Yeni master'a (msc) başlayacağım sene sonu dis. yazacağız merak edip baktım da ikisi birbirinden çok farklı şeyler olarak görünüyor ben hemen hemen aynı şey sanmıştım. Temel farkları nedir? dis için phd öncesi veya phd esnasında yazılır gibi bişey var ama anlamadım açıkçası.

sonrasında phd falan yapmayacağım


 

o vakit sene sonu thesis yazarsiniz buyuk ihtimalle. dissertation dense bile aldanmayiniz master'da dissertation yazilmaz. en kolay fark yukarida da bahsedildigi gibi, master-thesis, doktora-dissertation.

ozunde de farklari iceriklerinden geliyor. tez bir konudaki yetkinliginizi gostermek icin yazilan bir rapor bir makale gibi iken dissertation yeni bir arastirma, sonuc icermek zorunda. savunmak zorundasiniz onu falan.

gel gel sarisinim sag yap gel

iyi sallamış cevap verenler. şu anda master sonu dissertation yazarken bi güldüm.

bussuru1

@bussuru1, doğrusunu açıklayın da bilelim

avatar is back

bulunduğunuz ülkeye, bazen üniversiteye göre değişiyor dissertation/thesis ayrımı. bazı ülkeler master'da dis bazıları master'da thesis bekliyorlar. amerika'da yapacaksanız master'da thesis doktorada dis yazarsınız fakat bunun istisnası olan üniversiteler var. özetle, master=thesis doktora=dis diyemeyiz.

bussuru1
1

mobil görünümden çık