Arkadaşlar merhaba,

Aramızda hiç uyku apnesi, horlama tedavisi gören ve olumlu sonuç alan var mı? Daha önce böyle bir şikayetim yoktu. Ara sıra uyku apnesi oluyordu ama horlama olayı yoktu en azından. Son zamanlarda bir de horlama belası çıktı. Burun içi kıkırdak eğriliği vardı. 2 sene falan oldu ama bu ameliyatı olalı. Sonrasında bu horlama muhabbeti gelişmeye başladı. Hemen değil. Bir süredir devam ediyor.

Son günlerde hiç uyumamış gibi yorgun kalkıyorum. Bu konu için doktora gitmeyi planlıyorum ama öncesinde biraz araştırmak istedim. İnternette gördüm birkaç sayfada uyku apnesi tedavisinde bir maske ile birlikte bir cihaz var. uyurken onu takıyorsun. Bu şekilde uyumak çok rahatsız edici değilmi. Suratında bir maske, alet, hortumlar falan. Komaya girmiş hasta gibi ve bu durum ne kadar süre devam ediyor. yani ömrünün sonuna kadar o maskeyi kullanmak mı gerekiyor? Yoksa 1 sene 2 sene neyse kullanınca düzene giriyor mu?

 

Geçmiş olsun. Annemde vardı. Ameliyat oldu baya kapsamlı, 1 yıl rahat etti sonra yine başladı. 2 yıldır cihaz kullanıyor uyurken, epey iyi geldi. Uykusu düzene girdi, gün içi konsantrasyon sorunları kalmadı, çok sık düşüyordu mesela önceden...
Zor bir şey tabi ki cihazla uyumak ama düşünülebilir.

pinkket

turkiye'den biri o cihazlarin cok daha basit ve konforlusunu yakin zamanda piyasaya surmustu yanlis hatirlamiyorsam. bende bazi donemlerde apne ve horlama meydana geliyor. problemin sebebini bulmaya calisirsaniz, belki durumunuz daha iyiye gidebilir. kilo vermek, uygun yatis pozisyonu, belli saatlerden sonra yemek tuketmemek/hafif yemeklerle gecistirmek, stressi azaltmak..tabi nefes yollarinin da acik olmasi da onemli, burnun tikali olmasi da bir sebep. ayrica asiri yorgun olmak da horlamaya sebep oluyor. uyudugunuz yatak ve yastik..

ubi dubium ibi libertas

Snore lab diye bi app var. o app ile @ubi dubium ... un dediklerini guzelce kontrol edebilirsiniz.

Bir de ozel yapilan agiz apereyleri var horlama onleyici.

kuehles blondes
1

mobil görünümden çık