N11'de mağaza açmak

harmanyeri #1581779 
Tavsiye edilir mi?

Diğerleri (bildiğim kadarıyla) esnaf vergi muafiyet belgesi ile mağaza açmaya izin vermediği için tek seçeneğim bu. Diğer alternatifim shopier / shopify üzerinden yapmaya çalışmak, ama o durumda iyi reklam vermek gerekir.
(1) 

Kod yazdırmak için hangi dil modeli

harmanyeri #1581764 
Bu amaçla hangi dil modelini kullanıyorsunuz?
(5) 

Full Stack yazılım öğrenmek için

harmanyeri #1581601 
HTML, CSS, JavaScript, ReactJS, Node.JS gibi dilleri öğrenip back end’den front-end’e ve veritabanlarına kadar junior developer seviyesinde hakim olabilmek için yüz yüze eğitim şart mıdır? Online eğitimler yeterli mi sizce? Sıfırdan başlayacak biri için.

Teşekkürler :)
(1) 

Otomobil dünyasıyla ilgili popüler instagram hesapları

harmanyeri #1580890 
Merhaba.
Otomobil dünyasındaki gelişmeleri paylaşan en popüler yerli instagram hesapları hangileridir? Teşekkürler :)
(9) 

1.8 Milyona kadar suv önerisi

harmanyeri #1580505 
Merhabalar

Öncelikle 2. el olarak 2-3 yaşında Honda CR-V düşünüyorum ama başka tavsiyeleriniz varsa bilmek isterim. Önceliğim sağlamlık.

Teşekkür ederim şimdiden
(1) 

Etsy araştırma programı

harmanyeri #1579895 
Merhaba
Etsy üzerinde satış için araştırma yapmak üzere hangi platformu kullanıyorsunuz?

Teşekkürler

Dijital ürünlerdeki metinlerin telif hakkı kontrolü

harmanyeri #1579425 
Merhaba. İndirilebilir dijital ürün olarak satılmak üzere oluşturduğum tasarımların üzerine bazen rastgele kısa yazılar yazıyorum. Genelde ingilizce. Bu yazıların herhangi bir telif hakkını ihlal edip etmediğini nasıl kontrol edebilirim? Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Etsy üzerinden dijital ürün satışı

harmanyeri #1579339 
merhabalar

tshirt baskısı olarak kullanılabilecek tasarımlar yapıp dijital indirilebilir dosyalar olarak etsy üzerinden satmak istiyorum. sizce tasarımlarımı hangi formatlarda sunmalıyım?

genelde svg formatında sunulduğunu görüyorum. eğer vektör halinde bir svg dosyası olarak satarsam, tasarımlarımın başkaları tarafından kopyalanıp (belki biraz değiştirilip) satılma riski olmaz mı? yoksa svg dosyasını vektör halinde değil de "flatten" olarak mı sunmalıyım?

bunun yanında, ayrıca png ve jpg formatında da sunmamı tavsiye ederseniz, png dosyasını transparent background olarak mı sunmalıyım?

teşekkürler :)
(4) 

Mağazada stok takibi sorunsalı

harmanyeri #1579238 
Merhaba

Depoda binlerce çeşit ürün var. Ürünler adet ile sipariş ediliyor ancak kilo bazında satılıyor. Ürün giriş çıkışlarında stok takibi yapılamıyor. Her seferinde depo çalışanlarına ürünün güncel stoğunu sorup kontrol edilmesi gerekiyor.

Büyük bir süpermarket kadar çeşidin, dışarıdaki pazarlar gibi bir karmaşa içerisinde satıldığını düşünün. Tek tek barkod okutmaya imkan yok, ancak 3-5 lira gibi ürünler de olduğu için RFID sistemi de fazla maliyetli olabilir gibi.

Tavsiyelerinizi beklerim.

Satıştaki kilo bilgisini takip etmek, hangi çeşitten ne kadar düştüğü bilgisini vermiyor maalesef.
(1) 

iPad ile çizim ve tasarım

harmanyeri #1579094 
Merhaba,
Sizce çizim ve tasarım işleri için ipad pro kullanmak gerekli midir, yoksa ipad air 4 yada 5. nesil yeterli olur mu?
(5) 

Macbook klavye koruyucu kullanımı

harmanyeri #1578911 
Merhaba
Macbook ile birlikte klavye koruyucu kullanıyor musunuz?

