Diyelim bedelliye başvurdum, parasını da hemen yatırdım nisan ayı içinde. Temmuz ayında şöyle bir belgeye ihtiyacım olacak:

"Askerlikle ilişiğinin bulunmadığına dair belge (Askerliğini yapmış olanlar için terhis belgesinin onaylı örneği; askerliğini yapmamış olanlar için ise askerlik daire başkanlığından alınacak yeni tarihli askerlik durum belgesi)(E-DEVLET ÜZERİNDEN ALINAN BELGELER DE GEÇERLİDİR.)"

Sorun olmaz değil mi?

 

E askerliği yapmadıysan alamazsın ki o belgeyi? Başvurmuş ve parayı yatırmış olmak yetmez yani.

kivanc1

@kivanc1 hocam askerlikle ilişiğim olmadığına dair belge isteniyor, yapmış olmak zorunlu değil. bedelli başvurusu sonrası ama tarih belli olmadan önce ne yazıyor onu merak ediyorum.

signore

işte askerlikle ilişkinin olmaması için askerliği bitirmiş olman gerekiyor. başvuru sonrası ama tarih belli olmadan önce de böyle yazıyor diye hatırlıyorum. yine de daha net cevap gelir umarım.

not: 2019 bedellisi.

kivanc1

Nisan'da başvurdun, diyelim ki Eylül'de gideceksin. Eskiden Eylül'e kadar askerlikle ilişiği yoktur diye belge veriliyordu. Bu aradaki zamanda da yüksek lisansa o belge ile kayıt yaptırabiliyordun vs. Hala veriliyor mudur o belge bilmiyorum.

10032007
1

mobil görünümden çık