9 basamaklı rakamları birbirinden farklı yazılabilecek tüm sayıları üretmem gerekiyor.
Edit: rakamlar arasında 0 olmayacak.

Aklıma ilk olarak 9 haneli bir dizinin ilk hanesinden başlayarak teker teker 1-9 arası random rakamlar atmak ve her seferinde yeni random sayı önceden kullanılmış mı diye bakmak ve kullanılmışsa pas geçmek geldi. Veya 1-9 arası elamanları olan bir array listeden pop ede ede çekilip yerleştirilebilir sayılar ama ben bunu kaç kere yapacağım ki.. Tüm ihtimallerin üzerinden geçildiğini nereden bileceğim. Rakamları farklı 9 basamaklı bir sayı üretmek kolay. Ama tüm ihtimalleri üretmek?

Daha kesin ve pratik bir yol bilen varsa yeşillendirirse sevinirim.

 

benim aklima gelen while dongusu ile i'yi 123456788'den itibaren birer birer arttirmak, arttirirken rakamlari split edip unique mi bakarim, unique ise yazdiririm. degilse pas gecerim. tum ihtimallerin uzerinden gecmis olursun boylece.

baska bir yolu var mi matematigim yetmedi :(

fakyoras

Amaç 9 basamaklı tüm rakamları mı yazmak?

otopsicocugu

9-8-7-6-5-4-3-2-1
9-8-7-6-54-3-2-0
9-8-7-6-5-4-3-1-2
9-8-7-6-5-4-3-1-0

Şeklinde mi olacak?

otopsicocugu

9 basamaklı rakamları farklı tüm sayılar.
0 yok

ananiyimioguz

İnt bas= 100000000;
İnt son= 1000000000;
For(int i= bas; i<Son; i++)
{
if(tumkarakterlerfarkli(i)) yaz(i);
}

Kahir ekseriyet

@Kahir ekseriyet, bunun 0'sızı lazım :/ Gerçi onun kontrolü de fonksiyonda yapılabilir, başka çıkar yok sanırım bir deneyeyim.

ananiyimioguz

bunun icin kullanilan algoritmanin ismi "heap algorithm", bir dizideki tum permutasyonlari bulabilirsin bununla.
www.geeksforgeeks.org

emrahday

Evet benim asıl işimi görecek olan permütasyonmuş ama bu üretilen sayılar bir dizinin veya bir listenin elemanları şeklinde yazdırılıyorlar. Ben bunları sürekli sayısal olarak çarpıp bölmek istersem nasıl olacak? Split edip birleştirilebiliyor muyduk dizinin ayrı elemanlarını

ananiyimioguz

hangi dil kullaniyorsun bilmiyorum ama genelde her dilde bir diziden index ile herhangi bir dizi degerini alabilirsin. ornegin javascript de dizi[3], python da dizi[3], java da dizi[3] tum bunlar verilen ornegin array icindeki 3. indexdeki degerleri donerler.

emrahday

@emrahday, Hayir tek bir degeri demek istemedim. 9 elemanli bir listeyi veya diziyi 9 basamakli sayiya çevirip isleme tabi tutma olayini sordum aslinda

ananiyimioguz

dizinin elemanlarini permutasyon islemi bittikten sonra birlestirebilirsin. ornegin javascriptde [1,2,3].join('') ile '123' yapar ama string olara. bunu da Number('123') ile integer degere cevirebilirsin. python veya diger dillerde de mantik ayni.

emrahday
1

mobil görünümden çık