[q]
(11) 

Sefer görev emri

eazy #1385876
edevleten mesaj geldi. 10 gün içinde en yakın askerlik şubesine falan uğrayın diyorlar. Korkudan mesajı sildim attım, ne bu şimdi? askere mi alacaklar?




 

Seferbelik durumu olursa gidersin de bu yeni bir şey değil 40 yıldır falan uygulanan bir sistem, onun öncesinde de daha ilkel halleri mevcuttu, hep vardı yani çekinecek bir şey yok, ailede 41 yaşın altındaki erkeklerden en az birine çıkıyor bu seferberlik emri.

angelus

Mesajını niye sildiniz? Yani mesajı silince sonuç değişmeyecek ki.

Askerliği yaptınız mı? yapmadıysanız durumunuz nedir? Okuyor musunuz, tecilli mi, kaçak mısınız? Biraz daha bilgiye ihtiyaç var gibi.

nasıl yani

@nasıl yani

öyle anlık tepkiyle, yaşanmamış gibi olsun diye sildim işte :D Yaptım askerliği kısa dönem.

eazy

sefer görev emri sorgulama var. oradan bir sorgulayın isterseniz.

nasıl yani

bizim işçilerden birine geldi. muş'a çıktı onunki hatta. gidiyorsun bi kağıt imzalatıyorlar, seferberlik olursa katılacağım taahüdüyle

kablelvuku

ben de geçen kredi kartı son ödeme tarihiniz geçti mesajını silmiştim. banka da borcumu sildi.

silmek çok mantıklı.

eeb

arabanız jip ise onun içinde atmış olabilirler. jiplere sefer görev emri çıkıyor diye biliyorum.

rahmi pinkfloydoglu

o mesajı silmek bir işe yaramaz, önce onu söyleyeyim. iki gün sonra kapınıza 2 adet memur dayanır, eazy nerde diye annenize sorar filan. kadınceğizin yüreğine indirmeden gidin tebliği tebellüğ edin.

ikincisi, sefer görev emri demek hop seni hemen askere alıyoruz demek değildir. ülke çapında seferberlik ilan edilirse askere alınırsınız. bu tebliğ size sadece öyle bir durumda hangi birliğe gitmeniz gerektiğini anlatır.

üçüncüsü, ailenin tek veya ilk erkek çocuğu iseniz ve askerlik görevinizi ifa ettiyseniz, size seferberlik emri gelmemesi gerekir. o durumda tekrar bir tebliğ gelir bi kez de emir iptal oldu diye karakol ziyaret edersiniz.

not: kendimden biliyorum...

düzeltme: ailenin tek veya ilkten sonraki erkek çocuğu iseniz olacak o...

kusursuz defolu

Ya bro en fazla 10 gunluk askerlik yapririyorlar.

all girls dream

Eşim de kısa dönem askerlik yapmıştı. Onlara baştan söylemişler "eğer sizi de askere çağırılarsa ülke gerçekten hapı yutmuştur" diye. Prosedürel bir şey. Ama mesaj silmekle olmuyor tabii.

SiyamkedisiZorro

Bana gelmisti. Bir sey olmuyor. Seferberlik olursa seni cagiracaz anlamina geliyor.
Mesaji niye siliyorsun olm deve kusu musun:)

stavro
1

mobil görünümden çık