Efendim yakın zamanda yurtdışına taşınıyoruz. Bizim için çok çok değerli olan 3-4 koli kitap, pikap takımımız, plaklarimiz ve ses sistemlerimiz var. Tüm eşyaları taşıyıp tasimama konusunda kararımız net olmasa da bunları kesinlikle götürmek istiyoruz. Mart gibi komple taşınmış olacağız.

Daha önce bu şekilde eşya taşıyan var mı? Ne kadar ödeme yaptınız? En önemlisi sağlam geldi mi? Kargolama yapılsa daha mı pahalı olur acaba?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Not: ülke bir Avrupa ülkesi. İstanbul'dan gidecek.

 

ben olsam su an birakip birdahaki gelisimde yanimda gotururdum. Tabi ses sisteminin boyutu falan bilemeyecegim.

hot potato

kargo ile saglam gelmez, uzun surebilir, gumruge takilabilir, kaybolabilir, sonra tekrar bulunabilir. cok da degerli olmayan seyler kargoladik, hepsini yasadik. bir daha olsa kargolamayiz.

bir arkadasim tum esyalarini dogancay nakliyat ile tasidi, memnundu. ankara sirketi ama istanbul'dan da tasiyorlar. birok yerden fiyatlari uygundu.

lemmiwinks

Mobilya/beyaz eşya hariç tüm eşyalarımızı İstanbul'dan İngiltere'ye taşıdık. 6 haftada geldi. Taşınacak eşyaları tek tek kontrol edip listelediler, içlerinde gümrüğe takılabilecek şeyleri götürmemize izin vermediler. Gümrük ücreti ödenip taşınabilecek şeyler için fiyatlandırma yaptılar vs. Herşey sağlam geldi (cam tabak çanak dahil), zaten kutulamayı da kendileri yaptılar bizim hazırladığımız küçük kolileri toplayacak şekilde.

Ama yine de manevi değeri olay şeyleri yanımızda götürdük, fotoğraf, takı vs. gibi.
Kilo başına 4 pound almışlardı 2020 yazında. Kargolama yapılırsa bundan çok daha fazla kg başı fiyat olur diye biliyorum.

quaker

Hot potato +1

Yolcu yaninda daha ucuz 've hizli gider. Bas arasi da yok!

parcxerox

ilk taşınma sonrasında kısa süreliğine türkiye;ye dönerseniz o gidişinizde bavulda götürün derim. en başta ayak bağı olmazlar. bavulda düzgün sararsanız sıkıntı çıkmaz. çok çeşitli şeyleri bavulda getirdim bende.

biergarten

Benim tecrubemce nakliyecilerle zor is, hem pahalilar hem de gumrukle ugrasiyorsunuz. Mumkunse yaninizda goturun ek bagaj hakki alin daha ucuz olur, hatta bir arkadasiniza bilet alsaniz bi de ek bagaj alsaniz yine daha ucuza gelebilir. Ya da illa yilda 1 gidip gelirsiniz bi kismini simdi giderken kalani da o zamanlarda getirebilirsiniz. Biz iki tek seferde kisi 4 bavul + hardcase bass + imac, iki totebag dolusu plak bi de sirt cantalari seklinde halletmistik. Kitaplari ptt ile kargolasaniz bile plaklar riskli paramparca gelebilirler

mirafiori

biz de nakliye firmasıyla büyük sorunlar yaşadık. çamaşır makinemiz hurdaya (gerçek anlamda hurdaya) döndü, dünyanın parasını verip özel yaptırdığımız masif tv sehpası köşesi kırık geldi. bunlar en pahalıları. başka eşyalarımız da hasar gördü, bir eşyamız kayboldu ve bulunamadı. hasarımızı tazmin etmek için aylarca uğraştık, en sonunda araya avukatlar falan girdi, neredeyse mahkemelik oluyorduk. ben şimdiye dek sorunsuz eşya taşıtan az duydum. beş kişi taşıtıyorsa dördü sorun yaşıyor. eşyası tam gelen de ya kazıklanıyor ya da eşyası geç geliyor. benim tavsiyem, eğer mobilya beyaz eşya vs. değil sadece üç dört koli eşya getireceksiniz, bavulla halledin. her gelen tanıdığınız atsın bavuluna getirsin bir şeyler. ya da tatile gidip geldiğinizde siz getirin parça parça.

sir gawain
1

mobil görünümden çık