(5) 

Vejateryan diyet

prole #1582459 
Bir Adanalı olarak et yemeyi bıraktım (etik ve politik vejateryan oldum). Şimdi niyetim pratik ve besleyici bakliyat ve sebze yemekleri yapmak. Döküm tencerem, ızgaram, tavam falan var da daha pratik sebze pişirici önerileri arıyorum. Böyle slow cooker gibi, instant pot gibi şeylere ilişkin oneriniz olur mu? Bir alet alıp verimli biçimde et olmayan ve lezzetli şey pişirmek istiyorum.
(3) 

Casio saatlerdeki radyo dalgasıyla senkronizasyon

prole #1581025 
Saati radyo dalgalarıyla ayarlama özelliği istanbul'da çalışıyor mu?
(1) 

Buzdolabı aşırı soğutuyor

prole #1580745 
Birkaç gündür buzdolabının derin dondurucu olmayan, soğutucu bölmesi aşırı soğutuyor. Sıcaklığı +6 dereceye getirdim, içeri termometre koydum, sabah kontrol ettiğimde -3 dereceydi. En üst kısımda termostatın önünü açtım ama o da işe yaramış gibi görünmüyor. Birkaç saattir fişi çekili bekletiyorum. Bilgisi olan var mı? Teşekkürler.
(1) 

Begonyamı kurtarınız sayın botanikçiler

prole #1579936 
Merhaba. Resimlerde göreceğiniz begonya saksısı, içinde kuru bir dal ile bana iki sene önce geldi. Dal bu zamana kadar hiç yaprak vermemiş, hatta üst kısımları kuruyup kırılmış ve kısalmıştı. Kışın açan bir yaprağı alıp suda köklendirdim, birkaç yaprak verdi ve başka bir saksıya ektim. Ancak yapraklar bu saksıda hemen öldüler. Mevsim kaynaklıdır dedim ve tekrar köklendirdim. Sonra bir baktım ki resimdeki saksıda bulunan dal ilk defa böyle yaprak vermiş. Suda köklenen begonyayı da aynı toprağa ektim 3 gün önce. Ancak yeni ektiğim yapraklarda resimdeki gibi çürüme benzeri bir şey baslamış. Belki toprağa değdiği içindir, diye düşünüp alttan destek attım. Şimdi bu yeni ektiğimin durumu nedir ve nasıl kurtulur? Bir de eski dal neden böyle kurumuş ve nasıl kurtarılır? Ne yapmalıyım?Fotoğrafları paylaşıyorum, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

ibb.co
ibb.co
ibb.co
(1) 

İstanbulkart mobil uygulamada aktarma

prole #1579609 
Metrodan marmaray'a geçiyorum, çatır çatır aktarmasız basıyor. Bu böyle mi? Böyleyse gencolar neden kart kullanmıyor da sürekli mobiletto uygulamadan qr okutup turnikeden geçmeyi tercih ediyor?
(11) 

Türkçe dil bilgisi: "koyulabilir" ve "konulabilir"

prole #1579115 
Şimdi bir şey yazıyorum, önce şöyle yazdım: "Yukarıdaki cümleyi metinden çıkardım ancak daha iyi kurgulanarak tekrar konulabilir." Sonra bir gariplik sezdim ve bu defa "konulabilir" yerine "koyulabilir" yazdım. Bu sefer içim biraz daha rahatlamış olsa da iki kelime arasında ne fark olduğunu bilmemek beni rahatsız etmeye başladı. Rahatsızlığımı giderip cehaletimi silebilirseniz çok sevinirim.
(1) 

Otomatik kedi mama kabı

prole #1579065 
Wero marka kameralı mı yoksa Xiaomi marka kamerasız mı? Xiaomi daha sorunsuz gibi görünüyor. Başka önerileriniz var mı?

