yurtdisi is ilanlarinda 'ethnicity/ethnic group' diye bi sekme var. secenekler ise asian, black, chinese (bunlar zaten degil), white other, mixed other, mixed white&other ise arasinda kaldigim secenekler.

simdi benim cok umrumda degil ama teknik acidan dogru olmasi icin soruyorum, hangisini secmek makul olur? (baya beyaz tenliyim bu arada, baba tarafi arnavut gocmeni)


 

seçenekler arasından white other mantıklı gözüküyor ama söylemeden geçemeyeceğim; ağır ırkçılık var soruda. sorunun kendisini geçtim, hem asian hem chinese olması bile ilginç. çinlilere karşı ayrımcılık (pozitif veya negatif) var gibi.

ayrıca white other diyorsa asian ve chinese'i beyaz ırk olarak sayıyor diye düşünüyorum. normalde standart beyaz olarak caucasian kullanılır, seçeneklerde o yok. olsaydı basın caucasian'a geçin derdim. :)

kalifiye balta sapi

caucasian olarak geciyoruz biz. varsa caucasian'i sec.

baldur2

O nasil y.disiymis. Y.disi diye 3. dunyaya gitmiyorsun insallah. Irk soran yere kabul alsan bile bir dusun bence.

neverletyougodown

Amerikan ırk konseptinde Türkler beyaz sayılmıyor, kahverengi sayılıyor. Hatta İtalyanlar, İspanyollar, Yunanlılar da brown sayılıyor. Dolayısıyla iş Abd'deyse teknik olarak mixed other oluyoruz. Ama ben white other'ı seçerdim ayrımcılığa uğramamak için

slow like honey

white other oluyoruz biz.
ırk olayı önemli ama tahmin ettiğinizin dışında kullanılıyor.
white other ile black , asian vs mesela azınlık olarak adlandırılıyor ve iş başvurularında bunları almak makbul. benim şirketim iki çalışan tamamen aynı profildeyse black olanı alıyorum dediğin zaman tamam diyor mesela. ırkçılığın tersi. diversity.

ozdek

Beyaz hocam beyaz, sen boş ver elin red necki turkleri brown sayıyormuşta bilmem neymiş.Bir çok köklü ansiklopedide Turkun karşılığı beyaz, göçebe. savaşçı kavim olarak geçer.bana göre bu ırk olayı tamamen saçmalık ama diversity kılıfıyla yaptıklarını düşünüyorum. Sen beyaz yerine mixed ı işaretleyene kadar onlar anglo saxonu işaretlesinler.

bluewhale

türkler caucasian, otherlarin hepsi melez ırklar icin.

proteus
1

mobil görünümden çık