(8) 

Firmalar neden direkt son kullanıcıya satmıyor?

the coon #1467006 
Şu çağda neden hala aracılara ihtiyaç duyuyorlar? Alışveriş sitelerinde ürün satmak çok mu zor? Spesifik ürün belirtmedim. İsterseniz elektronik ürün olarak düşünebilirsiniz. Kendi ürününü satan nadiren görüyorum. Onlar da internetteki fiyatlarla aynı veya daha yüksek oluyor.
(2) 

Ps5 dijital versiyon sürekli internet bağlantısı mı istiyor?

the coon #1466722 
Oyunu indirdim diyelim, sonra internet olmayan bir yerde oynamak istedim. Mümkün mü?
(3) 

Yapılandırmada ilk taksit ödeme tarihi ertelendi mi?

the coon #1462276 
Ocak sonu değil miydi? İlk taksidin vadesi şubat sonu gözüküyor.
(6) 

Stresi nasıl yeniyorduk?

the coon #1458058 
Yenmesem, başa çıksam o da olumlu. Çoğu zaman da gereksiz stres aslında. Gerekli şeylere çok daha fazla stres oluyorum tabi.
(9) 

Sizce en iyi pick-up hangisi? (L200, Navara, Amarok, Ranger)

the coon #1457173 
Çiftlik için araştırıyorum. Sıfır olacak, çoğunlukla asfaltta kullanılacak, arada bir toprak yola, tarlaya gireceğini düşünelim. 4x4 olmak zorunda değil. Önceden benim tercihim f/p açısından L200'dü. Ama yeni kasanın geyik testi sonuçları hoşuma gitmedi. Amacım dağlara çıkıp dereleri geçmek değil. Güvenlik, yakıt ekonomisi, sağlamlık, konfor, pratiklik önemli. Raptor fiyatı sebebiyle kıyaslama dışı. Hilux ise geyik testlerinde çok kötü. O sebeple hiç düşünmüyorum. Teşekkürler şimdiden.
(3) 

Bisiklet öneriniz var mı?

the coon #1445367 
20 jant(vitesli-vitessiz) çocuk bisikleti alınacak. Daha önce 16 jant salcano almıştım ve çok ağır olduğu için yeğen sürmekte zorluk yaşadı. O yüzden salcano istemiyorum. Bianchi alayım dedim ama 20 jant modelleri nereye baksam stokları tükenmiş. Bu bisikleti en az 2-3 yıl süreceği için kaliteli bir şey olsun istiyorum. Marka model öneriniz var mı? Peugeot'nun bir modeli var ama kalitesiz duruyor, emin olamadım. Bütçe 1000-1500 diyelim. Teşekkürler şimdiden.
(9) 

Motosiklet kazaları nasıl azaltılabilir?

the coon #1443617 
Ölüm veya ağır yaralanmayla sonuçlananlar nasıl azaltılabilir? Motorcuları/şoförleri daha iyi eğiterek ve bilinçlendirerek mi? Yeni kurallar, sınırlamalar veya yasaklar getirerek mi? Motosikletler ekstra güvenlik önlemleriyle (harnes, koruyucu iskelet-bar vb, devrilme engelleyeci sistemler) daha güvenli yapılamaz mı?
(16) 

Ne olursa çok mutlu/huzurlu/rahat olursunuz?

the coon #1440415 
Bir ömürlük değil elbette. Kısa süre de olsa çok rahatlarım, sevinirim dediğiniz bir şeyler var mı?
(4) 

Elektrikli scooter önerilerinizi alayım

the coon #1435759 
Bim'in yarın satacağı volta'nın ürünü için iyi değil diyorlar. Xiaomi m365 nasıl? Konuya yabancı olduğum için şu an için önceliğim hızlı ve sağlam bir şey olması. Hızı bi şekilde arttırılabilen bi şey olursa daha iyi olur.
(2) 

Yeni clio kablosuz şarj özelliği sadece android için mi?

the coon #1431655 
Sitesinde android veya ios demiyor. İphone şarj eder mi? Android de sadece belirli modelleri mi şarj eder bu?
(3) 

Huawei mediaped T5 nasıl, alınır mı?

the coon #1428372 
32gblık versiyonu almayı düşünüyoruz. Ama şu abd yaptırımları uygulama indirmeyi vs etkiledi mi? Bu fiyat skalasında(1000-1500) başka tablet öneriniz var mı?
(3) 

