herhangi bir sitenin nerede host edildiğini bulabilir miyiz? eksisozluk hosting hizmetini kimden alır?




 

whois.domaintools.com

IP Location : Turkey - Istanbul - Istanbul - Radore Veri Merkezi Hizmetleri A.s.

IP Address : 176.53.43.30 - 3 other sites hosted on this server.
1.eksiseyler.com
2.eksisozluk.com
3.eksisozluk.com.tr

krtkartal

neden aws gibi bir yere taşınmıyorlar? radore'ye göre daha ekonomik ve güvenilir olmaz mı? sık sık göçüyor burada.

biseysorcaktim

AWS'de oyle sihirli bir degnek degil. Ayrica self hosted bir sistemi cloud'a tasimak ve bunu iflas etmeden yapmak basit bir islem degildir. Radore'e AWS'e gore eminimki ciddi anlamda daha ucuzdur.

compumaster

Mevcut kur ile AWS'nin maliyet açısından daha avantajlı olduğu biraz tartışılır.

talasas

kabin anahtarı sadece sende olduğu sürece veya kabin kilitli ve 7/24 kamera ile kayıt ediliyorsa en güvenli hosting türü co-location denilen tüm makinaların sana ait olduğu sistemdir.

eksisozluk, rh ile güvenlik için ek sözleşmeler bile yapmıştır. aws, azure ile standart onay sözleşmeleri haricinde ek sözleşme yapabileceğini sanmıyorum. azurede zaten co-location hizmeti yoktu, muhtemelen awsde de yoktur.

krtkartal

aws geçse 3. aya sahibinden satılık sözlük diye ilana çıkar.

denek hayatım

Araya gireyim:

Ekşi sözlük’ün hosting masrafı aylık (?)/ yıllık (?) ne kadardır?

zunkatsar

ben para verdiklerini bile düşünmüyorum. radore'nin büyük bir kısmına ortaktır ekşi.

Tears of Devil

Bende farklı bir soru sorabilir miyim? Ekşinin aylık kazancı ne kadardır? Net kâr tahminen?

stillalive
1

mobil görünümden çık