Arkadaşlar İstanbul Bahçelievler'de oturuyorum, Bakırköy Adliyesi'nde çalışıyorum. Yol tam olarak 4 km. adliyeden yukarı çıkan rampa dışında çok dik bir rampa olmamakla birlikte yol genel olarak düz sayılmaz. Vakt-i zamanında bu yolu motosikletle gidiyordum. Motoru satıp servise başlayınca bir cinnet hali başladı bende. Serviste her sabah aynı tipleri görmek, kısacık yolun 50 dakika sürmesi ve çocuk bağırtısı beni bezdirdi. Tekrar motosiklet olayına da girmek istemiyorum, o yüzden bisikleti deneyeyim diyorum. Gelelim sorulara:

1-Yorgunluk, terleme gibi durumlar aşağı yukarı ne boyutta yaşanır? Adliyeye vardığımda çalışamayacak kadar leş gibi terlemiş olur muyum? Cevabı evet ise, Bunu nasıl aşabilirim? Dönüşte terlemek önemli değil, evde alırım duşumu.

2-Kilo verme durumuna etkisi olur mu? 183 boy, 98 kiloyum. İşin açığı kilo vermek istiyorum. Fitness'a başlamak istiyorum. Bisiklet işin içine girince salona gitmeden de istediğim kiloya inebilir miyim? Farz-ı misal, 85 kilo civarı iyidir benim için. Yaş 31.

3-Bütçem maksimum 1000 TL. Bu paraya diyorum ki Bianchi'nin çok güzel bir retro modeli var. Tek vites, çok basit bir alet ki bu tarz vitessiz bisikletlerin çok daha dayanıklı olduğunu memleketten biliyorum. Görünüşü de hoşuma gitti:

bianchi.com.tr

Sizce bu işimi görür mü? Ya da ikinci el daha farklı bir şey mi baksam? Ya da sizin başka tavsiyeleriniz var mı?

Şimdiden teşekkürler.

 

güzel spor olur. ama en ufak bayır bile çıkmak bisikletle işkence. yürüyerek gittiğinde sana düz gelen yolun bayır olduğunu bisikletle gidince anlıyorsun.

yol düz değilse baya terletir. gittiğinde duş imkanın yoksa sıkıntı olabilir

egokalp

4 km yol ise, bence yürü. hem evden daha erken çıkmak için daha erken uyanırsın, gece de erkenden uykun gelir. bu sayede hayatın da düzenli olur. koşmazsan terlemezsin de. yokuşlar da yavaş çıkılınca sorun değil. akşam hafif tempolu yaparsın, evde duş olmadan terlemiş olursun. Günde 8 km yürümek kilo için ideal. Aralarda mola vermemen ve gün içinde bol su içmen de mümkünse, ooh mis..

lovemyself

hollanda'da yasamiyorsaniz vitessiz bisiklet kullanmak insani kahreder.

en kucuk bir yokusa viteslerin kiymetini anliyorsunuz.

uzun sure pedallayip yorgunluk basinca vites degistirmenin ne buyuk nimet oldugunu goruyorsunuz.

linkteki bisikletin ederi (sahsi fikrim) o kadar olmamali. markasina ve retro olusina aliyorlar o parayi.
4 km o kadar terletmez. basta erken cikin yavaş kullanin. idman yapip vücut guclendikce daha hizlanirsiniz. ama efor cok harvamayacaginiz icin terleme olmaz. spor gibi degilgezinti gibi gidersiniz isyerine.
buna ragmen tabii ki kilo vermede ise yarayacaktir. ama yediklerinize de dikkat edin.

balik kraker

O bisiklet kayseri,konya icin.
Gittiginde bol bol gorursun.

Benim bisiklet 7 vitesli o bile yetmiyor istanbul'a.

acemi

en iyisi yürümek gibi.
eğim az da olsa o bisikletle o yolda terlersiniz. arabaların falan yarattığı stresle de ekstra gerilip terleyebilirsiniz. eğer takım elbise giyiyorsanız sorun olabilir. spor kıyafetle gidip değiştirmek daha iyi. iş yerinde duş alma imkanı yoksa ve işiniz gereği insanlarla yakın çalışıyorsanız kıyafet değiştirme, ıslak mendil falan kolay olmuyor.
ben hava düzgünse (yağmur ve aşırı rüzgar yoksa) ara sıra maltepe-laleli arası işe bisikletle gidiyorum (bostancı-karaköy kısmı motorla) ama istanbul'da bisikletle "trafiğe çıkmak" çok tehlikeli ve gereksiz.

bumbum

Elektrikli bisiklet al, terleyeceğin zamanlarda pedal çevirmezsin daha iyi olur. İşim bisikletle gidilcek kadar yakın olsa mutlaka alırdım elektrikli bisiklet.

Boris
1

mobil görünümden çık