Arkadaşlar hastamız 65 yaşında, rahim ağzı kanseri ameliyatı oldu. Ameliyattan sonra aşağı yukarı 20 gün kadar idrar sondası ile birlikte yaşadı ve bu süreçte çok zorlandı. Zira hem sonda sık sık tıkanıyordu, hem de acı veriyordu. 20 günün sonunda sondayı çıkardılar. Biz de çok sevindik fakat bu sefer de idrarı kontrol edememe problemi baş gösterdi. Kendi idrarını yapamıyor, idrar sondaya gider gibi sürekli olarak akıyor. Altında mecburen yetişkin bezi bulunduruyoruz. 5 gündür vaziyet bu.

Tıp doktoru olan veya daha önce buna benzer tecrübeler yaşamış arkadaşlara soruyorum, bu durum normal mi? Aşağı yukarı ne kadar sürecektir? Yardımcı olabilecek olanlara en içten dileklerimle teşekkür ediyorum.


 

Bu tarz operasyonlardan sonra idrar kaçırma çok sık görülüyor. Rahim ağzı sarktığı için olabilir, kaslar zedelendiği için olabilir. Simdilik hastanizin yapabileceği kegel egzersizleriyle kasları güçlendirmek olacaktır. Sonrasında ürolojiye gidip ayrıntılı muayene olabilirsiniz. Bunun için özel poliklinikler de var bazı özel hastanelerde.

Geçmiş olsun.

kullanıcı adı
1

mobil görünümden çık