Merhaba.
Core 2 duo takılı, 4 gb ram'li, 64 bit win7 yüklü eski bir laptopta kasıntıyı minimuma indirmek için hangi tarayıcının kullanılmasını önerirsiniz?

Teşekkür ederim :)

 

www.maxthon.com bunu öneririm. tab sleeping özelliği faydalı olur.

nuevo

şahsen kullanmıyorum operaya güvenmediğimden. geçmişte kişisel verilerle ilgili problemleri vardı şuan ne durumda bilmiyorum ama opera gx'de ram cpu kullanımı vs. sınırlandırılabiliyordu işe yarayabilir belki.

ha opera olmasa x olacak y olacak kişisel verileri illaki birileri toplayacak tabi. bir de izin verme olayı varsa farketmeden okumadan izin verenlerden toplamıştır belki bilemiyorum. detaylı bakmadım olaya. kullanılabilir yine gizliliğe aşırı önem verenlerden değilsen.

şahsen firefoxcuyum ve eski phenom işlemcili 4gb ramli pcde de firefox kullandım bariz bi yavaşlık yoktu. hdd varsa onu ssd ile değiştir ram kullanımının yüksek olması vs. sorun değil eğer multitasking yapmıyorsan ki o kadar eski cihazdan da multitasking beklemezsin. cpu/ram sınırladığında sonuçta tarayıcı kasacak bu sefer

konetsu

bu bilgisayara lınux kurarak daha verimli sekilde kullanabilirsiniz.

Eger ki spesifik bir program kullanmıyorsanız.

kaiserr76

Bazı tarayıcıların lite sürümlerine bakın .

diyecevaplandı

önde gelen tarayıcılar aşağı yukarı aynı. eski sistemler için tasarlanmış hafif tarayıcılar var ama modern websitelerinde sorun yaşayabilirsiniz.

tek sekmede chrome veya firefox kullanın. baktınız hala çok kasıyor, k-meleon kullanabilirsiniz.

kesmekes laleler
1

mobil görünümden çık