
Eczacıları bilmiyorum ama Avukatlar için ilanlar var, ayrıca staj yapmak zorundalar ya yine kendi ekosistemlerinden network ile buluyorlar.
Eczacılar içinde aynı sistem geçerlidir muhtemelen, babasında para olan basıyor parayı açıyor dükkanı, parası olmayan garibanlar eczacı kalfası gibi takılıyor.


Avukatlar için söyleyebilirim; yeni mezunken ist için baronun ilan sayfasını kullanıyoruz genelde. Çoğu arkadaşım ordan iş buldu, ben okuldan bi hocamın referansıyla bi şirketin hukuk departmanında başlamıştım. Onun dışında kariyerde, linkedIn da ilanlar oluyor.


Eczacılar sadece eczanede çalışmıyor. İlaç şirketlerinde çalışan bir çoğunluk var. Artık her bölgede belirli sayıda eczane olduğu için kafasına estiği gibi eczane açamıyor ve şu an açılabilecek eczane yerleri şehir merkezlerinden uzaklaşmış durumda. Merkezi bir yerde istiyorsa devir alabilir.
Diş kliniğinde çalışan çok diş hekimi var, kendini yerini açmak çok masraflı ve malzemele hep ithal. Genelde diş hekimleri birbirlerine haber veriyor bizde eksik var şurada eksik var gibi.


Eczacılar alohanın dediği gibi artık o kadar kolay eczane açamıyor. Ecza depolarında, ilaç firmalarının ofislerinde çalışan çok eczacı var. Hastanelerin içindeki eczanelerde, ecza depolarında, kozmetik firmalarında, ruhsatlandırma firmalarında çalışabiliyorlar.
Diş hekimleri de devlet veya özel kliniklerde çalışmanın yanında çantacı diye tabir edilen, bazı özel klinik lerde sadece kendi branşındaki hastalar için komisyonla çalışanlar var. Mesela klinikte ortodontist çalışmıyor ama dışardan ortodontist gelip tel takıyor, kliniğe hastadan aldığı ücretin bir kısmını veriyor.


avukatlar için çok var.
eczacılar için "eczacı" şeklinde alım yapmaz ilaç firmaları ama ornegin ruhsatlandırma departmanı, farmakovijilans departmanları genellikle eczacılardan olusur.
