Merhaba. Bir malzeme bilimi kitabı alayım dedim. 500 TL olmuş. Bu nedir? Üniversite okuyanlar nasıl kitap alıyor? Ben mühendisim. Kitap almak istiyorum ama bir tarafım İngilizce pdf bul geç diyor. Siz kitaba para veriyor musunuz?

Üniversite okuyan gençler derslere nasıl çalışıyorsunuz? Kitapsız mı?


 

Hocam biraz kızabilirsiniz ama ben Türkiye'de kitaplarının bedavadan biraz pahalı olduğunu düşünüyorum. Bunu sırf "Şu ülkede şu kadar dolar, burada bu kadar dolar" hesabıyla yapmıyorum, gerçekten ucuz olduğunu düşünüyorum. Yıllar önce aldığım kitaplar var, enflasyon karşısında kaybettikleri değeri görseniz inanamazsınız. Bazı yayınevleri niş kitapları uzun emekler sonucu bastırdığı için (özellikle bazı akademik kitaplar) onlar diğer kitaplara göre daha pahalı olabiliyor, ona bir şey diyemem.

Ben üniversite okuyan biri olarak hep Amazon'dan ya da ikinci elden ucuz kovalayıp dönem bitince satarak kullandım.

psipsipsi

Ben kitap fiyatlarıyla başedemeyince en son gittim Kindle aldım ve huzura kavuştum. Öneririm

limonlu eksi

Az önce çocuğun eğitim seti için (16 kitap ,toplam 700-800 sayfa civarı) 2.800 TL para ödedim. 2 üniversite hayatım boyunca toplamda bu kadar ödememişimdir.

Belli başlı kaynaklar dışında, maalesef fotokopiden başka çare kalmıyor. Kindle ve pdf vs olmuyor.

En kötü farklı üviversitelerin kütüpahanelerine kaydolup kitabı oralardan bulmaya çalışacaksınız. İade etmediğiniz sürenin cezası kitaptan ucuza geliyor :D

janavarorion

2014-15 gibi aldığım tıp kitaplarının ortalama fiyatları 200 liraydı. 300 civarı olan da vardı hatta sanırım.

Mesela o dönem aldığım anatomi atlasım olan Netter'i 180 liraya falan almıştım. Netter'in şimdiki fiyatı 1000 lira olmuş. 5 katına çıkmış. Döviz 10 kattan fazla arttı bu süreçte. Düşününce artış oranı dövize göre düşük kalmış. Bence yine en mantıklısı pdf'i telefon ya da tablete atıp ordan çalışmak, şu an asistan olarak da öyle yapıyorum. Ama kitap fiyatları oransal olarak çok da pahalı değiller gibi eskiye göre

nundu
1

mobil görünümden çık