Paraniz var diyelim, hesap ozeti x birim olarak kesilmis ama siz sonrasinda alisveris yapmissiniz borc olmus 2x. Boyle bir durumda tum borcu kapatmak mantikli mi?




 

hesap özetini öderim.

sutlu nescafe

param varsa hepsini oderim

interview with the vampire

ayda bir kart limitinden ne kadar kalmış hesaplayıp tüm borcu kapatıyorum.

soulforge d

kredi kartını az kullanan bir insan olduğum için genelde ne kadar borç varsa maaş yatınca öderim hepsini.

nahtoderfahrung

Hesap kesildikten sonra yaptığınız her harcama bir sonraki hesap özetine işlenir ve hesap kesildiği günden sonra bir diğer hesap kesimine kadar üstüne yatırdığınız tüm meblağ ekstra para olarak kartınıza yatıyor ve borç Ödemiş sayılmıyorsunuz. Sadece o miktar kadar kartınızın limitini arttırmış oluyorsunuz. Hesap kesiminden önce pata yatırıp borcu kapatmak diye bir şey yok.

Diye biliyorum ben.

not sure if serious

@not sure if serious

öyle bir şey yok. Nakit parayı götürüp kredi kartının tüm borcunu kapatabilirsin. 10 aylık taksitin birincisinde bile olsan..

ben hesap özeti ne geliyorsa onu ödüyorum. Zaten hesap kesim tarihine göre kullanıyorum. öncesi ve sonrası zaten birbirinden ayrılıyor.

foolrules

hesap özetini beklemeden ne harcama yaptıysam ödüyorum. hatta genelde hesap özetim 0 tl olarak gelir.

jelly bear

tüm borcu

Corc

Kredi kartıyla alışveriş yapılınca o ay yaptıkların hesap özetine yansır ve hesap özetini ödersin.

taksitler diğer aylara aittir ve günü geldikçe ilgili ayın hesap özetine yansır. yukarda tüm borcu ödüyorum diyenler o gelmemiş taksitleri de mi ödüyorlar. ne gerek var.

hesap özetinin tamamını ödüyorum

efruz

Neredeyse bütün alışverişlerimi kredi kartıyla yapıyorum ve hep tamamını öderim.

iwasbornonamountainside

henuz ekstreye yansimamis borcu odedikten sonra kredi kartiyla odemeyi ileri atmanin ne manasi kaldi ki? tabi ki hesap ozetinde ne varsa onu oderim. beklesin banka 1 ay isi ne.

bay b

yani 1 ay sonra ödemek varken neden erkenden yatırayım? erkenden yatırmakla hesap kesilince yatırmak arasında "limit artışı" dışında bir fark yok. Evet şimdi yatırsan ekstre kesilince o parayı düşüp ekstre oluşturacak, ama madem öyle neden peşin cash parayla veya banka kartıyla tek çekim almadım?

kafam rahat olsun diyorsan tümünü kapatabilirsin tabii.

nhk ni youkosu

asgari ödeme 500 se 750 öderim. daha doğrusu şöyle kredi kartım için aylık ayırdığım maksimum ödeme miktarı 800. asgari ödeme 805 olsa, 805 öderim.

matilda

neden herkes borcunun tümünü ödüyor?

ben ekstre'ye göre ödüyorum.
kredi kartım ile maaş hesabım farklı bankalar olduğu için genelde düz ödüyorum. 778 lira ise 800 gibi. bazen daha fazla yuvarladığım da oluyor. erken ödemenin faydası var mı (zaten ödenecek bu borç, param varken ödeyeyim borçlu kalmayım demek dışında)

biseysorcaktim

Hepsini ödüyorum. Sonuçta bugün olmasa yarın yine ödeyeceğim.

ruhen hastayim ben

hepsini. yoksa gerçekten mecbur değilsem kullanmam.

ya ben lan neyse

Fakirim anca asgarisini ödüyorum. Paran varsa hepsini öde geç.

photo85
1

mobil görünümden çık