İflah olmaz bir androidici olarak yakın zamanda iPhone 13 aldım. Güncelleme geliyor mesela güncellemeyi yapıyorum. Ama eskiden hep bu güncellemelerde iPhone kamerasının bilinçli kötüleştirildiği söyleniyordu. Doğru mudur? Zamanla ilk alındığındaki kadar net çekmiyor vs deniliyor.




 

forumlarda falan bahsediliyordu böyle bir şeyden ama ben hiç yaşamadım. her zaman tüm güncellemeleri yaptım. (iphone 4-8-13 pro kullandım/kullanıyorum). sanmıyorum açıkçası.

orient blue

Doğru değil. Batarya sağlığı düşen iPhone’larda işlemci hızının bilerek yavaşlatıldığı doğruydu. Bu yüzden başı çok derde girdi Apple’ın. Bu tarz, bilerek kamera kalitesini düşürmek gibi bir şey yalıyor olsalar bunu ispatlayıp tazminat koparmak istetecek binlerce kişi pusuda bekliyor.

himmet dayi

Doğru. iPhone 7’de bizzat deneyimledim. 3. Senede kameranın çektiği fotoğraflar çamura dönmüştü.

mevsimler

yazılımdan çok lensin çizildiğini düşünüyorum ben. O etkiliyor.

Ek olarak, yıllar içinde gözümüz daha iyisine alışıyor. Mesela 3-4 yıl önce "en iyisi" diye aldığın ve hayran kaldığın telefonun kameranın fotoğraflarına bak, şimdi daha iyisini görmüş halinle bakınca bazı kötü yanlarını keşfedeceksin.

Zamanında fullhd tv'yi bayılarak izlerdik şimdi 4k olmayınca kalitesiz geliyor. Gibi gibi.

nhk ni youkosu

Ben de zamanla lensin ve sensörün eskimesi olarak yorumluyorum, yazılımsal değil. 8 sene kullandığım iphone 6'yı ilk 6 sene bilerek güncellememiş olmama rağmen foto/video kalitesi bariz bir şekilde düşmüştü. Yanlışlıkla güncellediğimde de kamera kalitesinde değişiklik olmadı. Fotoğraflar icloudda olduğu için 8 sene içinde çektiğim tüm fotolar duruyordu tabi galeride. 2014'te çektiğim foto ile 2021'deki arasında baya baya fark var.

mirafiori
1

mobil görünümden çık