Fiesta'dan anlayan beri gelsin pls

the coon #1424444 
Benzinli son kasa fiestam var. Hava ve polen filtresi alacağım fakat şöyle bir sorun yaşıyorum; bu sitede eski kasayla yeni kasanın filtreleri görüntü olarak aynı. Fakat yeni kasalar daha pahalı. Burada sadece fiyatlandırma politikası mı var, yoksa eski kasayla yeni kasa filtreleri(polen ve hava) arasında fark var mı?

orjinalfordparca.com

orjinalfordparca.com

orjinalfordparca.com polen

orjinalfordparca.com polen
(3) 

Araştırma görevlisi olmak ya da olmamak?

the coon #1398665 
Sorum akademik çevrelere. Biliyorsunuz bu dönem çok sayıda ilan çıkmaya başladı. Başvurular yapıyorum birkaçına. Puanlarım oldukça iyi istediğim okulda ilk 3'ten giriyorum sınava. Ama gerek liyakat mevzuları, gerek üst düzey rekabet olması şansı azaltıyor. Şansımın göreceli yüksek olduğu küçük şehirler var. Ama bunlardan birinde ömrümün 5-6 yılını geçirmek istemem. Çıkış, kaçış veya ne derseniz bir stratejiye ihtiyacım var.

1-X bir yerde Ar. Gör. olduktan sonra başka bir üniversitedeki ilana başvurup şehir değiştirebilir miyim?

2-Yüksek veya doktora bitene kadar gittiğin yerdesin diye bir durum var mı?

3-Yasal sorunlar var mı?

4-Doğru yaklaşım nedir; hemen ilk girebildiğin yere girmek mi? Yoksa büyük şehir büyük üniversite beklemek mi?
(3) 

Vakıf üniversitelerinde araştırma görevlisi maaşları ne kadar?

the coon #1398389 
Ankara için soruyorum. Örnek olarak atılım, başkent, ufuk diyebiliriz.
(4) 

Araştırma görevlisi olmak için ne zaman başvuru yapmalı?

the coon #1387192 
Bilenler bilir bu ilanların çoğunda tezli yüksek lisans yapıyor olmak ibaresi geçiyor. Yükseğe yeni başlamış birinin başvurması nasıl karşılanır? Okulların farklı şehirlerde olması bir problem yaratır mı? Tez senesini mi beklemek gerekir? Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.
(1) 

Basit mikroskop yapımı için hangi lens gerekli?

the coon #1384059 
Bir okul projesinde yapılacak basit bir mikroskop için gözlük camı kullanabilir miyiz? Kaç tane ve hangi numaralardan gereklidir? Tşk.
(8) 

Bu muhabbet kuşlarının cinsiyetleri ne?

the coon #1374759 
1 aylık bebelerimiz. Cere rengine bakarsak ikisi de erkek. Ama küçük olanın kafa yapısını dişiye benzettim.
(3) 

Lpg marka-model öneriniz var mı?

the coon #1374307 
Araç yeni kasa fiesta. 1.5 yıl oldu. Benzin otomatik ve az kullanılan bir araç. Fakat yakın zamanda iş sebebiyle çok kullanılacak. Haftada min. 400km. Yani lpg maliyet açısından mantıklı hale geldi. Brc markası nasıl? Güvenli mi? Fiesta için hangi tip,model iyidir?
(6) 

Nasıl güvenli satış yapabilirim?

the coon #1370255 
Selamlar, daha önce hiç internetten satış yapmadım. Şimdi grafik tabletimi ilana koydum. Alan kişi istanbul veya izmir'den olursa sıkıntı değil oradaki arkadaşlarıma gönderirim, elden ürünü teslim eder ve parayı alırlar. Ama diğer şehirlerden olursa güvenli sistem nedir? Ürünün ederi 3000 civarı.
(3) 

Dükkan aidat öder mi?

the coon #1363789 
Asansör, temizlik, kapıcı hizmetleri vb'den yararlanmıyor. Yasal olarak ödeme zorunluluğu var mı? Varsa eğer tamamını mı ödemeli?
(2) 

Bankadaki paramı kesintisiz nasıl çekerim?