Koruma sağlaması için avantajlı görünüyor ama kapatıldığında ekranda iz bırakabildiği söylenmiş. ayrıca içerideki hava sirkülasyonunu etkileyebileceği düşündürüyor.
(2) 

Yapay zeka ile görsel üretimi ve Telif hakkı konusu

harmanyeri #1578761 
Kullanılan platform, yapay zeka ile oluşturulan görselleri ticari olarak kullanabileceğimizi söylese de,
telif hakkıyla korunan mevcut eserlerle bire bir veya çok yakın benzerlik taşıyan öğelerin oluşturulma riski yok mudur? sorum ticari amaçlı kullanım ve özellikle dall-e hakkında.

--

chatgpt'nin konuya yorumu:
Unutulmamalıdır ki, yapay zeka tarafından üretilen görseller, özgün olsalar bile, eğitim veri setinde yer alan eserlere dayanarak oluşturulmuş olabilir ve bu da telif hakkı sorunlarına yol açabilir. Özellikle, bilinen eserler, karakterler, logolar veya diğer tescilli görsel öğeler içeren veri setlerinden öğrenen yapay zeka modelleri, bu öğeleri hatırlatan içerikler üretebilir. Bu sebeple, herhangi bir yapay zeka tarafından üretilen görseli ticari bir amaçla kullanmadan önce, bu görselin telif hakkı durumunu dikkatlice değerlendirmek önemlidir.
(2) 

Görseli otomatik olarak vektörize etmek için araç?

harmanyeri #1578727 
Merhaba.

Hazır bir görseli canva üzerinden yüksek kaliteli PNG veya SVG olarak indirdikten sonra otomatik olarak nasıl vektör haline getirebilirim? bazı siteler var ama tavsiyenizi merak ediyorum. İnkspace'de de yapılıyor sanırım ama PC kasıyor..

Teşekkür ederim :)
(1) 

Doğal taş nereden alalım?

harmanyeri #1578046 
Merhaba

Belirli doğal taşlarla yapılmış kolye - bileklik vesaire ürünler almak istiyorum
Güvendiğiniz bir mağaza (internet sitesi) varsa paylaşabilir misiniz?

Teşekkürler :)
(2) 

Üretim ve satış yapanlar

harmanyeri #1577906 
Merhaba..

Ürün sorumluluğu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ürettiğim ürünlerde olası kusurlar hakkında kendimi hukuki olarak nasıl güvenceye alabilirim diye düşünüyorum. Bir şahıs firmasından daha güvenli olması için aklıma gelenler limited şirket kurmak ve üretimi başka bir firmaya yaptırmak oldu. Tabii avantajları - dezavantajları olabilir. Bu arada sigorta düşünmüyorum.

Sizin de fikrinizi sormak istedim.
(2) 

Vosvos'a airbag taktırılabilir mi?

harmanyeri #1577838 
merhaba

1975 model vosvos araca sonradan airbag taktırmak mümkün müdür?

yer: kayseri
(2) 

Yurt dışı uçuşlarında keisntisiz iade

harmanyeri #1577585 
yapan havayolu yok mudur? Vizesiz de olsa, önceden alındığı için gerektiğinde iptal edebilmek istiyorum. Ama gördüğüm kadarıyla genel olarak iadelerde kesinti yapılıyor.
(1) 

Animasyon efektleri için basit program/uygulama

harmanyeri #1577204 
Merhaba.

Dall-e ile oluşturduğum görsellere bir takım animasyon efektleri ekleyerek kısa reels videoları haline getiriyorum. Motionleaps adlı telefon uygulamasında bazı güzel efektler var ama hem yetersiz kalıyor, hem de mümkünse PC'de yapmak istiyorum.

Grafik tasarımdan anlamayan, yalnızca sosyal medya için kullanmak isteyen birine önerebileceğiniz bir program/site var mıdır? Teşekkürler :)

geliver.io kullanan var mı?

harmanyeri #1576978 
Memnun musunuz? Teşekkürler..
(1) 

Ürettiğim seramiği pişirecek yer nasıl bulurum?

harmanyeri #1576601 
Merhabalar..
Evde ürettiğim seramik ürünleri dışarıda pişirebilecek bir yer nasıl bulabilirim? Yani nasıl yerlere sormam gerekir, nasıl araştırmam gerekir acaba? Örneğin atölye türü yerlere mi bakmalıyım?

