Aynı bilgisayar, vpn ya da dns kullanmıyorum, internete kablo ile bağlıyım ve turknet kullanıyorum. Taahhüt edilen değerler d: 75 mbit, u: 8 mbit,

Bu bilgiler ışığında test sonucu 74.5/75.0......7.4/8.0 ve ping: 8 ms geldiği halde sayfa normalden farklı olarak sayfayı geç açıyor, 5-6mbit gibi davranıyor. Sayfalar dediğim de turknetin sitesi, youtube, genellikle türk siteler. Anlık dalgalanma desem testte wifi olmadığı için sınır değerden ayrılmıyor. Ping desen ortalama 8 ama test esnasında o da ortalamaya yakın seyrediyor. Genellikle geceleri böyle oluyor.

Soru: şartlar 75 mbit ve ping 8 (gündüzleri 7.4 ortalama) iken ve dalgalanma gözükmüyorken internet nasıl böyle sorunlu olabiliyor? (Testi türknetin kendi sitesi ve speedtestte yaptım, değerler aynı çıktı)

 

1.1.1.1
1.0.0.1

Dns olarak bunu girip tekrar deneyebilir misin? Bundan verim almazsan Yandex DNS kullanabilirsin.

westblack

İnterneti ortak kullandığın birileri varsa etkisi olabilir.

the coon

turknette ping sorunu bilinen birşey, hız testlerine aldanmayınız

nahtoderfahrung

ben de turknet 75mbit paketini kullanıyorum. aynı sorunu yaşadım bi süre önce. modemi resetledim düzeldi hocam. yalnız burda bir püf noktası fark ettim. modemi fiziksel olarak kendisinden değil de pc üzerinden resetleyip yeniden başlattım. o şekilde oldu.

makarnavodka
1

mobil görünümden çık