the coon #1362800 
Askerlik dönüşü ziraat bankasına yatan 84 lirayı vezneden aldım ve 10 lira kesinti yaptılar. Tertibin söylediğine göre 160 küsür lira daha yatmış. Eskiden öğrenim kredisi alırken ziraat hesabım vardı. Yanlış hatırlamıyorsam kredi bittikten birkaç yıl sonra atm kartı yutmuştu. Yani ziraat kartım yok. Doğal olarak bu bankanın internet bankacılığını da kullanmıyorum. Şuan ne kadar keserler bilmiyorum. Bari bu parayı tam kurtarayım diyorum. Ayrı soru; kesinti yine 10 lira olabilir mi? Bazen belli miktara kadar aynı oranda olabiliyor.
(5) 

Öğrenim kredisi borcum varken araç satın alabilir miyim?

the coon #1361668 
Geçen sene borcumu yapılandırdım ama bir iki taksit ödedim. Daha sonra toplu öderim diye planlıyordum. Bu borcun araç satmaya engel olabildiğini biliyorum. Peki araç almaya engel olur mu?
(3) 

Askerlik yol, iaşe, maaş?

the coon #1355040 
Bedelli yaptım. Gitmeden yol ve iaşeyi almak için pttye uğradım ama aşırı sıra vardı ve yoğunluktan dolayı beklemeyip sonra alayım dedim. 149liraydı sanırım. Asker dönüşü uğradım şimdi ve 143lira maaşı alabildim. Diğer para yandı mı şuan?
(3) 

Yurtdışına para götürme sınırı?

the coon #1347814 
Herhangi bir ab ülkesi için soruyorum. Örnek Almanya diyelim. 10,000€ üstü değerde bir şey satın alacak olsam bu parayı taşıyamıyorum. Bunun bildirilmesi gerekli deniyor. Bildirince taşınabiliyor mu peki? Veya en mantıklı yöntem nedir? Min. kesintiyle kişi kendi parasını nasıl götürebilir veya orada bir bankadan çekebilir?
(3) 

Bu siteyi yapmak için nasıl bir yol izlemeliyim?

the coon #1345055 
Uzun süredir aklımda olan bir fikir var ve artık hayata geçirmek istiyorum. Bir açıdan akakce.com veya cimri.com sitelerine benzeyecek. Yani bir ürünü nereden ne kadara alınabileceğini gösterecek. Fakat bu sitelerden farklı bir sektörde yapmayı düşünüyorum.

Başlangıçta ürünlerle ilgili bilgileri(özellikler,fiyat) ben siteye girebilirim. Fakat uzun vadede bu altından kalkılmaz bir iş olacağı için, direkt olarak firmalar ürünlerle ilgili bilgileri girebilsin ve güncelleyebilsin istiyorum. Kod yazmayı hiç bilmiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkürler.
(1) 

Turkcell'de yönlendirme yapmak için nasıl TL yüklerim?

the coon #1343685 
Hattımı hazırkarta çevirdim. Aylık 6.99'luk yönlendirme servisini kullanmak için TL yüklemek istiyorum. Normalde her arama yönlendirme için 2.49 kesinti yapıyorlarmış. Bunun için nasıl TL yükleme yapabilirim? Garanti'den denedim ama sadece paketleri gösteriyor. Turkcell iletişim merkezine mi gitmem lazım?
(1) 

Mobil uygulama yapmak?

the coon #1342515 
Selamlar. Aklımda bir mobil uygulama fikri var ve bunu hayata geçirmek istiyorum. Bir açıdan zomato'ya benziyor denebilir. Yani kullanıcı sadece bilgi alacak. Herhangi bir ödeme sistemi vb yok. Basit bir site düşünüyorum. Bunu nasıl yaptırtabilirim? Önerdiğiniz bir şirket var mı? Bide biliyorum çok değişkenler var ama tahmini maliyet için ne diyebilirsiniz? Teşekkürler.
(2) 

Avmler'de erkek veya kadın kuaförü açılabiliyor mu?

the coon #1341479 
Birkaç ay önce bir pazar günü gaziantep sanko avm'de böyle bir yer gördüm. Hem kadın hem erkeklere hizmet veriyor sanırım.
1- Yasak olmasına rağmen pazar günleri nasıl açık olabiliyor? Bir gün olsa özel izin alıyor derdim ama asıl amaç pazar günleri açık olmak herhalde.
2- Dükkan küçük ama 8-10 bin kirası vardır. Çalıştırdığı 5 kişi falan vardı. Mantıklı bir yatırım mı? Sadece erkek olsa parasını çıkaramaz diye düşünüyorum.
(3) 