Yer söylemek gerekirse, Şişli.

Ek bir soru olarak, seramik kadar sağlıklı ve (hem darbelere, hem ısıya karşı) dayanıklı olan, kalıplara dökme yöntemiyle kap kaçak üretilebilecek, ama pişirme gerektirmeyen bir alternatif malzeme var mıdır?

İyi günler dilerim :)
(1) 

Cloudflare üzerinden gelen DMCA ihlali bildirimi

harmanyeri #1576260 
Merhaba

Cloudflare üzerinden bir mail geldi, copyright hakları ile ilgili DMCA'yı ihlal ettiğim yazıyor. Benim sitenin domain ve hostingi isimtescilde ama cloudflare'i de güvenlik için kullanıyorum.

İsimtescil'deki hosting panelinde visitors sayfasında zaten sitemde olmayan bir sürü linke girilmiş gibi görünüyordu, botlar yapıyormuş bunu. Bu linkler herhangi bir yere gitmiyor. Yine bu linklerden biri hakkında copyright ihlali var diye bir ihbar yapmışlar. Ama bahse konu olan linke girildiğinde anasayfam geliyor.

İçeriğin orjinali şuradadır diye bi link var ve bu benim sitemle alakasız bir site.

Ben de bu ihbarın bir hata sonucu olmuş olabileceğini, böyle bir linkin sitemde bulunmadığı, siteme başka kullanıcıların da yükleme yapamadığını güzelce açıkladığım bi mail attım

hukuki bi sorun olmaması için yapmam gereken bir şey olup olmadığını merak ediyorum.
(1) 

Google Workspace ve KDV mevzusu

harmanyeri #1576132 
Merhabalar
Gmail'i info@isminiz.com gibi özel uzantılı bir adresle kullanmanın belirli bir ücreti oluyor. Kayıt sonrası ödeme bilgileri sayfasına gelince şöyle bir not görünüyor:

"Bu hizmet yalnızca ticari amaçlarla kullanılabilir. KDV'nin hesaplanması ve beyan edilmesi sizin sorumluluğunuzdadır."

Acaba vergi mükellefi (yani şirket) olmayan kişi bu hizmeti kullanıyorsa, yine de kdv hesaplayıp vergi dairesine gidip beyan etmesi ve ödemesi mi gerekir? yoksa bu kişinin böyle bir sorumluluğu olmaz mı
(1) 

Kadın girişimciler için ne tür destekler var?

harmanyeri #1576083 
Konuyla ilgili bilgi yada kaynak paylaşabilirseniz çok sevinirim
(3) 

Kolay animasyon yapımı

harmanyeri #1576010 
Merhaba.
Tasarımcı olmadan, gerekirse yapay zekayı kullanarak kısa animasyonlar yapmanın bir yolu var mıdır? Dall-e ile görseller üretip canva'da hareketli objeler ve ses ekleyerek videolar oluşturabiliyorum ama bir animasyon gibi olmuyor tabii
(2) 

Doğal esansiyel yağlar için marka tavsiyesi?

harmanyeri #1575851 
Merhabalar
%100 doğal, katkısız esansiyel yağ olarak şuan NUKA ürünleri kullanıyorum, ama başka tavsiyeleriniz varsa bilmek isterim..

önceliğim içeriğinin (dolayısıyla markanın) güvenilir olması.
(1) 

Shopify ve iyzico kullanımı

harmanyeri #1575443 
Merhabalar
Shopify'da ödeme sağlayıcı olarak iyzico kullanmak hakkında tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlar varsa, memnun kalıp kalmadıklarını yazabilir mi? Tavsiye eder misiniz?

Ücretsiz Text-to-Video aracı

harmanyeri #1574562 
Yazıdan videoya çeviren uygulama olarak ne tavsiye edersiniz? Mümkünse istediğim videoyu komple anlatayım, 4-5 parçadan oluşacak şekilde küçük videolar halinde oluştursun. Pictory bunu yapıyor ama temel paket aylık 20 küsür dolar..
(1) 

Esnaf vergi muafiyet hesabı

harmanyeri #1573349 
Merhaba. bu belge ile ticari hesap açan varsa, hangi bankadan açtınız acaba? 4-5 bankaya gittim ama hiç birinde konuyla ilgili bilgisi olan birini bulamadım. araştırıp dönelim diyenlerden bir dönüş alamadım..
(3) 

