Sorum akademik çevrelere. Biliyorsunuz bu dönem çok sayıda ilan çıkmaya başladı. Başvurular yapıyorum birkaçına. Puanlarım oldukça iyi istediğim okulda ilk 3'ten giriyorum sınava. Ama gerek liyakat mevzuları, gerek üst düzey rekabet olması şansı azaltıyor. Şansımın göreceli yüksek olduğu küçük şehirler var. Ama bunlardan birinde ömrümün 5-6 yılını geçirmek istemem. Çıkış, kaçış veya ne derseniz bir stratejiye ihtiyacım var.

1-X bir yerde Ar. Gör. olduktan sonra başka bir üniversitedeki ilana başvurup şehir değiştirebilir miyim?

2-Yüksek veya doktora bitene kadar gittiğin yerdesin diye bir durum var mı?

3-Yasal sorunlar var mı?

4-Doğru yaklaşım nedir; hemen ilk girebildiğin yere girmek mi? Yoksa büyük şehir büyük üniversite beklemek mi?

 

1. Hayır. Akademide tayin olayı yok.
2. Evet, eğitim boyunca atandığın yerdesin. Mezun olduğun gün araştırma görevliliğinden atılıyorsun. Ancak Y.lisans/Doktoranı başka bir üniversitede yapıyorsan, genelde haftada 1 gün tez hocanla görüşme izni veriliyor. O gün başka şehre/üniversiteye gidebiliyorsun.
3. Bu soruda ne demek istediğini açar mısın?
4. Başvuru şartında "y.lisans/doktora yapıyor olmak" olacağı için zaman senin aleyhine işliyor. Ne kadar bekleyeceğin belli değil. Ayrıca anadoludaki üniversitelerde mezuniyet sonrası kadro olayı daha kolay olur.

cek

@cek

Tayini kastemiyorum. Halihazırda bir yerde ar. gör. iken başka bir yerdeki ilana başvurup girmek kastım. Sorduğum birkaç kişi istifa edip başka yere geçilebileceğini söyledi. Özeldeyken bırakıp devlete geçenler var. Aynısı devletten devlete yapılırsa bir yasal sorun olur mu diye soruyorum.

the coon

Ben genel olarak araş görlüğü tavsiye etmiyorum öyp kadrosu değilse kadro süren bitince işsiz ve ortada kalıyorsun. Uzun seneler akademide çalıştığın için iş tecrübesi olarak özel sektöre göre sıfır sayılıyorsun.

ashleybon
1

mobil görünümden çık