Rezerv yapı alanı

prole #1579047 
Bir akrabanın İstanbul il sınırları içerisinde tarla statüsünde bulunan arsasının imar durumuna baktığımızda "2021 yılında alınan karara istinaden Kanal İstanbul bilmem kaçıncı etap projesi nedeniyle rezerv yapı alanı" falan gibi bir ibare ile karşılaşıyoruz. Şimdi buraya devlet el mi koymuş? Ayrıca emsal oranı 0.5 görünüyor. Yoksa buraya imar çıkmış ve biz 0.5 emsal oranıyla oraya konut yapabiliyor muyuz? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
(2) 

Engin-Dilan Polat çiftinin para kaynağı

prole #1578613 
Bu para kaynağına ulaşılmaya çalışılıyordu bir ara ama 4 ay önce para kaynağı ile ilgili haberler bıçak gibi kesildi sanki. Şimdi gördüğüm kadarıyla yalnızca basit çetecilik faaliyetlerinden yargılanıyorlar. Bu kadar mıymış? Meselenin ne olduğu bulunmadı mı?
(2) 

Alerji testi öncesinde antihistaminik kullanımı

prole #1578580 
testin doğru sonuç vermesi için bırakmalı mı?
(1) 

Septoplasti oldum ancak halen burnum tıkanıyor

prole #1578214 
Merhaba. Yaklaşık iki ay önce burnumda eğrilik yapan kıkırdak alındı ve burun içi etler yakıldı. Burnumdaki yaralar da artık iyileşti ancak halen bazen sol, bazen sağ delik bayağı bayağı tıkanıyor. Bu durum sanki bir 15 gün önce başladı. Şu an sağ taraf yüzde 95 kapalı. Düzenli burun duşu da yapıyorum ama halen bir sorun var. Bu durum normal mi?
(1) 

İstanbul'da blues bar tavsiyesi

prole #1578136 
Canlı müzik de olur ama cansız da olsa blues çalan iyi bar önerisi var mı? Birinci tercih Anadolu yakası. Avrupa opsiyonlu. Şimdiden teşekkürler.
(2) 

gumruk.gov.tr (oltalama maili)

prole #1577327 
@gumruk.gov.tr uzantılı bir mail adresinden kurumsal mailime oltalama maili geldi. gov.tr uzantılı bir mail adresinden nasıl böyle bir mail atılabiliyor?
(4) 

Lens reçetesi değerleri

prole #1577226 
Bugün lens için reçete yazdırmak üzere en lüks özel göz hastanelerinden birine gittim. Randevu için operatöre ve bina giriş resepsiyonuna lens reçetesi için geldiğimi açıkça belirtip fatura edilen x lira bedeli ödedim. Ardından doktor katına yönlendirdiler. Lens reçetesi için geldiğimi kat resepsiyonuna ve göz doktoruna da açıkça söyledim. Doktor muayene sonunda beni kornea (ya da retina) ölçümü için bir alt kata gönderdi. Burada "operasyon planlama birimi"nden pek de tıp eğitimi almış birine benzemeyen personel, ikna odasını andırır bir odada bana doktorun reçete yazmak için kornea (ya da retina) ölçümü istediğini, bunun bedelinin de 2x lira olduğunu (muayene bedelinin iki katı) söyledi. Ben de "ben size iki gündür lens reçetesi için geldiğimi söylüyorum, bana bir bedel söyleyip ödetiyorsunuz, şimdi reçete yazmak için gereken ölçüm için ekstra bedel çıkarıyorsunuz. Ben bunu ödemem" deyince "doktorla görüşeyim, bu ölçüm olmadan reçete yazılabiliyor mu bir baksınlar" diyor. Sonra doktora çıkıyorum tekrar. Doktor herhalde ben o ekstra parayı ödemediğin için biraz mutsuz biçimde "işte normalde lens ölçüleri standarttır, bu ölçüm (kornea topografisi mi dedi ne?) gözünüz standartlardan farklı ölçülere sahipse iyi olur çünkü aksi halde lens gözünüze uymaz" falan dedi, bana reçeteyi verdi ve "eğer lenslerle ilgili sorun yaşarsanız tekrar gelin" dedi. Şimdi benim içime kurt düştü. Zaten ben muayeneye girmeden önce iki makinede göz ölçümü yaptı, sonra oturdum derece ölçümü yaptı falan. Lens reçetesinde ayrı bir alan mı var da 2x liralık ekstra bir ölçüme yolladı? Bu silsile içinde oraya yazdığı değerlerden (temel eğri, dioptri, tüm çap) herhangi biri benim ampirik ölçüm sonuçlarımdan biri değil de o "standart" dediği değerlerden biri olabilir mi? Tavsiyede bulunabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Edit: Talep üzerine hastaneyi de yazıyorum: Veni Vidi Göz Caddebostan
(5) 

