4 aydan uzun sure kullandigim iphone nasil olsa kapanacak diye kenara koyup dandik bi telefona gecmistim. Btk da kayitdisi oldugu tespit edilen imei diyor. Bu gun rastgele denedim normal calisiyor telefon. Niye kapanmadi ki totalde 6 aydan fazla oldu turkiyeye gireli. Sistemde bi aciga mi denk geldim? Ne zaman kapanir bu telefon?




 

120 gün aktif kullanım olunca kapanıyormuş. Aktif kullanım: 1 sms, 1 kb data, 1 sn görüşme gibi.

ozdek

yıllardır telefonuma gelir bir şey olmaz.

hitsumo

@ozdek

Ayni durumda olan bi baska iphone ise turkiyeye giristen 120 gun sonra kapandi. O 120 gunun is 100 gununu tekrar yurtdisina donup orada gecirmeme ragmen.

@hitsumo

yurtdisindan mi alindi sizin telefonunuz? imei degistiriyor musunuz yoksa hep ayni imei mi?

icim urperiyor

bana da aynisi dediler 2018 den beri kullaniyorum bi ara 1 haftaligina kesildi sonra hat taktim yine calisiyor. telefon yurtdisindan gelme degul imei'sini calmislar ake.

turbo sadık

şubat ayında türkiyeye geldim ve yurtdışından aldığım telefonu geldiğimden beri kullanıyorum. kapanmadı, en son mesaj haziran ayında geldi 30 gün içinde kapanacak vs. yurtdışından aldığım hattım var 120 günde bir onu takarsan hat açık olduğu sürece telefon kapanmaz diye okumuştum bir yerde. bunu deneyip kapanana kadar kullanacam telefonu. kapanırsa eski telefonumun imeisini buna kopyalamayı düşünüyorum.

edit:benimki iphone değil, iphoneların imeisini kopyalayamıyorun diye biliyorum.

borcumuz ne kadar

yurt içi telefon büyük ihtimalle merdiven aldı tamirci imei kopyaladı

hitsumo
1

mobil görünümden çık