Merhaba,

Yüksek lisansta çalışmak istediğim bir hoca var, onun çalıştığı konulara ilgi duyuyorum ve onunla çalışmak için bulunduğu okula başvuru yapmayı planlıyorum seneye.

Ben hocaya e-mail atıp ben şu şu konularla ilgileniyorum, sizin de şu kitaplarınızdan şöyle böyle etkilendim diyip hocayı etkilesem ve derslerine misafir olarak gelmeyi teklif etsem ne olur sizce?

Boğaziçi’nde bu tarz teklifleri kabul ediyordu hocalar genelde, dışardan öğrenci kabul ediyorlardı. Sorun şu ki hoca özel bir üniversitede. Amerikalı, biraz daha relaxtır diye düşünüyorum. Ama özel okul öğrendileri derler mi, biz para veriyoruz dersi alıyoruz, senin ne işin var burda diye?

Sonuçta para verenler o okulun diplomasını alacak, ben almayacağım, belki demezler :)

 

Bir iki dersine katılmaksa amac, sorun olmaz.

Ama bu tur e mailleri gormezden gelen, ne olumlu, ne olumsuz yanıt vermeyen hocalar da var. Oyleyse zaten calısmamaniz icin onunla bir neden olur. Ogrencileri ise bu durum, ilgilemdirmez

gunes123

valla çoğu okulda hoca öğrencilerin hepsini tanımaz mevcut çoksa. mesela bizim 50-60 kişilik derslere gel anlamaz hoca.

jelly bear

birkac ders icin sorun etmezler. ozel universite olmasi kabul etme ihtimalini artiriyor. ilk abone olan kisiye verilen 1 aylik deneme suresi mantigi oralarda vardir.

ekleme: ozel universiteleri, devlet universitelerinden kat kat daha iyi.

Leonardo~Da~Vinci

@jelly bear evet tanımıyor diye girebilirim derse tabii ama hem riskli, hocaya ayıp olmaması bakımından hem de güvenlik içeri almıyor öğrenci değilsen çoğu üniversitelerde. Güvenlik sorarsa e-mail cevabını gösteririm diye düşündüm.

damba

Çoğu hoca kabul ediyor bence sıkıntı olmaz. Arada tek tük aksi tipler çıkıyor öyle biriyle de çalışma yüksekte zaten :D Hoca gel der ama genelde nizamiyeden giriş çıkış iznine pek karışmaz, sen uğraşıp durursun. Sona hoca bi yazı yazar belki verir kapıdaki görevlilere. Ona rağmen kimliği bazen bırakıp girebilirsin bazen sıkıntı çıkarırlar vs. Özetle hoca değil, güvenlik sıkıntı :D

superfluid

Okula girerken guvenlik anlaminda sikinti yasamazsaniz eger hocanin itirazi olmaz. Diger ogrencilerinde yorum yapma hakki yok onlar kim ki?

ala09
1

mobil görünümden çık