Lens takmak istiyorum. Doktor tavsiyesi

prole #1576876 
Merhabalar. 17-18 yıldır gözlük kullanıyorum. Daha önce 2 defa lens takma girişimim oldu ancak birincisinde doktorun yazdığı reçeteye göre aldığım lens gözümü rahatsız etti, batma yaptı ve bırakıp gözlüğe devam ettim. İkincisinde özel bir hastanede yaptırdığım lens ölçümünü optik "bu ölçümde yanlışlık var, şurayı yazmamışlar" diyerek beni geri gönderdi, doktor ise "sorun yok" diye aradan sıyrıldı. Diğer optikler de aynı ölçünün yanlış olduğunu söyleyince deneme için yine en o ölçülere en yakın bir lens aldım (oasis falan gibi iyi bir markaydı) ama yine alışamadım, böyle batma yaptı ve "başlarım sizin yapacağınız işe..." diyerek yine gözlüğe döndüm. Lakin yaz geliyor ve sürekli dereceli gözlük ile dereceli güneş gözlüğü arasında geçiş yapıp dertlenmek istemiyorum. Bir de artık gözlük takmaktan bu-nal-dım. Şöyle doğru düzgün ölçüm yapıp lens tavsiyesinde bulunacak, nokta atışı yapabilecek bir doktor tavsiyeniz var mıdır? Teşekkürler.
(10) 

Otomatik saat günlük sapma sorusu

prole #1576654 
Elimdeki otomatik saatlerden 2 tanesi Seiko.

Birinde 4r36 mekanizma var ve saat her pozisyonda neredeyse günde 20 saniye sapma yapıyor (geri kalıyor). 10 gündür ölçüyorum, -19, -20, -21 gibi yine kalibre specleri arasında stabil bir sapması var.

Diğerinde ise 6r35 mekanizma var ve tam bir muamma. Sürekli Kullandığım zaman -10, -18 gibi sapma yapıyor. Gece kadran aşağı bakacak şekilde bırakınca -6'lara düşüyor. Bazı pozisyonlarda günde -30, bazılarında -5 falan gösteriyor. Tamam, en sık kullanılan crown down, dial up, 12 down gibi pozisyonlarda sapmayı -8, -10 aralığında veriyor ama aletin yukarıda bahsettiğim 4r36 gibi bir standardı yok. Bakıyorum şimdi, 7 günde farklı ölçümlerde -3,-18 arasında gidip gelmiş. Diğeri ise hep -20 civarı.

1. İlk saati bir ayarlatsam tutarlılığı iyi yönde etkilenir mi yoksa değmez mi?
2. 6r35'te bir bokluk mu var? Deli dana gibi takılıyor. O kadar da para verdik...

Şimdiden teşekkürler.

