arkadaslar dublin’de bir universitede staj programina kabul aldim, erasmus+ ile, aylik hibe 800 euro olacak, fakat dublib’de ciddi bir konut krizi oldugu soyleniyor. red etmeli miyim? ne dersiniz?

istedigim bir konuda calisan bir hocadan kabul almistim


 

800 Euro yetmez.

retiredcolonel

oda bulmak zor deniyor ama illa ki bulursun ugrasinca iyi kotu bir sey. 800 herhalde tum masraflarina yetmez ama kariyerin acisindan iyi olacaksa varsa birikimlerden falan yoksa borc/aile destegi vs yenebilir. red edip etmemek diger seceneklerinin ne olduguna bagli.

hot potato

reddetmemelisiniz elbette ama maddi durumunuzu biz bilemeyiz. yurt imkani varsa muhtemelen ucu ucuna gecinirsiniz diye dusunuyorum, ogrenci hayati yasayarak. ya da oda bakacaksiniz, ev bulmaniz imkansiz zaten, bursun tamamindan fazlasi eve gider. ama evet dublin'de ev krizi oldugu uzun suredir gundemde. yine de gidip yerlesen, ev bulan bir suru insan var. reddit tarzi forumlarda daha dogru bilgi alirsiniz.

kassiopeia

amac ne, ona gore yorum yapacam.
800 cok dusuk ama orada hocayi kafalayip devam etme sansin var cunku..

cooperr

Hemen reddetme, odasını belli bir süre için kiraya verenler oluyor veya biraz şehrin dışına doğru kalacak yer bak. İlk başta ekstra masraflardan zor olur ama sonrasında sadece kiraya ve yeme içmene yeter.

wishmaythşngs

birkaç ay için ise cepten yemeye razı olup gidilir kariyere faydası düşünülünce. ama bir sene ya da daha uzun süre içinse bu meblağ, yetmez ve değmez. daha iyi fırsatlar bulunabilir.

kurbanlik koyun

Merhaba, cevaplar için teşekkür ederim. Tabii 800 Euro yetmez farkındayım, 2-3 aylık bir staj hocanın kabulüne göre. Beni korkutan oraya gidip ortada kalmak, kalacak yer bulamamak vs gibi şeyler, o yüzden sormuştum aslında. İstsnbul’daki gibiyse işler yandık :) bunun yanında orada çalışan bir arkadaşım bulabileceğimizi iddia ediyor vs

damba
1

mobil görünümden çık