Merhaba Duyuru'nun Instagram Uzmanları,

2-3 ay önce bir Instagram hesabı açan Instagram cahili biri olarak sormam gereken bir soru var. Hiçbir ortak arkadaşımın olmadığı ama arkadaşlarının hesaplarını ara sıra stalkladığım (onlarla da takipleşmiyorum ve ortak arkadaşım yok) birini arıyordum Instagram'da. Hesabı korumalı olmayan çalışma arkadaşlarının hesaplarını falan alt üst ettim ama bulamadım bu arkadaşı. Ancak aynı isimde başka bir arkadaşıma bakmak için arama kısmına ismi yazdığımda bu aradığım arkadaşın hesabı pat diye en üstte karşıma çıktı. Resmen gökte ararken yerde buldum. Sizce nasıl olabilir bu?

Çalışma arkadaşlarından birinin yanlışlıkla hikayesine bakmıştım o söylemiş olabilir de bu aradığım arkadaş da hesabıma baktığı için üstte çıkmış olabilir mi ya da arkadaşlarını stalkladığım için olabilir mi? Kafamda deli sorular. Bu cahili aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkür ederim.

 

Valla hepsi olabilir. Ama asıl konu instagramdaki verin sadece instagram'da değil. Facebook'tan, mailleştiğin kişilerden, whatsapp'ta konuştuklarından, ziyaret ettiğin sitelerden vs. vs. her yerden deli gibi veri topluyorlar. O kadar veri olunca da kim kimin eski sevgilisi mesela kabak gibi görünüyor. Instagram üzerinden hiçbir bağlantınız olmasa bile sizin onu arayacağınızı tahmin edebiliyor yani.

plutongezegendegilmi

@plutongezegendegilmi Mantıklı ama kendisiyle Instagram dışındaki yerlerde de bir bağlantım yok. Ne Facebook'da falan aradım ki arayamam zaten kendisi karşıma çıkana kadar soyadını bilmiyordum ne de numarası falan var. Reel dışında kendisiyle yabancıyız yani.

İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi

Arkadaşlarını stalkladığınız içindir. "Bunu arayan bunu da aradı" gibi...

SiyamkedisiZorro

@İnatçı, reel'de de aynı lokasyonda bulunuyorsanız, aynı baz istasyonundan veya modemden internete bağlanıyorsanız önerilere çıkar, çünkü aynı lokasyonda olduğunuzu biliyorlar.

Tam olarak instagram bunu yapıyor mu bilmiyorum ama facebook yapıyordu. Aynı şirket, yapıyor olma ihtimalleri var.

Aynı yerden benzer özelliklere sahip (yaş, cinsiyet vs) başka birini sadece isimle aratın. O da üstlerde çıkıyorsa bu teori doğru olabilir.

plutongezegendegilmi
1

mobil görünümden çık