Septoplasti sonrası kapanmayan yara

prole #1576468 
Merhaba. 3 hafta önce septoplasti geçirdim. Tamponlar çıktıktan 4-5 gün sonra iperasyon yerindeki dikişlerin açıldığını farkettim ve 11 gün önce tekrar dikiş atıldı ve bana dikiş atıldıktan bir hafta sonra dikişleri almak için tekrar gelmem söylendi. Bu süreçte atılan üç dikişten ikisi burun yıkaması sürecinde düştü. Muayene sırasında yaranın tam olarak kapanmaması nedeniyle yine bir hafta sonra gelmem söylendi. Dikişlerin düşmesini ise normal karşıladılar. Bu muayenenin olduğu gün son dikiş de düştü. Akabinde tekrar doktora gitmedim. Üzerinden 4 gün geçti ancak halen operasyon yerindeki yara tam olarak kapanmamış görünüyor. İnce zarımsı, nemli, beyaz-kırmızı ve hafif çukur bir doku var. Bu dokunun çevresine bağlanması ise hiç güven vermiyor. Artık yoruldum. Bu işi tam olarak çözmek için her türlü öneriye açığım. İstanbul'da pazar günü ya da yarın bu işe nokta koyabilecek tavsiye verebilirseniz çok sevinirim.
(1) 

İstanbul'da otomatik saat regülasyonu

prole #1576156 
yapan profesyonel bir saat tamircisi var mı? Yani şöyle bir timegrapher kullanan, ölçümü farklı pozisyonlarda yapan, ayar yaptıktan sonra su geçirmezliğe zeval gelmeyecek şekilde saati kapatan falan...
(1) 

Saat kayışı halkasını nereden bulurum?

prole #1575609 
Orijinal Seiko deri bir kayışım var ama görselde işaretlediğim halka koptu ve kayboldu. Bu tür sarf malzemelerini nereden bulurum? Komple kayışı mı değiştirmek gerekir? Görsel: ibb.co
(2) 

Dask sorusu (poliçe yenileme)

prole #1575533 
Geçen sene subat ayında 323 liraya yenildiğim dask şu an yenileme indirimi ile birlikte 879 lira görünüyor. Bu artış normal mi? Yarın bir gün Allah korusun deprem olursa gerçekten destek verecekler mi?
(1) 

Aloe vera'mın yaprak uçları kurudu

prole #1571881 
Bitkiye açık balkonda bakıyordum ama havalar soğuyunca eve alayım dedim. Bir baktım ki bazı yaprakların yaprak uçları kupkuru olmuş. Öyle sadece renk solması, kahverengileşme falan değil, kupkuru olmuş uç kısımları. Halbuki büyük saksıya koyunca serpilmişti ve sağlıklıydı. Bir süredir havalar kapalı ve biraz da gölgede kalmış diye mi olmuştur? Toksa başka bir sebebi mi var? Kökten gövdenin ortasına kadar yapraklar sağlıklı, üst kısımlar ise sonbaharda dökülen yapraklar gibi. Şimdiden teşekkürler.

Görsel: ibb.co
(1) 

Mevcut durumda aktif ve en verimli ücretli vpn

prole #1571341 
Tunnelbear gibi vpn'lere erişim engellenmişti. Mevcutta TR'den en iyi çalışan vpn hizmetini kimler veriyor?
(3) 

Salgın ve boğaz ağrısı

prole #1571337 
Bir süredir bir salgın mı var? 2 ayda 3 kez hasta oldum. Toplu taşımaya biniyorum, herkes öksürüyor, hapşırıyor. Bu ne salgını?

Bir de ikide bir farenjit geçiriyorum. Tam iyileşiyorum, iki hafta sonra tekrar... yok mu bunun çaresi? Bademcik alırlardı eskiden, bitti mi o dönem?
(2) 

Vakıfbank kredi kartı hesap kesim tarihi

prole #1571193 
Hesap kesimini her ayın 15'ine ayarlamış olmama rağmen şu an hesap kesimi 17 Kasım diyor. Hesap kesim tarihini değiştirerek her ayın 13'übde olsun diyorum, bir sonraki kesim için15 Aralık diyor. Kesinsene kardeşim şu hesabı? O kadar kart kullandım, böyle saçma şey görmedim. Ben mi bir hata yapıyorum?