Yeni numaramı nerelere vermeliyim?

the coon #1341294 
Uzun yıllardır kullandığım numaramı değiştirdim. Yeni numaramı vermem gereken en önemli kurumlar nerelerdir? Aklıma gelenler e-devlet, mail, bankalar, kariyer siteleri, alışveriş siteleri. Eski numaramı bi süre daha tutuyorum sırf vermediğim birileri veya bir yerler olur diye. Ama süreci kısaltmak için ne yapabilirim bilmiyorum.
(9) 

Vodafone'u nasıl bilirdiniz?

the coon #1340842 
20 yıla yakın süredir turkcell kullanıyordum. Bir ara 2. hat olarak telsim avea falan kullanmıştım ama turkcell hep elimdeydi. Neyse sonunda fahiş fiyatlara isyan edip vodafone'a geçtim. Çekim gücünden feragat etmeyi göze aldım.

Geçmeden önce yorumlara baktığımda en çok bir şeye tıklayınca çaktırmadan faturaya eklenen paketlerden bahsediyorlardı. Var mı böyle bir şey? En düşük paketlerden birine geçtim, aylık paket ücretinden fazla öder miyim? Genel olarak nelere dikkat etmeliyim? Mesela pasaport paketleri tanımlamışlar. Bunlar yurt dışına çıkarsam ücretli olacak değil mi?
(6) 

Thy yetiştirilmek üzere pilot alımı hk.

the coon #1340456 
Bu konuda çok fazla bilgi kirliliği var. Bir türlü net bilgi alamıyorum. Bilenler yardımcı olursa sevinirim.

1-Sözleşme ve kesintiler: Maaştan kesilen sözleşme tutarı 140K euro ve toplam sözleşme süresi 12 yıl mı? 2 yıl(eğitim)+10 yıl mı?

2-Uçuş süresine göre ortalama 5-6 yıl sonunda kaptan olunabiliyor diyorlar. Bu doğru mu?

3-Duyduğum kadarıyla bu süreçteki maaşlar şöyle;
Eğitim süresince çift asgari ücret. Eskiden böyle diyorlardı.
Göreve yeni başlayan f/o kesintiler çıkarıldıktan sonra ve çift maaşlar eklendiğinde, yani aylık ortalama net maaş 7K diyen var 14K diyen var. Aradaki uçurum bu derece. Yok mu bunu kesin bilen?

4-Aşırı stresten bahsediliyor. Fakat kaynağı nedir bu stresin? İşini kaybetme stresi mi? Her an bir hatada veya eğitimde başarısızlıktan atılma ve tazminatı(140K) ödeme riski mi var? Yoksa can taşımanın verdiği korku mu? Sağlık testinden kalmaktan bahsetmiş bir yazar. Bu durumda da tazminat isteyecekler mi yani anlayamıyorum.
(3) 

Sitelerde mobil sürümler neden böyle?

the coon #1340446 
Çoğu sitenin belirli özelliklerini kullanmak için pc sürümüne geçmek zorunda kalıyorum. Neden mobil sürümde bazı özellikleri çıkarıyorlar anlamıyorum.
Bazen de bir işlem yaptığımda mobilde hata oluyor ve pc'ye geçiyorum.

Tamam daha sade bir görüntü elde ediliyor ama işlevsellikten neden feragat ediliyor? Ve neden mobilde sıkıntı yaşarken pc gayet düzgün çalışıyor?
(8) 

Bedelli yapıcam ne zaman teslim olsam?

the coon #1339530 
Sevk tarihimin son günü cumartesiye geliyor. Haftaiçi haftasonu fark var mı? Son gün çok sıra oluyor falan diyorlar. Cumartesi sabah erken mi teslim olsam. Yoksa gidip mal gibi bir gün önce mi teslim olsam? Cumartesi giderim bir sıkıntı çıkar diye tırsıyorum.
(6) 

Aracıma bakım yaptırsam mı?

