İzmir'de özel bir diş kliniğinde başımıza bir olay geldi. annem eski kaplamalarini degistirecekti. kaplamalar çok eski oldugu için altındaki dişlerin bir çoğu çürümüş, yeni kaplamaları tutacak sanırım 3-4 diş kalmış sağlam. bugün kalan 2 çürük diş çekilip kaplamaların bir kısmı takilacakmis. annem 3 disin çekildiğini fark edip hekime sormus, hekim 2 dişin çekildiğini söylemiş. kaplama yapmak yerine de tampon koymus göndermiş. annem de başka bir kliniğe gidip durumu anlatmış, kaç dişin çekildiğini öğrenmek için muayene olmak istemiş. onlar da 3 disin çekildiğini onaylamış. sağlam dişi de çekmiş kısacası ve su an bu sebepten kaplama yapılamıyor. ya protez diş takacak ya da implant yaptıracak çok daha maliyetli bir şekilde ki yaptiramayiz. tekrar gitmiş hekime, anlatmış durumu, 3 disin cekildigini söylemiş. bu sefer ben sana söyledim anlamadın kaplamalarını yapamam parani al git minvalinde şeyler söylemiş. kaplamalarini çöpe attık vs gibi çirkin şeyler söylemiş.


nasıl bir yol izlemeliyiz? annem hüngür hüngür ağlıyor. 24 saat içersinde bir rapor vs almak gerekir mi?

 

1-Rapor alın
2- Savcılıkta suç duyurusunda bulunun
3- tüketici mahkemesinde dava açın. Rapor ve suç duyurusu da elinizi kuvvetlendirecek.

Tabi bunları yaparken hem usul hem de esasa ilişkin ince noktaları atlamamak adına mutlaka avukata vekalet verin.

adwokat

raporu nereden almamız lazım?

yuvarlanantencereninkapagi

adam 3 diş de çürüktü çektim dese ne yapabilirsiniz. geçmiş olsun. tedavisine odaklanın bence.

alicandan

Öncelikle geçmiş olsun.

Çekim yaraları kapanmadan devlet hastanesinden rapor isteyerek 3 dişin çekildiğini kayıt altına alabilirsiniz. Ancak @alicandan ın da dediği gibi bu tek başına yeterli olmayacaktır. Elinizde çekim öncesine ait röntgen var mı? Eğer doktoru röntgen çektiyse ama elinizde yoksa doktorundan talep edebilirsiniz. Tam süresini hatırlamıyorum ama doktor röntgen kayıtlarını saklamak mecburiyetinde. Davayı kazanmanız halinde min. implant tedavisi ücretini alabilirsiniz

Bunlar benim ilk aklıma gelenler ama tabi ki bu konuda deneyimli bir avukata danışmanız iyi olacaktır. Bir de malpraktis davalarında, civardaki eğitim araştırma hastanesinin oral diagnoz bölümünden bir akademisyen bilir kişi olarak atanıyor. Yakınınızda bir diş hekimliği fakültesi varsa gidip fikir isteyebilirsiniz.

housedaki topal doktor

dis hekimleri odasini arayip nasil yol izlemeniz gerektigini ogrenin

oscar
1

mobil görünümden çık