Projeksiyona bağlanabilen android tablet önerisi

prole #1570470 
Sb
(1) 

E-devlet tapu taşınmaz beyan

prole #1570443 
Bir taşınmaz alımı yapıp ilgili konutun bulunduğu ilçe belediyesine beyanda bulundum. E-devlet'te de TKGM'ye bağlı işlemler menüsünde "tapu taşınmaz beyan" kısmı var. Buraya da mı beyan edeceğim? E zaten TKGM devri yaptı, haberinin olması gerek? Bu işlem ne için?
(2) 

Bileğimi incittim. En iyi merhem/jel hangisi?

prole #1570370 
El bileğimi incittim. Zor hareket ettiriyorum. Eczaneye gidip merhem alacağım ama ne alayım?
(9) 

Ev alımında para transferi

prole #1569926 
Tapuya gitmeden önce alıcı ilgili açıklama ile satıcıya parayı havale etse, ardından tapuda imzalar atılsa güvenli olur mu? Zaten halihazırda alıcı ve satıcı için tapuda randevu alınmış durumda.

Yoksa bloke çek kullanmak daha mı mantıklı? Bu durumda bloke çekin düzenlenmesi ne kadar sürer?
(2) 

Binanın ömrü

prole #1569838 
Deprem bölgesinde olmayan ve sağlam zemine inşa edilmiş 5 katlı, 37 yıllık betonarme bir binanın ömrü ne kadardır? Şu anda herhangi bir sorun görünmüyor ancak ileride nasıl bir sorunla karşılaşma ihtimalim var? Dönüşüm/yenileme olanakları kabaca nedir? Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
(1) 

Mi robot vacuum sorusu

prole #1569625 
İstasyonun yerini değiştirdim. Bir odadan aldım, diğerine koydum. Tüm evi yeniden haritalandırmak zorunda mıyım?

Alınacak/kiralanacak evin depreme dayanıklılığı

prole #1567129 
Bir ev almak ya da kiralamak istediğimizde o ev deprem öncesi inşa edilmişse depreme dayanıklı olup olmadığını nasıl anlayacağız? Mesela apartman binadan karot örneği almış ve çürük çıkmış diyelim. Hemen elden çıkarmaya çalışabilirler mi? Bu durumda satın alacak ya da kiralayacak insan bu binanın çürük olup olmadığını nasıl bilecek? Alıcıyı koruyacak bir mekanizma var mı?
(1) 

El tırnak mantarı tedavisi

prole #1566665 
El baş parmağımın tırnağında mantar olma ihtimalinden şüpheleniyorum. Mantar olup olmadığını nasıl anlarım ve hangi spreyi ya da merhemi kullanmalıyım, önerisi olan var mıdır?
(3) 

Kulak deldirdikten ne kadar süre sonra küpeyi çıkarmalı?

prole #1566466 
Şimdi bu basit ama aynı zamanda çetrefilli soruyu sorma nedenim şu: sözlükte "kulak deldirmek" başlığına baktım ve adeta zaman içerisinde tecrübelerden öğrenilen bir sürece tanık oldum. 2000'lerin başında kanaat ilk takılan küpenin 1 hafta takılı kalması yönündeyken yıllar geçtikçe bu süre 10 gün, 2 hafta, 3 hafta, 4 hafta ve 6 hafta olarak değişmiş. Son durumda 4 ve 6 hafta gibi bir genel kanı oluşmuş. Benim 28 gün kadar oldu ve 3 gün sonra bir düğüne katılmam gerekecek. Bu bebek küpeleriyle katılmak istemiyorum. Tecrübelerinizi paylaşarak 4 hafta, 1 ay yeterli mi fikir verebilir misiniz? İnternette "how to" siteleri 6 hafta demiş genelde. (Ek: kulak memesi)
(2) 