the coon #1338342 
Geçtiğimiz sene yeni kasa fiesta benzin otomatik aldım. Araç az kullanıldı 7bin km'de. Herhangi bir uyarı(yağ bakım vs) vermiyor. Eskiden sık sık uzun yola çıktığım için yıllık bakım yaptırıyordum. Şimdi araç yeni olduğu için ve uzun yola çıkmadığım için ne yapsam bilemiyorum. Servisinde bakım yaptırmam kesinlikle. Basit bir yağ ve filtre değişimine dünya para alıyorlar. Aracı aldığımda 1 ay sonunda getirmemi istemişti aldığım yer. Ama sıkıntılı bir yer olduğu için hiç götürmeme kararı aldım. Sanırım bu sebeple araç bakım uyarısı vermiyor, uyarı süresini aktifleştirmemişler. Sadece yağ değişimi mi yaptırsam veya ben eklesem sorun yaşar mıyım?
(4) 

İş hayatında yükselmek için bir planınız var mi?

the coon #1337930 
Klişe tabirle kariyer basamaklarını tırmanmak için neler yapıyorsunuz? Çalıştığınız yerde mi yükselmek istiyorsunuz, yoksa büyük bir şirkete geçmek mi amacınız? Kendi işinizi mi kurmak istiyorsunuz? Yurtdışına çıkmak mı planınız? Hayalinizi değil, bu yöndeki planınızı soruyorum.
(3) 

Animasyon nasıl yapabilirim?

the coon #1337146 
Tamamen hobi amaçlı şu işi öğrenmek istiyorum. Biraz araştırdım. Anladığım kadarıyla bir çizim tabletine ve blender vb bir programa ihtiyacım var.

Yaşadığım şehirde bir kurs yok veya üniversitesinde böyle bir bölüm yok. Ama ingilizcem iyidir youtube'da video izleyerek başlarım diyorum. Çizim bilmiyorum, çalışarak öğrenmeye niyetliyim. Sorular;

1-Wacom tabletler pahalı geldi. Xp-pen 15.6 başlangıç için iyi mi? Laptopum win7 i5 2.3ghz. Anladığım kadarıyla çizimde sorun olmuyor fakat animasyon için sağlam bir desktop gerektiğini söylüyorlar. Render çok uzun sürüyormuş.

2-Başlangıçta 2D animasyonla başlamam mı gerekiyor. 3D yapmak imkansız mı? Nasıl bir yol izlemeliyim?

Not: Önce 1 sene teksir kağıdında kurşun kalemle düz çizgi çalış vb demeyin lütfen. Oturup kağıt üzerinde çalışmak istemiyorum. Tablette çizmek çekici geliyor.

Edit: Amacım bu videodaki gibi basit(görünürde basit) bi şeyler yapabilmek. Bunu nasıl yapabilirim?
www.youtube.com
(2) 

Başka bir şehirde iş bulunca süreç nasıl oluyor?

the coon #1335246 
İkamet ettiği il dışında iş bulanlara soracaklarım var, kalacak yer ayarlamanız için ne kadar süre verildi, 1 haftaya ev işleri halledildi mi(arkadaş veya akraba yanında kalmayanlar), ev tutma vb harcamalarınıza destek olundu mu, bide tahmini ilk harcamalar sizce ne kadar olur? (İstanbul, ankara, adana ihtimal dahilindeki şehirler), evde sadece temel ihtiyaçların giderildiğini düşünün, tv internet uydu anten yok ilk başta, yatak kanepe buzdolabı vb, bide eşyalı eve çıkmaktan çekiniyorum, kendi eşyalarım olsun istiyorum.
(5) 

Youtube'da ingilizce içerik üretmek isteyen biri ne yapmalı?

the coon #1334794 
Youtube'da izlenme sayısına göre para kazanılıyor ve her 1 milyon izlenen türkçe içeriğe 1000tl, ingilizce içeriğe 1000$ gibi bir para ödendiğini duymuştum, bu doğru mu?

Asıl önemli soru şu, diyelim ingilizce içerik üretmek istiyorum, hem daha çok izleyiciye ulaşmak, hem de daha yüksek kar elde edebilmek için. İlla yurtdışında mı olmak lazım, yoksa böyle bir kanal türkiye'den idare edebilir mi?
(4) 

Yüksek Lisans süreci?

the coon #1333332 
Uzatmalı bitirmiş bir mühendis olarak yüksek lisansa başvurdum. Daha önce de yüksek yapma niyetim vardı, öğretim görevlisi olma düşüncem var ama iş engel oldu. İşten ayrıldım şuan çalışmıyorum ama görüştüğüm yerler var.

