Merhaba. Her gün çikolata yemek istiyorum, yiyorum. Bugün gidip Milka aldım. Neredeyse hepsini bitirdim. Aklıma Antep fıstıklı baklava geliyor gün içinde. Geçen profiterol yemiştim. Kaliteli lokum da seviyorum bu arada. Bir gün hasta olmaktan korkuyorum. Geçen alerji çıkmıştı. Günlerce kaşınmıştım. Sorunum ne olabilir? Ne yapmam gerekir? Bir de sevmediğim tatlıyı yemem. Gidip ucuz, kalitesiz çikolata almam, yemem. Bu konuda parayı düşünmüyorum. Sağ olun.




 

Şeker bagimlisisiniz. Ortada ciddi bir sorun yok, dünyanı çoğu böyle zaten.

Ne yapmaniz gerekir? Direkt kesmek yerine normal şekilde yemeniz lazım. Herhangi bir sağlık sorunu ya da kilo sorunu olmayan bir bireyin hayatin zevklerinden birini kesmesine gerek yok.

Ben genelde bir şey çok canım isterse ve yememem/icmemem gerekiyorsa kendime challange gibi yapıyorum "ulan bunun bitchimiyim ben" diyorum kafamda. Belki işe yarar.

logisticsmanager

Şey istanbuldaysan gel bana katıl 2 tane çok iyi yer biliyorum. Ama bizi kim durdurur bilmiyorum :D

baldan kaymak

azaltsan iyi olur. boyle olunca ne kadar yesen doyum almazsin. ama mesela haftada/ayda 1 falan yesen daha lezzetli gelir.

hot potato

Aynı durum bende de vardı, çikolata ile yatardım, yastığımın alti dahil her yerde çikolata vardı. Ben bilinçsiz olarak bir dönem keçi boynuzu özü yedim her gün 1 kaşık ve sonrasında çikolata istediğim bitti.

brnbrs

Bu isteği kakao ile dizginleyebilirsiniz bence. Çikolata krizi tepe yapmadan bir kupa süt ısıtın, içine granül kahve, kakao ve şeker koyup afiyetle için, çikolatalı bir şeyler isteğini güzel dizginler.

clia

Carb bağımlılığı diyebiliriz sanırım. Yoksunluk çekmiyorsaniz, (selülit yapacağı gerçeği ile okeyseniz) devam edin elbette afiyet olsun. Cikilat güzeldir severiz

hasmetizm 2046

Erkeğim. Selülit yok. :d

dissendium
1

mobil görünümden çık