Enflasyon beklentisinin yüksek çıkmasına rağmen

prole #1566276 
J.P.Morgan, TÜİK ve TCMB 2024 için rekor enflasyon beklentisi açıklarken nasıl oluyor da dövizde nispi düşüş olabiliyor? Zira yüksek enflasyon beklentisi lira üzerinde değer kaybı, her her emtia üzerinde fiyat artış baskısı yaratır diye biliyorum. Bu nasıl oluyor?
(6) 

Yeni gözlüğe alışma süresi

prole #1566092 
Gözlük çerçevesini değiştirdim. Yeni gözlükle görüntüye tam alışamadım sanırım. Odak ölçümü yapıldı ama eskisi kadar rahat göremiyorum. Böyle sanki mesafeyi kestirememe durumu var. Daha birkaç dakika önce taktım yeni gözlüğü. Ne kadar sürer alışması?
(7) 

"Dr." unvanı almış araştırma görevlileri ve jüriler/komisyonlar

prole #1565782 
Sizlere iki soru sormak istiyorum. "Dr." unvanı almış araştırma görevlileri (1) yüksek lisans tez jürisinde yer alabilirler mi, (2) lisansüstü programlara başvurularda öğrenci kabul komisyonlarında yer alabilirler mi? Şimdiden teşekkürler.

Zorunlu edit (29.08.23 10:10): resmi olarak.
(3) 

ÖSYM ve küpe sorusu

prole #1565331 
Yaklaşık iki hafta önce kulağımı deldirdim. Kulağımda metal başlı küçük delme küpelerinden var. Pazar günü ÖSYM sınavına gireceğim ve muhtemelen küpelere mudahale edecekler. Normalde basit piercing yasak değil ama küpeleri muhtemelen piercingden saymayacaklar. Bu deldirme küpelerini 4-5 saat için çıkarıp sınav sonrası tekrar taksam sorun yaşar mıyım? Deldirdiğim yer "1 ay çıkartma" demişti.

Şu etikete sahip ayakkabı yanlardan hafif açar mı?

prole #1564629 
Bu ayakkabı 42 numara. Burundan iyi ama ön yanlardan hafif bir rahatsızlık var. Bir numara büyüğü 43 ama hayatımda hiç 43 giymedim. Normalde nike 42, puma 42-42.5, asics 42.5, sandalet 41, skechers 41 giyiyorum. ibb.co
(2) 

TÜBİTAK lisansüstü bursları ve Covid-19 ek süresi

prole #1564197 
Merhabalar. TÜBİTAK lisansüstü bursları azami süreler içerisinde yüksek lisans ya da doktora öğrenimini tamamlama şartı koşuyor. Yüksek lisans için bu süre 6, doktora için 12 yarıyıl olarak belirlenmiş. Bu süreler aynı zamanda zaten üniversitelerin kabul ettiği azami öğretim süreleri. Covid-19 nedeniyle alınan ek süreler bu azami sürelere ekleniyor mu, yoksa pandemi nedeniyle ek süre alıp da bu azami süreyi aşanlar sorun mu yaşayacak?
(2) 

Kulak deldirme ve kulak deliği sorusu

prole #1563623 
1. Kulağımı delireceğim, anadolu yakasında düzgün neresi var? Uzun zamandır hiç kulak delen yere denk gelmedim.

2. Diğer kulak deliğim uzun zamandır küpe takmadığım için kapanmasa da küçülmüş ve küpe ya zor giriyor ya da kalın küpe takınca ağrı yapıyor. Ne yapmalıyım?
(5) 

USB belleğe kurulabilen işletim sistemi

prole #1563566 
İşletim sistemini yanımda taşıdığım usb bellekten çalıştırmak istiyorum. Bunun için en uygun (kompakt, hafif, stabil) işletim sistemi hangisidir (bir linux sürümü vardı böyle ama hatırlamıyorum. Windows oluyor mu?)