Marka tescili ve e-ticaret hakkında

harmanyeri #1573175 
Merhabalar.
Tescil ettiğimiz sınıfların haricinde de ürünler satıyorsak aynı mağazada satabilir miyiz? ve bir müşteri her iki gruptan da sipariş ederse, markalı ve markasız ürünleri aynı pakette göndermemizde bir beis olur mu?
(2) 

Etiket baskısı yapan yer

harmanyeri #1572123 
Merhaba.
ürünlerime yapıştırmak üzere yapışkanlı etiket baskısı yapan yer arıyorum. İstanbul'daki firmalardan tavsiyeniz varsa bilmek isterim.
Teşekkür ederim
(1) 

Neden %100 balmumu mum satılmıyor?

harmanyeri #1571933 
Karışımlarda kullanılıyor ama %100 olarak pek görmüyoruz. Masraflı olmasından başka çekinilen sebepler var mıdır? Örneğin, böceklenme, kurtlanma yapabilir mi? Özellikle sıcak havalarda bozulabilir mi?

Bilgisi olan varsa, aydınlatabilirse sevinirim
(3) 

ChatGPT ile sıfırdan web sitesi oluşturulabilir mi?

harmanyeri #1570851 
Merhabalar

Kodlama bilmeyen biri, Frontend'de HTML, CSS, JavaScript kullanılacak, backend'de PHP yada Node.js kullanılabilecek interaktif bir websitesini ChatGPT 4 ile oluşturabilir mi?

Buna benzer deneyimlere şahit oldunuz mu?

Bu yolda önerileriniz olur mu?
Teşekkür ederim:)
(3) 

Çiçeksepeti'nin gönderemediği Kırşehir/Mucur'a çiçek göndermek

harmanyeri #1570626 
burada yaşayan birine çiçek göndermek istiyorum ama çiçeksepeti gönderim yapmıyormuş. hangi web sitesi üzerinden göndermemi tavsiye edersiniz? teşekkür ederim.
(3) 

Tescil konusu

harmanyeri #1569208 
Merhaba,
ben (tamamen örnek olarak) oxygen.com alan adını alsam, oxygen isminde bir tescil olduğundan dolayı sıkıntı yaşayabilir miyim? Bu şekilde almak istediğim domain'in isminde hem ülkemizde, hem de uluslararası olarak tescil yapılmış. Domaini alma amacım tekrar satmak.

Özel bir isim olsa bu durumda olan bir alan adını almam ama (ingilizce) sözlükte geçen bir kelime olduğu için, bu durumda belki sıkıntı olmuyordur diye sormak istedim.

edit: başlık düzeltildi
(1) 

Domain satışı için şirket olmak gerekiyor mu?

harmanyeri #1568696 
Merhaba

bana ait olan alan adlarını yerli/yabancı bir site üzerinden satmak için en azından şahıs şirketi olmak veya bir yerden izinli olmak gerekiyor mudur acaba?

.tr domainler ne zaman başlar?

harmanyeri #1568677 
Merhaba

.tr uzantılı domainlerin satışının ne zaman başlayacağına dair bir bilgisi olan var mıdır?

teşekkürler
(3) 

İş için hangi alan adını tercih edersiniz?

harmanyeri #1568411 
çoğunlukla yurt dışına çalıştığınız işiniz için aşağıdaki temsili alan adlarından hangisini tercih edersiniz? kısa da olsa nedenini yazabilirseniz sevinirim.

www.business.net
veya
www.businessco.com
(5) 

Eski PC'de hangi tarayıcı kullanılsın?

harmanyeri #1567167 
Merhaba.
Core 2 duo takılı, 4 gb ram'li, 64 bit win7 yüklü eski bir laptopta kasıntıyı minimuma indirmek için hangi tarayıcının kullanılmasını önerirsiniz?

Teşekkür ederim :)

İstanbul'da ahşap boyama kursu

harmanyeri #1566657 
Merhabalar..

Özellikle ahşap kutuların boyanması ve süslenmesi konusunda ders almak istiyorum, istanbulda bunun için tavsiye edebileceğiniz bir kurum var mı acaba? Teşekkür ederim :)
(5) 

Bu iki suv arasından tercihiniz hangisi olurdu?

harmanyeri #1565278 
Görünüş olarak şaşırtıcı benzerlikleri karşısında bunu sorma ihtiyacı hissettim.
Bu iki suv araç arasından hangisini, neden tercih ederdiniz?

