Ufak tefek kıyafet satmak amacıyla herkesin yaptığı gibi bir butik açmayı düşünüyoruz. Bu konunun yasal vergi tarafı nasıl oluyor? Net bir bilgiye ulaşamadık. Her satış yapan şirket açıp vergi mi ödüyor? Ceza yeme olasılığı nedir şirket açmadan yapılsa?




 

Mükellef olmanız gerekiyor, şahıs şirketi kuracaksınız. 29 yaşından küçükseniz yıllık 75 bin vergiye tabi değil+ sgk primi ödemiyorsunuz. Bunun dışında kazancınız artmaya başladığında yapın bence yoksa şirket açmak kolay

olaylar olaylar

9/6 muafiyeti araştırın

sta

@olaylar ben de gelir oluşursa açmaktan yanayım ama bu süre zarfında 3 kuruş satış yapicaz diye ceza yer miyiz diye korkuyorum

skoylu

Sanmıyorum 3 kuruştan ceza yiyeceğini

olaylar olaylar

geçen gün de soruldu, aynı cevabı vereyim.

internetten, instagramdan falan satış yapmanın, köşede dükkan açıp satış yapmaktan hiçbir farkı yok. herhangi bir değişik durumu da yok. aynı mevzuat, aynı vergi.

ceza yiyip yemeyeceğiniz tamamen şans işi. lakin şunu belirteyim, genç girişimci teşvikinden faydalanıyorsanız, açılış tarihinizden önce gelir elde ettiğiniz tespit edilirse teşvikiniz iptal edilip, yararlandırılan bütün teşvik faiziyle geri isteniyor, bir de üstüne ceza yiyorsunuz.

benimz tavsiyem; vergi mükellefi olmadan, ya da birkaç ay gelir oluşsun da sonra açarız diyenlerin yediği cezaları youtube'da sözlükte bir araştırın, ona göre risk alıp almamaya karar verin.

kibritsuyu
1

mobil görünümden çık