. kimse sorun çıkarmaz. sorun çıkaran olursa ağzının payını verir devam eder. başkaları yüzünden doktoradan vazgeçecek birisi hayat boyu başarılı olamaz.

abelardo

Çok üzüldüm, yaşadığı ruh hali çok zor. Sonradan tesettüre girmek veya çıkmak her iki şekilde de kararı alan kişinin hayatında büyük değişikliklerin sonucu oluyor ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğini anlıyorsunuz. Bir de bunun ısrar sonucu olması daha farklı bir hikaye.

Şöyle düşünün, arkadaşınız zaten ezelden beri tesettürlü olsaydı ve çok uzun iç çekişmelerinden sonra bu doktoraya kabulle birlikte yeni bir hayata başlamak için başını açmayı seçseydi bu senaryo garip olur muydu? Bana çok insani görünüyor.

Normalde insanlarının ne düşündüğünün önemi olmadığını söyleyip geçebiliriz ancak muhtemelen bu söylem arkadaşınızın umrunda olmayacaktır, onun için farklı bir bakış açısı oluşturmak istedim.

Dışardan bakan insanlar arkadaşınız tesettürle de devam etse, sonradan başını da açsa, okuduğu sırada başını da kapatsa, başı hep açık da olsa konuşacak bir şey bulur ve konuşur. Bunların hiçbir kıymeti yok. İnsanlar hayatlarını istedikleri gibi yaşamalı, geçen zamanı yaşamımızdan ödüyoruz, giden zamanları geri gelmeyecek.

Kaldı ki doktora süresince belki de gelecekte birlikte çalışacağı insanlarla tanışacak, bunun bir sonu yok. Eğer istiyorsa bir noktada bu kararı vermesi gerekecek ve bunun için en uygun bir zaman yok.

akhenaten
1

mobil görünümden çık