Honda CR-V - ibb.co

Volvo XC-40 - ibb.co

edit: görseldeki ile yazıdaki farklı olmuş, uyarı için teşekkürler. ancak XC-60 ile ciddi fiyat farkı olacağı için yine XC-40 ile karşılaştırmamız gerektiğini düşünüyorum.
(4) 

Yurt dışı uçak biletini hangi yolla alıyorsunuz?

harmanyeri #1565263 
Merhaba

Bunun için skyscanner'ın kullanılmasını
ve buradan bulunan en uygun havayolu şirketinden alınmasının tavsiye edildiğini okudum.
Sizin izlediğiniz yol nedir?

Teşekkür ederim, iyi seyahatler dilerim..
(2) 

Pick-up sahipleri, hız sınırı yetiyor mu?

harmanyeri #1564984 
Merhaba serden geçip oduncu gömleğinden vazgeçemeyen arkadaşlar

Ford ranger, Toyota Hilux ve VW Amarok gibilerinin de dahil olduğu pikap sınıfı araçlar kamyonet sınıfına girdiği için hız sınırları normal bineklere göre daha aşağıdaymış.
Bu sizin için sıkıntı teşkil ediyor mu? Gönlünüzce aracınızı kullanabiliyor musunuz?

Bir de şehir içinde belirli yerlere günün belirli saatlerinde girebildiğiniz doğru mu?

Teşekkür ederim
(1) 

Greencard başvurularında pasaport şartı?

harmanyeri #1564907 
Şuan var mıdır?

Teşekkür ederim..
(5) 

Eski araçların kasaları daha mı sağlam?

harmanyeri #1564673 
Merhabalar..

2010 öncesi araçların kasalarının daha dayanıklı olduğunu duydum . Bunun bir aslı var mıdır, bilgi ve tecrübelerinizi paylaşma imkanınız olursa çok sevinirim.
(2) 

İstanbul-İzmir arası arabalı vapur var mı?

harmanyeri #1564599 
Yoksa yok mu?

Teşekkürler :)
(3) 

PC'den sabit telefon aramalarını almak mümkün mü?

harmanyeri #1564155 
Merhaba

İş yerinin olduğu bölgede yapılan çalışmadan dolayı 2 gün internet ve telefon olmayacakmış. Arama alabilmek için (cep telefonum ile internete bağladığım) pc'yi kullanmam mümkün müdür acaba?

Usb dönüştürücü ile telefon kablosunu bilgisayarıma bağlayabiliyorum.

Teşekkür ederim..
(15) 

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan memnun musunuz?

harmanyeri #1563290 
Yoksa mümkün olduğunca tercih etmiyor musunuz?
Görüşlerinizi merak ettim..

Teşekkür ederim :)
(10) 

Hangi vitamin/ mineralleri kullanıyorsunuz?

harmanyeri #1562791 
Merhabalar

Kendinizi daha iyi hissetmek ve hayat kalitenizi artırmak adına günlük olarak hangi vitamin veya mineral takviyelerini kullanıyorsunuz?

Teşekkür ederim, sağlıklı günler dilerim..
(5) 

Evlilere tatil tercihi hakkında soru

harmanyeri #1562753 
Merhaba evliler

Sizce (eşiniz ve) anne baba ile tatil olur mu?
Olmazsa neden olmaz?

Teşekkürler :)
(2) 

Excelde bir kısa yol sorusu

harmanyeri #1562707 
Excelde birden çok hücrenin formülündeki ortak bir değeri kısa yoldan değiştirmenin yolu var mıdır? Mesela hücrelerin formülleri F1*13, F2*13, F3*13 gibi iken, hepsindeki 13'ü 15 yapmak istediğimi düşünün.

(elbette bu verdiğim örnekte yeni bir sütunda bu çarpma işlemini ilk hücrede yeni değerle yapıp aşağı doğru çekerek devamını getirmek mümkün ama her vakada mümkün olmayacağı için bir kısa yol sormak istedim)

Teşekkür ederim :)

edit: ctrl + h menüsünden bu değişimi yaptığımda, bütün hücreyi değiştirip 15 yapıyor. yani yalnızca 13'ü değiştirmekle kalmıyor :(
1234  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık