Arkadaşlar merhaba,

Duyurunun doktorlarından bir ricam olacak. mümkünse aşağıda paylaştığım raporu yorumlayabilir mi? Kendi doktorumuz elbette yorumlayacak ama Randevuyu eylül ayının ortalarına alabildik. o zamana da daha çok var.

Rapor şu şekilde;

-------------------------------------------------------------------------------

TORAKS BT VE 3 BOYUTLU GÖRÜNTÜLEME:

Toraks üst açıklığından diafragmaya kadar aksiyal planda kesitler elde olunmuştur. Alınan kesitlerde; kemik yapıların bütünlüğünün ve akciğer parankimindeki olası nodüllerin değerlendirilmesine yönelik MPR ve MIP gibi 3 boyutlu BT algoritmaları ile tüm planlarda 3 boyutlu post-proses görüntüler oluşturulmuştur.

Brakiosefalik vasküler yapılar, trakea ve özofagus normal olarak izlenmektedir. Mediastende sağ üst paratrakeal sağ alt paratrakeal subkarinal kısa aksı 1cm i geçmeyen lenf bezleri izlendi. Aorta, pulmoner konus, her iki pulmoner arter ve vena cava superior normal olarak izlenmektedir. Kalp normal büyüklük ve konfigürasyondadır. Perikardium normal kalınlıktadır.
Her iki akciğer hilusu normal genişliktedir. Pulmoner vasküler yapılar, ana ve segmental bronşlar normaldir. Akciğer havalanma ve damarlanması normal sınırlardadır. Plevra ve intralober fissürler normaldir. Diafragmalar normal konumdadır.
Akciğer parankim alanlarının değerlendirilmesinde bilateral akciğer alt lob posterior kesimlerinde ve sol akciğer üst lob linguler segmentte lineer atelektatik bantlar mevcuttur. Sağ akciğer orta lob lateral segmentte 3mm boyutunda kalsifik nodül izlendi.

3 boyutlu incelemede kemik yapılarda patolojik bulgu saptanmamıştır.

Sonuç:

[Akciğerde akut enfeksiyöz süreç saptanmadı. Bilateral akciğerde lineer atelektatik bantlar ve sağ akciğerde kalsifik nodül. Mediastende kısa aksı 1cm i geçmeyen lenf bezleri izlendi.]

-------------------------------------------------------------------------------

 

Poliklinikte gelse temiz diyeceğim bir tomografi raporu bu (ama sadece rapora bakmakla kalmam, her tomografiyi kendim de incelerim, onu belirtmem gerekir). Atelektatik bantlar dediği geçirilmiş enfeksiyondan tutun da yaşa bağlı olana kadar çok çeşitli sebeplere bağlı olabilir, çok önemli bir bulgu değil. 3 mm'lik kalsifik nodül dediği de bizim için problem değil (non-kalsifik deseydi takip gerekirdi). Özetle korkacak bir şey yok gibi görünüyor. Ama elbette şikayetlerle, muayeneyle ve hastanın kliniğiyle birlikte değerlendirmek gerekir. Ben sadece raporu değerlendirdim. Not: Göğüs cerrahıyım.

gonion
1

mobil görünümden çık