Yakın zamanda bilim sınavı olacak ve tahminen geçerim. Mezun olalı 1 yıl, en son derse gireli 3 yıl falan oluyor. Bide 2. dönemde başlama olayı kafamı karıştırıyor. Nasıl oluyor bu yüksek işleri, haftada 3-4 gün ders oluyor diyorlar, lisans kadar yoğun değil sanırım, çalışırken derslere katılamam, aslında bu sebeple hazirana kadar yeni bir işe başlamasam mı diyorum, kafam karışık. İkinci sene tez senesi sanırım, ilk sene sonunda kadar iş için beklemeli miyim, yoksa hocalar devam zorunluluğu konusunda esnek davranır mı, kafamda deli sorular?
(3) 

otomotiv klima sistemlerinin, split(ev tipi) klimalardan farkları nelerdir?

the coon #711369 
selamlar, soru başlıkta saat kolunda abi, çok detaylı olmasına gerek yok, temel farklar yeter, mesela kompresör evaporatör kondenser falan farkı var mı, ikiside r134a mı kullanıyor, bunları bilmek isterim.
(4) 

aynı ağırlıkta dizel mi benzin mi daha verimli, verim litreden ötürü mü?

the coon #708422 
selam hesaplayan adamlar, kimden ötürü, soru kısa olsun diye anlamda düşüklük oldu, dizel ve benzin arasında anladığım kadarıyla yoğunluk ve bu sebeple ağırlık farkı var, 1000lt dizel yakıt 830kg civarı iken, 1000lt benzin 770kg arası, wikipedianın verileri bunlar, asıl mühim olan dizelin daha ağır olması, yani aslında kg ile alıyor olsak dizelin avantajı kalmayacak gibi duruyor, öyle mi?(burda öyle mi derken ali ece gibi soruyorum, isyan ederek)
(4) 

hastalık, salgın oluyor filmde

the coon #638623 
kadın anam bi film görmüş, bul o filmi dedi bulamadım, bir ülkede salgın hastalık oluyor, hastalığa yakalananları bir adaya veya bir yere kapatıyorlar, yıllar sonra hastalık tekrar ortaya çıkıyor, o insanlara uydu görüntüsüyle baktıklarında canlılık görüyorlar, sonra ekip falan gönderiyorlar. belirli noktalarda hatalar olabilir ama ana hatları bunlar sanırım.
(1) 

Akışkanlar Mekaniği ödevi

the coon #618708 
selamlar, 'benzerlik kanunları nelerdir, bir örnek üzerinde uygulayınız' diye bir ödevim var, nasıl yapılır bilmiyorum, help.
(9) 

bir ayakkabı markası vardı

the coon #579553 
türk malıydı, adı ilk başta türkçe, satışlar kötü gidince adı ingilizce bir şey yapılıyor, baya satıyor öyle.
(2) 

galatasaray'ın şampiyonlar ligi çeyrek final maçı istanbul ayağı

the coon #572512 
bu maç ya 2-3 ya da 9-10 nisanda olacak, arkadaşlarla önceden gideriz diyorduk, ama bilet bulmak imkansız olur diyenler var, en ucuzu 500lira olur diyenler var, bilet bulabilir miyiz, nasıl buluruz?
(4) 

'geçilmiyor' tabiri yanlış mı kullanılıyor?

the coon #571521 
'eve kirden geçilmiyor' denildiğinde, aslında evin içine geçilemediği kastediliyor dimi? ama bunu alıp farklı kalıplarda kullanıyoruz, ör: etraf anketçiden geçilmiyor, ya da, (bkz: başörtülü yarı çıplaklardan geçilmiyor) gibi, burada bir yanlış var gibi, yoksa dilin zamanla değişimi mi bu?
(7) 

kpss B möhendis

the coon #567347 
2014 temmuzda yapılacak sanırım bu sınav, son sınıf öğrencisi bu sınava başvurabilir mi, 2014 haziranda mezun olacak diyelim?
(1) 

eski bir reklam

the coon #404833 
çölde çadırın önünde oturmuş arap çift, google gözlüğü gibisinden bir şeyle film izliyor, sorduğumda master card reklamıydı, izledikleri film de singin' in the rain idi dediler, aradım taradım bir şey bulamadım, el atın bulalım o reklamı.
1

mobil görünümden çık