Levi's kot pantolon sorusu

prole #1563254 
Bundan 6-7 sene önce bir Levi's 511 almıştım. Kot harikaydı. Parçalanana kadar giydim. Sonra tekrar almak istedim, hangisine baktıysam likralı, aynı kalitede değil. Şimdi internetten aldım, eskisiyle aynı model, aynı beden. Eskisi gibi durmuyor. Kumaşı daha ince. Yok abi. Elimde duruyor eskisi, model, beden aynı, iki kot arasında dağlar kadar fark var. Niye böyle?
(2) 

Samsung galaxy buds 2 pro müzik performansı nasıldır?

prole #1562039 
Kaliteli müzik dinlemek için alınır mı? Yoksa başka bir kulaklık mı bakmalı?
(8) 

Fast food'ların aşırı dandikleşmesi

prole #1561951 
En son popeyes'ten koca menü söylediğimde hamburgeri kaşık kadar gelmişti. Patatesi azıcıktı. Bugün de arby's'e gittim, hayvan gibi görünen öyle ekonomik olmayan bir menü söyledim. Eskiden görseldeki gibi görünen bir hamburger gelirdi, paketi bir açtım, en ucuz McDonald's hamburgeri gibi bir hamburger çıktı. İçi boş, avuç kadar bir şey. 3 lokmada bitirdim. Eskiue kıyasla rezil bir hal almış gibi görünüyor benim denk geldiğim tüm fast food markaları. Sizde de durum böyle mi yoksa ben mi şanssızım?
(3) 

Netflix ya da Amazon'da izleyecek sağlam bilim-kurgu ya da fantastik

prole #1561849 
önerilerinizi bekliyorum.

Şehirler arası yolda emniyet şeridi ihlali

prole #1561783 
Bayram trafiğinde yoğun trafikte bir süre için emniyet şeridini kullanarak nizami seyreden sürücülerin hakkını yiyen, 2 şeritli yolu 3, 3 şeritli yolu 4 şerit yaparak trafiği kilitleyen çakallar için bir yaptırım var mı? Birkaç tanesini videoya çektim. Ceza kestirmek mümkün mü?

KZ ZSN Pro'yu geçecek kulaklık tavsiyesi

prole #1561685 
Merhaba arkadaşlar. 3 senedir kullandığım KZ ZSN Pro kulaklığımı yükseltmek istiyorum. Bugün keyfine teknosa'ya gittim, orada duran kablolu ve kablosuz sennheiser, marshall, philips, sony kafa üstü kulaklıkları denedim, benim KZ'nin yanından bile geçemeyecek kadar dandiklerdi ne yazık ki. Basslar yok, tizler zayıf, volume düşük. Böyle uçuk bir fiyatı olmayacak (max 2500, 3000) ve zsn pro'yu yükseltmek için alınabilecek bir kulaklık tavsiyeniz var mıdır acaba? Kulak içi tercihimdir ama kafa üstü de olur. Çok sorunlu olduğu için bluetooth kulaklıktan vazgeçtim gibi.

Kedili eve robot süpürge tavsiyesi

prole #1560791 
Bütçe 8-10bin. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
(1) 

Taksitli nakit avans çekip kredi kartı borcu ödersem

prole #1560357 
Kredi puanım düşer mi?
(4) 

Bu iki telefon arasındaki fiyat farkına değer mi? (Samsung sorusu)

prole #1559608 
Samsung Galaxy A54 vs. Samsung galaxy S23. Yahu özelliklere bakıyorum, bence neredeyse aynı. Fiyat ise yarı yarıya. Bu A serisi ile S serisi arasında ne fark var? Acaba neyi kaçırıyorum, yardımcı olabilir misiniz? Teşekkür ederim.
123456  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık