Merhaba,

Bana çok saçma gelen bir konu hakkında sorum var. yandex zen’de karşıma bir haber çıktı. Merak ettim ve açıp okudum. Haberin bir kısmında şöyle bir uyarı var. Aynen ilgili kısmı kopyalıyorum.

“Biontech aşısından sonra ilk 14 güne dikkat!

Göğüs ağrısı
Nefes darlığı
Hızlı atan, çırpınan veya çarpan bir kalbe sahip olma hissi

COVID-19 aşısından sonraki bir hafta içinde sizde veya çocuğunuzda bu belirtilerden herhangi birinin olduğunu düşünüyorsanız tıbbi yardım alın.”

Aşıyı olan kişiyi anladım da çocuk ne alaka? Çocukta neden böyle bir belirti meydana gelsin. Aşı olmuyor sonuçta. Çok saçma değil mi? Aradaki bağlantıyı kuramıyorum. bence çok saçma. bir mantık varsa lütfen açıklar mısınız?

 

Bkz: dezenformasyon

aslil

haber kaynağı türkçe mi? cdc şu an 12 yaşından büyük çocukların aşı olmasını öneriyor (uygulamada ne durumda bilmiyorum). eğer uygulanan bir ülkenin kaynaklarından yapılan bir çeviri ise normal.

www.cdc.gov

amugochi

Onu sormamış ya bence. Aşıyı anne-baba oluyorsa çocukta niye belirti olsun demiş heralde :D

Çocuğun takibini ebeveyn yaptığı için o şekilde yazılmış. Olay bu.

elorelia

@elorelia, evet aşı olmayan çocukta neden belirti olsun diye düşündüm. @amugochi'nin cevabı mantıklı geldi. 12 yaş üzeri aşı yapan ülkelerin olduğunu bilmiyordum. büyük ihtimalle haberi yabancı kaynaklı bir yerden çevirip öylece yayınladılar. yoksa çok saçma. aşı olmayan insan neden aşının yan etkisini göstersin.

draconas
1

mobil görünümden çık