
Dubayla aranda yarım metre mesafe bırak, arabanın arka camındaki kelebekten yandaki dubayı gör, o noktada tam sağ yap girersin. Baktın girmiyorsun dubadaki referans noktasını değiştirerek tekrar dene deneye yanıla o noktayı bulursun. Bu tekniği zaten bir tek sınavda kullanırsın onun dışında böyle geri park yapmazsın.


her aracin donus çapi farkli oluyor. özellikle küçük arabalar ile büyük arabalar arasında çok fark ediyor. büyük araclarin dönüs capi da büyük oluyor.


o park yöntemleri sınavı kolay geç diye yapılan şeyler(ki ben destekliyorum, hatta sözlüğe bi entry yazıp küfür yemişliğim var bu konuda :d). Normalde parkla ilgili farklı yöntemler var, youtube'dan bakarsan değişik canlandırmaları görebilirsin.


Her arabanın aks aralığı, ön tekerlek ile ön tampon, arka tekerlek ile arka tampon arasındaki mesafesi eşit değil. Her arabada arabanın boyut ve şekline göre park pratiği yaparsın.


Her araç birbirinden farklı iken nasıl tek yöntem olsun ki?


-arkasına park edilecek aracın yanına arkası aynı hizada şekilde durulur
-direksiyon tam çevrilir.
-park edilen yönün aksindeki yan aynadan arkadaki aracın park edilen yöndeki farı görülene kadar geri geri gelinir.
-Sonra direksiyon normal pozisyona getirlir.
-Aracın aynası, öndeki arabanın arka farını kapattıktan sonra direksiyon ters yöne tam çevrilir.
m.youtube.com
