[q]
(6) 

Siyasete girmek

docrivers #1450708
Bugün malum partiye üyelik başvurusunda bulundum, siyaseten yakın olduğun parti yok bu arada, tamamen akademik çalışma için , biraz departed filmi gibi diyelim. Ama ciddi yükselmek istiyorum, önerileriniz var mıdır, batan bir gemi nihayetinde, dinamiklerini içeriden koklamak için böyle bir çılgınlık yapıyorum, ileri derece bipolar var bende, ileride şizofreniye kayma ihtimali yüksek, hayatımdaki diğer deliliklerden biri işte, neyse tavsiye öneri açığım yani.




 

kardeşim hayırlı olsun. hemen hemşerilerini bul, onlarla takıl. sana zamanla gerekeni gösterirler (ihale,belediye, arsa iskan-imar, kadro falan fistan işleri)

bu arada partinin olmazsa olmazları var. tayyip erdoğan, dış güçler, milliyetçilik. ama bunlar karın doyurmuyor. parti içinde yükselebilmek için doğru kişilerle takılmalı, doğru hamleleri yapmalısın. yoksa on milyon üyesi olan parti. kimin umrunda on milyon. esas malı toplasan tüm türkiye'de çok çok 2-3 bin kişi götürüyor. kırıntılarıyla belki 10 bine ulaşıyordur.

rekabete hazır ol. parti diye herkes her konuda aynı şeyi yapıyor sanma. ideoloji vs. den ziyade kişisel çıkarlar, gruplaşmalar, vs. önemli. ticaret gibi düşün. bir de hep güçlünün yanında yer al, zayıfları sallama, gerekirse ez. doğruyu değil o an için gerekeni söyle, fazla karıştırma.

kolay gele.

alors

kötü bir zamanlama. içlerine de çok alırlar mı bilemedim. tanıdık iyi olurdu.

not dark yet

Derdim yükselmek değil , sadece önemli tiplerle oturup kalkmak , zamanlama neden kötü anlamadım, kötü günde partiye girmem daha cefakar bir üye yapmaz mı beni ?

docrivers

Partiye üye olup da bir şey olan yok, görmedim. İçine girmiş sayılırım. En fazla seçimlerde müşahid yazarlar ona da en son 75 lira mı ne vermişlerdi. Bunların içlerinde protokolle oturup kalkanlar yok. Ankara’da yaşıyorum, çoğu protokol çocuklarıyla uzaktan da olsa gözlemleme fırsatı buldum, çoğu siyasetle alakasız, çoğu hukuk mezunu, hakimlik sınavına girip sınavı geçmeye çalışıyor. Yani kendi çocukları bile siyasete bulaşmamaya çalışıp iş kovalarken sizin gibi heyecanlı bir gencin aralarına katılması garip geldi bana. En büyük etkinliğiniz toplu cuma namazı kılma olur.

Edit: duyuru sahibi de okuduğu ve can sağlığımı korumak için bazı yerleri sildim, üzgünüm. :)

Hallegadola

Hayırlı olsun öncelikle,

Yükselebileceğin tek yer elektrik direkleri olur, ona da seçim zamanı bayrak asarsın. Türkiye'de parti ayrımı gözetmeksizin bunu söylüyorum sıfırdan bir üye il yönetimine bile giremez. Pasta hep belirli kişiler tarafından bölüşülür.

paramolacak

Yalana doğru demeyi, vasatı takdir etmeyi, körü körüne itaat etmeyi, insanlara boyun eğmeyi, başkalarının doktrinlerini kendi doğrularınla değişmeyi ve papağan gibi düşünmeden tekrar etmeyi başarabilirsen,

yani kendinden ne kadar ödün verirsen o kadar tutunabilirsin.

Yükselmek için ise kesenin ağzını açman gerek. Ne kadar açarsan o kadar yükselirsin.

Keseyi de doldurarak yükselirsen o zaman başarılı bir siyasetçi olmuş olursun.

pass
1

mobil görünümden çık